avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate disina

Activitate disina

Răspuns la discuția Trecere din CCC1 in CCC2
Da, poate sa intre in indemnizatie pt. al doilea copil,inainte sa intre noua lege in vigoare.Nu o obliga nimeni sa astepte ca primul copil sa implineasca 2 ani.Perioada de acordare se prelungeste pana la implinirea celui de al doilea copil a varstei de 2 ani.
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
conf. O.U.G.148/2005 actualizata, cu cel de al doilea copil veti putea ramane acasa pana cand va implinii 2 ani.
sub ce forma se impoziteaza contractele de comision ?veniturile realizate in urma contractelor de comision se pot lua in calcul la stabilirea indemnizatiei pt. cresterea copilului?
Pfa-urile care au decizii de impunere de la finante cu minus ,au dreptul la indemnizatie pt. cresterea copilului?
Daca copilul este nascut in 07.05.2010 si mama (PFA) a incetata activitatea la finante incepind cu data de 19.07.2010, dar din 15.03.2010 a beneficiat de indemnizatie de maternitate platita de casa nationala de asig.de sanatate , calculul veniturilor independente pe anul 2010 se face doar pt. lunile ian.,feb.,martie sau pana in iulie cand a incetat activitatea la finante?
Adica , daca a realizat venituri conf. adeverintei de venit, pe anul 2010 in suma de 22.110 ron, aceasta suma se imparte la 3luni(73 de zile 1 ian.-14 mart.) sau la 7 luni(200 de zile, 1 ian.-19 iulie) ,din moment ce inceteaza
activitatea in iulie 2010.?????venituri declarate la finante>>>?????
sa inteleg ca OUG 148/2005 nu mai este valabila pt. familiile care au deja 4 copii si nu au beneficiat niciodata de dreptrile acestei ordonante.:(
daca o familie cu patru copii care nu a beneficiat de indemnizatie pt. cresterea copilului niciodata,are dreptul sa primeasca indemnizatie pt. cel de al 4-lea nascut?
Răspuns la discuția Indemnizatie pentru CCC
somajul este considerat stagiu de cotizare,asadar daca 12 luni anterior nasterii copilului aveti stagiu de cotizare, veti beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului.
eu ma refeream la drepturile prevazute de legea 448/2006, nu la alocatia de stat,pe care oricum nu primaria o plateste ci agentia pt. prestatii sociale, si care nu are legatura cu gradul de handicap.
o persoana cu handicap care are in grija si intretinere un copil normal,sau cu handicap are dreptul la unele prestatii prevazute in legea 448/2006
eu nu stiu daca aceste drepturi se acorda pt. toti copiii sau doar o singura prestatie,pt. un singur copil.
multumesc oricum.=D>
Masterul este considerat ca fiind forma de invatamint la zi?