avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1428 soluții astăzi
Forum Activitate delotilia

Activitate delotilia

Buna ziua, m-am angajat la un loc de munca cu salariu mai mare. la primul loc de munca era declarata functia de baza si deducerea suplimentara pentru copil. Cum trebuie procedat acum? Sa declar la al doilea loc de munca ca nu este functie de baza? Multumesc!
Buna ziua. Am inchis PFA-ul in martie 2014. Mai trebuie sa depun vreo declaratie in 2015 pentru acel PFA? Ma intreb in mod special daca mai trebuie depusa D205 (Declaraţia informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit) in cazul meu.
Va multumesc.
Va multumesc mult.
Buna ziua. As dori sa stiu care este, in cazul unui divort cu minori, procentul din salariul tatalui la care are dreptul minorul in cazul in care acesta ramane in ingrijirea mamei. Am auzit si de 25%, dar si de 33%. Va multumesc.
Buna ziua. Detin unPFA. As dori sa angajez cu CIM 3 soferi si sa ii detasez apoi la o firma in Italia. Care este cadrul legal. Cum tebuie sa procedez. Trebuie sa fac un contract de prestari servicii cu firma italiana? Cum ar suna acesta? Va multumesc.
Buna ziua. As dori sa stiu care este cadrul legal prin care o societate comerciala romana de transport international este obligata sa deconteze transportrul unui angajat, sofer de TIR, din Italia, de exemplu, unde acesta lasa camionul pentru a fi preluat de un alt coleg, pana la domiciliul sau din Romania. Mentionez ca in CIM se specifica locul de munca "pe traseu", iar angajatorul refuza plata transportului Italia-Romania-Italia la deplasarea soferului in concediu acordat pentru recuperarea orelor lucrate suplimentar. De asemenea angajatorul promite plata doar a unei sume de 150 euro din transportul respectiv, cu obligativitatea aducerii unei facturi de transport pe numele societatii.Angajatul a cumparat bilet de avion pe nume propriu si din banbi proprii. A solicitat ulterior factura pe numele firmei, dar compania aeriana nu a dat niciun raspuns. Mentionez ca nu este vorba de detasare la un alt angajator. Pot uza in acest caz art.44 Codul Muncii? Va multumesc.
Va multumesc
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta. Daca unul dintre soti are un credit ipotecar contractat inainte de casatorie, iar acesta a intrat in procedura de executare silita, poate fi afectata averea celuilalt sot provenita din mostenire si inainte de casatorie? De asemenea, as dori sa aflu daca creanta se transfera celuilalt sot in caz de deces. Cei doi soti nu detin bunuri comune. Va multumesc.
am un card de credit la [EDITAT], de pe care am folosit suma maxima de 3.000 lei, iar acum am fost anuntata ca a devenit scadent. lunar am platit 150 lei , dobanda bancii. Nu am posibilitatea sa platesc integral aceasta suma. Ce pot face sau cat este minimul de plata.
Răspuns la discuția excepþii de procedurã
Mulţumesc. Voi ţine cont cu siguranţă de sfatul Dv.. Nu ştiam cum să formulez invocarea excepţiilor de procedură.