avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate Utu2010

Activitate Utu2010

Buna
As dori sa stiu cum sunt platite zilele festive
Ex luna 20 zile 160 ore
-muncitorul munceste 160 ore din care 3 zile festive adica 24 ore
- la sfarsitul luni daca are 160 de ore muncite... se considera ca cele 24 ore au fost date libere?
- daca munceste 160 ore + 3 zile a 8 ore = 184 ore trebuie sa i se dea liber doar 24 de ore sau se considera ca sa facut 184 ore din care trebuie dat liber sau platit 24 ore suplimentare si inca 24 ore cele festive ?
Intrebare mea pe scurt ar fi : daca orele festive trebuie sa fie peste cele lucratore (160+24)ca sa fie date libere sau platite sau sunt incluse in norma de ore (160) si trebuie si platite sau liber?

Daca ma ajutati si cu un aliniat din lege de unde sa reiasa daca se numara in norma de ore sau trebuie sa depaseasca norma ca sa fie platite sau libere ....
Multumesc Anticipat !!!
Multumesc anticipat !!!
Discuție Conducta apa
Am achizitionat o casa acum 7 ani cu toate utilitatile apa , canal, curent din pacate conducta de apa trece pe terenul vecinului care a sapat o groapa a pus un robinet si imi inchide apa ..... se poate face ceva legal? ...sau are tot dreptul si mie nu imi ramane decat alternativele unui nou bransament ...X-(
In actul de urbanism nu imi cere asa ceva de asta am si pus intrebarea
Daca obtin autorizatia de constructie pentru un gard ... vecinul ma mai poate opri in vreun fel sa nu il fac ??
La arhiva instantei gaseste drepturile ce i se cuvin?
Si unde se poate interesa ?

nu stiu daca am mentionata dar in cei 12 ani nu sa auzit nimik de proces se poate dupa atat timp sa fie fie deranjat?
Dupa 12 ani un prieten a primit o citatie sa se prezite la tribunal ca parte vatamata intr-un proces Ce trebuie sa faca in cazul in care nu poate sa mearga si ce ar trebui sa faca sa nu mai fie deranjat cu asa ceva ... ?

Multumesc anticipat
Detin o casa intrarea in gradina din spate se facea comun cu vecinul eu nu am langa casa decat un metru jumate , acum vecinul din rea credinta vrea sa isi ridice gard ca sa ma inchide pe mine

1 nu are autorizatie de constructie
2 detin o casa din lemn unde fundatiea este pt asa ceva ..... daca va face sapaturi pot avea probleme
3 imi ingradeste intrarea in gradina din spate
4 terenul e cumparat de 3 ani si nu cunosc bine granitele, ea poate sa traga gardul pe unde vrea ea

As dori sa stiu si eu unde sa apelez pt a stopa constructia ... si ce trebuie sa fac....
Multumesc aniticipat
Buna as avea si eu o problema

Tata divortat de 10 ani cu un fiu ce a stat cu el de 24 ani de cateva zile tatal sa stins din viata si a lasat in banca ceva bani fiul a vrut sa ii scoata dar nu gaseste sentinta de divorta care o cere banca

Cine ma poate ajuta cu un sfat ?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Farmacie si punct de lucru
Nici un ajutor nimik?