avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate e_rainbow_love

Activitate e_rainbow_love

Pot ca si personal contractual incadrat intr-o institutie publica sa imi infintez un pfa pentru audit intern public? Este compatibila activitatea de audit cu cea de personal contractual intr-o institutie publica? Daca nu este compatibila, pot sa primesc banii pt activitatea de audit printr-o conventie civila. Multumesc.:):):)
Putem sa ne constituim noi, mama/contabil si copiii/instalor. resuse umane intr-o asociatie familiala si sa prestam servicii de contabilitate, respectiv instalatii, resurse umane?.Daca da, cat trebuie sa platim la stat, si cum putem deduce cheltuielile. Prin orice factura, chiar si de intretinere? Multumesc.
Doresc sa obtin certificatul de audit managerial intern. Unde ma inscriu? Spuneti/mi va rog cine poate face controlul intern managerial? Cine elibereaza certificatul de audit intern si in ce conditii? multumesc.:D:D:D:D:D
Ce poate da mai bine Primarul unei comune, o nota interna sau o dispozitie prin care angajatii in termen de 1 sapt sa isi treaca pe o hartie atributiile pe care le indeplinesc precum si probleme cu care se confrunta in exercitarea functiei. Rolul acesteia este pentru imbunatatirea managementul adm. publice.
Este obligatoriu ca dispozitiile primarului sa le contrasemneze si secretarul primariei? Multumesc frumos.=D>=D>=D>
Pot sa angajez la mine pe pfa-ul infiintat pentru consultanta resurse umane un contabil?
Daca da...intreb daca acest contabil al pfa-ului poate sa efectueze si lucrari pentru beneficiarul pfa-ului institutia X.
Multumesc.
o institutie publica, ex. comuna poate incheia contracte de prestari cu mai multe pfa-uri daca nu are personal calificat=D>. Ex . pfa pe conta, pe resurse umane.
in ce cazuri se poate intabula la primarie?
In anul 2010, mai exact dupa semnarea Tratatului de la Lisabona, - Regulamentul nr. 31 (CEE) 11 (CEEA) de stabilire a statutului funcționarilor și a regimului aplicabil celorlalți agenți ai Comunității Economice Europene și ai Comunității Europene a Energiei Atomice (JO 45, 14.6.1962, p. 1385) s-a modificat.si se numeste Statutul funcţionarilor publici al UE sau cam asa ceva. As vrea sa stiu daca denumirea de "Statutul funcţionarilor publici ai UE" e corecta si imi puteti indica ce numar are in JO al UE.
Eu presupun ca desi modificat denumirea ramane aceiasi, precum si numarul din JO.
- Regulamentul nr. 31 (CEE) 11 (CEEA) de stabilire a statutului funcționarilor și a regimului aplicabil celorlalți agenți ai Comunității Economice Europene și ai Comunității Europene a Energiei Atomice (JO 45, 14.6.1962, p. 1385) modificat.

Mentionez ca imi foloseste ca nota de subsol. Multumesc:D

Am calitatea de creditor intr-un proces privind o somatie de plata. Prin citatie mi s-a pus in vedere sa depun cuantumul dobanzii legale, modul prin care am stabilit cuantumul ei, calculul dobanzii si timbrarea la valoare sub santiunea suspendarii judecatii, insa contabila e in concediu. In acest context pot depune o cerere de amanare pt primul termen? Multumesc.

Prin "timbrarea la valoare" intelegand 3% din suma dobanzii legale sau din suma de recuperat? Mentionez ca suma de recuperat este de 5000 RON. Multumesc
Prin formularea temei "Coordonatele aplicarii generale a Codului civil." se intelege:
1.
ART. 3 privind Aplicarea generală a Codului civil
" (1) Dispoziţiile prezentului cod se aplică şi raporturilor dintre profesionişti, precum şi raporturilor dintre aceştia şi orice alte subiecte de drept civil" si sa tratez persoana fizica si juridica, adica cui se adreseaza codul.

SAU

2.
ART. 7
Teritorialitatea legii civile
(1) Actele normative adoptate de autorităţile şi instituţiile publice centrale se aplică pe întreg teritoriul ţării, afară de cazul în care se prevede altfel.
(2) Actele normative adoptate, în condiţiile legii, de autorităţile şi instituţiile administraţiei publice locale se aplică numai în raza lor de competenţă teritorială.
ART. 6
Aplicarea în timp a legii civile si sa tratez aplicarea in timp si spatiu a legii.

3. Sau ambele articole.
Multumesc,=D>