Salut.
Sunt administratorul unui bar. 2 angajati Coca-Cola au luat din bar, fara voia mea, aparatura electronica in contul unei datorii a mea catre firma Coca-Cola (se pare ca au fost pusi de directorul local al Coca-Cola). Bunurile mele au fost duse in depozitul Coca-Cola. Ulterior cei 2 angajati ai Coca-Cola, prin presiuni si intimidari, mi-au fortat angajatii sa semneze 2 procese verbale prin care imprumutau, respectiv restituiau bunurile mele. Am depus plangere la politie pentru furt.
Intrebare: Pot actiona Coca-Cola in justitie pentru daune morale? Ce sanse de succes am si pentru ce suma (mentionez ca nu am putut organiza 2 evenimente si datorita acestui fapt s-a compromis si organizarea Craciunului si Revelionului, din acesta cauza si datorita faptului ca nu mai mi se aduce marfa fiind aproape in faliment)?
Cunoasteti vreun avocat supercompetent care sa ma reprezinte cu succes, fiind retribuit dupa castigarea procesului ?
In primul rand nimeni nu poate veni sa va ia aparatura electronica din bar. Numai in masura in care exista o hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie, executorul judecatoresc putea sa va execute.
As dori sa stiu a cui era aparatura electronica? in masura in care aparatura apartinea firmei Coca -cola angajatii acesteia puteau sa vina sa o ridice numai in masura in care exista o reziliere a contractului de furnizare de produse cu consecinta restituirii bunurilor date de Coca Cola. Dar si in acest caz, in masura in care contractul dvs. cu coca cola nu prevede cazuri de reziliere de drept a contractului, trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie iar executarea trebuia sa se faca tot de executorul judecatoresc.
In lipsa unor clauze de reziliere de drept a contractului cu coca cola, anagajatii coca cola nu putea sa vina sa ridice aparatura.
In masura in care aparatura apartinea firmei dvs. in nici un caz anagajatii coca cola nu aveau dreptul sa o ridice in contul unei datorii a dvs. fata de coca cola. Si in acest caz este necesara o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie iar executarea, in masura in care nu executati de buna voie dispozitivul hotararii, se va face de executorul judecatoresc.
Prin urmare, anagajatii cocal cola printr-un veritabil abuz au ridicat aparatura, caz in care ati procedat corect acuzandu-i de furt. In cadrul procesului penal va puteti constitui parte civila cu contravaloarea bunurilor ridicate pe nedrept.
in masura in care nu va constitutiti parte civila cu aceasta valoare puteti sa intentati separat actiune civila, dupa solutionarea procesului penal solicitand atat valoare bunurilor ridicate precum si daune in valoare de .... reprezentand contravaloarea prejudiciului pe care l-ati suferit ca urmare a imposibilitatii dvs de a organiza diverse evenimente.
in ceea ce priveste refuzul coca cola de a va livra marfa, puteti intenta o actiune in executarea contractului cu coca cola in masura in care puteti dovedi ca v-ati respectat obligatiile sau sunteti pe cale sa le respectati, astfel ca invocare de catre coca cola a exceptiei de neecutare a contractului sa poate fi paralizata. In cadrul acestui proces puteti de asemenea sa solicitati daune reprezentand prejudiciul cauzat ca urmare a neexecutarii de catre coca cola a contractului cu dvs.
In ceea ce priveste un avocat foarte bun, acesta depinde de localitate in care va aflati.
Av. Rosulescu Irina