Buna ziua!
Nelamurirea mea: sunt licentiata in Asistenta Sociala si sunt angajata (functionar public) in cadrul unei primarii (oras cu 700 locuitori) pe domeniul asistentei sociale. Sunt angajata la aceasta institutie din iulie 2005 si in preyent am un salariu de incadrare de 1008 lei (net, primesc 722), fara propriri si fara alte retineri (in afara de cele impuse de lege-Somaj, CASS, CAS). E totul in regula?Adica sigur nu s-a strecurat o greseala de incadrare sau calcul pe undeva?Va multumesc!
pai exact asta ma intrebam si eu!pentru dezbaterea unei succesiuni, pe cale notariala, in care exista si doi minori, notarul public a trimis persoana la primaria din localitate. a uitat oare de instanta de tutela, care, din cate stiu eu, nefiind de specialitate, nu mai tine de...primarie?va multumesc din nou!
buna ziua!
Legea 607/2012 aduce noi precizari cu privire la curatela?cine intocmeste curatela, in prezent?
Va multumesc!
buna ziua!
o persoana, are o vechime in munca de 33 ani (la data de 01.01.2009-data la care persoana in cauza s-a pensionat pe caz de boala). de la inceputul lunii august 2011, persoana in cauza este incadrata in grad de handicap-accentuat. se poate pensiona definitiv?va multumesc
in cazul unei puneri sub interdictie,mama persoanei in cauza(ce urmeaza a fi pusa sub interdictie)poate fi numita curator?de mentionat este faptul ca mama este cea care a solicitat in instanta punerea sub interdictie.va multumesc!
buna ziua!
o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj timp de un an.ulterior s-a angajat,dar dupa 3 luni,firma a intrat in faliment si din nou a beneficiat de somaj.dupa ce si acesta a expirat,s-a angajat asistent personal al persoanei cu handicap.daca persoana cu handicap in cauza,pt care a fost angajata, a decedat dupa 5 luni,mai beneficiaza si pt a treia oara de somaj?
va multumesc mult!
buna ziua!
o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj timp de un an.ulterior s-a angajat,dar dupa 3 luni,firma a intrat in faliment si din nou a beneficiat de somaj.dupa ce si acesta a expirat,s-a angajat asistent personal al persoanei cu handicap.daca persoana cu handicap in cauza,pt care a fost angajata, a decedat dupa 5 luni,mai beneficiaza si pt a treia oara de somaj?
va multumesc mult!
la DGASPC Salaj au functionat dintotdeauna alte legi(cu ghilimelele de rigoare).cunosc cazuri concretein care s-a actionat dupa ureche sau dupa bunul plac al doamnei director.referitor la intrebarea dvs, casatoria nu este un aspect obligatoriu pentru a deveni asistent maternal profesionist!
buna ziua!
intentionez sa duc copilul la gradinita si cu toate ca are doar 2 ani si patru luni am inteles ca la gradinita din oras au mai fost inscrisi si au frecventat gradinita copii cu varsta sub 2 ani si in anii precedenti.insa,mai nou, compartimentul audit din cadrul primariei cauta nod in papura gradinitei cu pricina,sustinand ca totusi varsta nu este legala.cum va fi totusi posibil sa duc copilul acolo?mai ales ca sunt inca multi parinti in situatia mea?trebuie sa ma adresez inspectoratului pentru a solicita locuri speciale pentru copii cu varsta sub trei ani?
copiii nascuti pana la data de 30 iunie 2010 beneficiaza, pe lanaga alocatia de stat in cuantum lunar de 200 lei-pana la implinirea varstei de 2 ani-si de trusoul nou-nascut si de premiul de nastere.doar copiii nascuti dupa data de 1 iulie nu beneficiaza de aceste doua drepturi.in schimb,alocatia de stat este un drept care se acorda in continuare,iar dosarul trebuie depus la primaria de domiciliu.