avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Activitate iordantonio

Activitate iordantonio

Răspuns la discuția Comanda de pe ebay Anglia
Pe ce bază legală poate stabili vama că faceți comerț sau nu cu acele produse, care nici nu au o valoare substanțială și de ce-i privește ce faceți cu ele?
Ca să nu apară asemenea situații, ar trebui contorizat consumul, și consumați câtă apă doriți. Ce vină au ceilalți locatari care consumă moderat, să plătească surplusul consumat de alții? Pot fi și pierderi de apă nedescoperite, mai ales la flotorul wc-ului.
Ajutați-mă și pe mine să înteleg, dacă mi se consideră ca perioadă asimilată, stagiul militar satisfăcut de 1 an si 4 luni început in septembrie 1977, imediat după terminarea unui liceu industrial, fară a fi angajat înaintea plecării în armată. Mă interesează dacă perioada armatei din 1977, se va lua in calcul ca perioada asimilată contribuției, ptr. calculul plații de rascumparare a anilor lipsa păna la minimul celor 15 ani de contributivitate. Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

In perioada respectiva era in vigoare si Legea nr.3/1977 .. prin urmare, se poate presupune ca este un conflict de legi ...

Ca sa devină rentabilă închirierea impozitată pe baza normei anuale de venit, ar trebui să aveți grad de ocupare cât mai mare, care să acopere norma, care s-a si ridicat, ca sa vă alegți cu ceva profit. Deci doar 1-2 luni nu cred că ar fi rentabil, norma fiind o sumă fixa impozabilă, indiferent câte zile inchiriați anual.
Răspuns la discuția Webcam de la angajator
GDPR CCTV. Supravegherea video a angajatului. În ce condiții o putem realiza?
[ link extern ] /
Răspuns la discuția Declaratie pe propie raspundere
Legea are ca scop limitarea deplasărilor si luarea contactului cu persoane in vârsta si vulnerabile, iar dvs., care puteți fi o persoana presupusa purtătoare de virus sau asimptomatica, puteți transmite ușor virusul, părinților sau rudelor in vârsta, chiar fără sa va dați seama, cauzând îmbolnăviri si decese acestei categorii de peste 65 de ani, chiar si celor pana la aceasta vârsta. Totuși punctul 11 din declarație va permite ieșirea pentru acordarea asistentei: "...asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități" Acea virgula, plasata după ''persoanelor vârstnice'', nu le condiționează a fi doar bolnave sau cu dizabilități. Prin urmare puteți merge (cu păstrarea distanțării sociale si masurile impuse) sa le acordați părinților vârstnici asistenta de orice fel, îngrijire dar si ajutor (cumpărături, treburi in gospodărie, reparații, scos apa din fântâna, etc...) si orice fel de ajutor dat unei persoane in vârsta, care e mai puțin apta sa facă diverse lucruri. Dar depinde, la eventualul control pe drum, de ce fel de agent dați, cum interpretează el acel punct, daca e mai mult sau mai puțin un ... "Garcea".
Răspuns la discuția fumatul la bloc
Din păcate cred ca nici o lege nu va protejează in acest sens, de nesimțirea vecinilor; cel mult pot fi obligați sa mature mucurile aruncate jos. Potrivit unei evaluări globale, fumatul pasiv provoacă anual decesul a 600.000 de persoane, dintre care aproximativ o treime sunt copii, fără sa fiți aparat legal de acest pericol. Fata de noua gripa chinezeasca , care a cauzat circa 50000 de decese, iar statul a restrâns drepturi, in timp ce fumatul nu e interzis, precum drogurile, chiar daca face mai multe victime.
Daca președintele vrea sau nu vrea sa semneze acordul, se pare ca legea lasă la aprecierea discreționara a acestuia aprobarea, cu toate ca solicitantul a obținut acordurile necesare si exista si precedente in acest sens (mai exista debranșări). Respectiv, obții o aprobare daca ești prieten cu președintele.
La inchirierea in scop turistic de catre persoane fizice (obisnuite, nu P.F.A.), care cedeaza din locuinta proprietate personala intre 1-5 camere, cu declaratie unica ANAF (in baza normei de venit anual); as dori sa afisez pe balconul casei de vacanta respective o placuta (circa 20x50 cm) cu numele casei. Precizez ca afisarea se va face pe proprietate privata si am am aceaste 2 intrebari:
1. Am vreo obligatie de declarare a inchirierii la autoritatile locale?
2. Am vreo obligate de declarare sau plata de taxa pentru acea placuta? Exista vreo lege in acest sens ( nu aceea de afisare/raclama pe domeniul public, cu taxa anuala catre primarie)?
Bine, e lege, dar daca turistul e needucat si fumeaza in camera, ce-i faci?