avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate galosh

Activitate galosh

Discuție Proprietate
Daca o persoana este in curs de divort si cumpara ceva, cealalta persoana are dreptul la bunul respectiv?
Al doilea pc: eu vreau sa cumpar ceva cu banii altcuiva ( suna funny dar real ) cum poate acea persoana sa si protejeze investitia fara sa fie titular pe proprietatea respectiva.
Multumesc.
Discuție Factura fiscala
Buna ziua. Am avut masina la reparat la un service auto. In momentul in care a fost gata mi s-a transmis devizul pe email, am facut plata, eu nefiind in tara. Nu am primit nicio factura, cum ar trebui sa procedez in acest caz. Am trimis 2 emailuri in cae am cerut factura. Nu am primit nimic. Masina a fost luata de la service la sfarsitul lunii octombrie.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Multumesc pentru raspuns. Dar o alta posibilitate de a aduce romani acolo... as putea sa angajam o firma locala...dar as vrea ca banii sa vina in tara sa nu ramana tot la ei :).
Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Am si eu un caz de genul acesta. O firma norvegiana ne-a angajat pe noi sa lucram in Germania. Noi detinem certificat A1, dar noi neavand destula forta de munca trebuie sa angajam subcontractori (tot romani) dar ei nu au inca certificatA1. Daca ei vor obtine certificat ii putem lua acolo sa lucreze pentru noi? Se spune ca ei trebuie sa fie doar angajati ai firmei noastre... Daca se poate un raspuns... Va multumesc.
Eu sunt in aceeasi situatie, eu nu vreau sa mai vin la servici pentru ca ei ma baga in preaviz dar eu trebuie sa incep de la 1 aprilie. E vreo problema daca ambele contracte sunt cu 8 ore? Am citit ca ar trebui ca al doilea job sa fie de 4 ore? daca de maine nu mai vin la servici inseamna ca pana pe 1 aprilie ar trebui sa fiu liber, sper....Multumesc.
Buna ziua,

Am facut un credit pentru un apartament, si acum nu mai reusesc sa il platesc, presupun ca il i-a banca. Din cauza ca pretul acestuia e mic exista posibilitatea ca banca sa ceara diferenta? Daca eu dupa ceva timp imi iau un alt apartament/casa vor veni sa imi ceara diferenta?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Penalizari servici
Eu sunt angajat la o firma care a prestat servicii pentru alta firma. Am semnat doar un contract de munca. Fara clauze de genul. Am citit cate ceva pe net, dar nimic clar...sau poate nu am inteles eu. Oricum multumesc de raspuns.
Astazi am aflat ca acum un an am facut o lucrare care a avut nevoie de alte lucrari suplimentare adica extra costuri. As dori sa stiu daca firma poate sa ma puna sa platesc paguba, este vorba de aproximativ 20mii de euro. Va multumesc.
Buna ziua. As dori sa stiu cat trebuie sa fie programul de lucru la casieria asociatiei. La mine la asociatie acesta este o PFA, si are program 4 zile pe sapt, 3ore/zi. Este normal?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Initial aveam un vecin Gheorghe din anul 1992. Acesta a fost mutat in alta parte din cauza ca suprafata ramasa nu era de ajuns conform suprafata repartizata. pe titlul nostru de proprietate nu s-a facut nicio modificare. Dupa 20 ani ( adica acum 2 ani) vine un alt vecin Ion care ne spune ca are titlu de proprietate pe bucatica de pamant ramasa de atunci. Anul trecut vine si ne arata un titlu de proprietate, prin care ne arata ca are pamant langa noi( acea bucata de pamant) Dupa cateva luni vine cu un alt titlu... Pe mine ma intereseaza unde as putea sa vad daca acel titlu e un fals sau nu.