avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate emilia-gabriela

Activitate emilia-gabriela

Buna ziua,

Este legal ca angajatorul sa dea o nota interna prin care sa interzica angajatilor efectuarea concediului de odihna pentru o perioada specificata de angajator (doua luni din an)?

Va multumesc!
Buna seara,

Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru recuperarea legala a cheltuielilor facute doar de un mostenitor al bunului, desi exista 3 mostenitori?
Cheltuielile care doresc a le recupera sunt dovedite cu acte, chitante, adeverinte.

Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Demisie solicitata de patron
Dificil de rezolvat o astfel de situatie.
Din cate stiu nu exista lege care sa obstructioneze munca atat timp cat aceasta se desfasoara cu acte in regula conform legii.
Angajatorul este obligat sa faca solicitari in scris, inregistrate si nu telefonic.
Ii puteti cere o hartie prin care sa-si exprime dorinta de a renunta la celalalt job, lucru imposibil pentru acesta tinand cont ca ar incalca legislatia romana, dar s-ar si "deranja" cum ca-l "infruntati".
Atat timp cat la locurile de munca va efectuati toate sarcinile din fisa postului asa cum este mentionat in ele si in contractele de munca, teoretic nu ar trebui sa va faceti griji, dar pana la practica, e un drum atat de lung...

Succes si numai bine!
Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez din punct de vedere legal si cu sanse reale sa recuperez cheltuielile facute pentru achizitionarea unui apartament la care sunt 3 mostenitori (cu mine, care am fost girant platitor in contractele de imprumut), cat si cheltuielile platite de mine pentru intretinerea apartamentului.
Pentru toate aceste cheltuieli (achizitionare si intretinere apartament) exista chitante.
Mentionez faptul ca la momentul incheierii succesiunii, succesiunea s-a facut fara a se tine cont de faptul ca eu fusesem girant platitor, desi asta reiese clar din contractele de imprumut.
Apartamentul urmeaza sa se vanda si doresc sa-mi recuperez banii investiti in apartament. Unul din mostenitori recunoaste verbal si m-a asigurat tot verbal ca din partea lui voi primi banii inapoi, insa celalalt mostenitor este impotriva faptului de a-mi recupera banii.

Va multumesc anticipat pentru amabilitatea dumneavoastra de a ma indruma in rezolvarea acestei situatii neplacute!
Buna seara,

Care este termenul legal pentru emiterea Certificatului de Urbanism pentru informare - Primaria Sector 6? Am depus la ei cererea impreuna cu documentele necesare emiterii acestui act si mi-au dat termen de eliberare de 40-45 de zile. Eu stiu ca exista inca Legea nr.50/1991, impreuna cu Normele metodologice in care se face precizarea ca termenul de eliberarea acestui document este de maxim 30 de zile.
De la depunerea cererii am incercat sa aflu o data exacta de eliberare, insa mi s-a spus de la Primaria Sector 6 ca dupa 40 de zile pot elibera documentul pentru ca arhitectul lor care se ocupa cu eliberarea certificatului de urbanism este bolnav si asta-i situatia.
Cum pot proceda in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,

Acum o saptamana am achizitionat cu banii jos un produs de la o firma cu vanzare on-line. Am facut comanda telefonic si m-am dus personal sa ridic produsul si sa platesc.
Dupa achizitie, am vrut sa beneficiez de utilitatea produsului cumparat dar am constatat ca nu se potrivea necesitatilor mele drept pentru care am trimis un mesaj catre firma de unde am achizitionat produsul rugandu-i sa returnez produsul in ambalajul original.
Dupa indelungi convorbiri telefonice mi-au spus ca este oarecum posibil si anume: sa returnez produsul incercand sa-l vand prin ei, la un pret mult mai mic decat cel la care-l achizitionasem cu cateva zile in urma. Mai apoi s-au razgandit si mi-au spus ca este imposibil sa mai restitui marfa.
Le-am scris un mesaj si in urma lui m-au invitat cu marfa la firma ca sa rezolvam incidentul.
M-am dus cu produsul, mi l-au luat, mi-au facut factura de stornarea banilor pe o suma mai mica cu 15% fata de valoarea reala a produsului achitat de mine in numerar cu doar cateva zile in urma si mi-au spus ca banii mi-i vor restitui dupa 30 de zile, conform legii.
Sunt un pic surprins de acest lucru pentru ca nu stiu daca exista o astfel de lege si cum pot totusi sa-mi recapat banii in timp mai scurt tinand cont ca eu am platit atunci cand am luat produsul de la ei pe loc si nu in rate sau altminteri.
Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii folositoare.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Recuperare teren
In actul de vanzare-cumparare proprietarii terenului erau parintii nostrii, am uitat sa mentionez asta!

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatorul subiect:

In urma decesului parintilor, unul din frati a sustras documente din apartamentul parintilor nostrii. Printre actele sustrase s-a aflat si un document de vanzare-cumparare al unui teren. La succesiune fratele nu a adus si acest document. De curand, a recunoscut ca este in posesia actului, insa conform spuselor lui terenul ar fi fost luat si vandut de o ruda de-a mamei. Actul de posesie al terenului este unul de mana (foarte vechi), in care sunt specificate : locatia terenului, vanzatorii si cumparatorii, precum si pretul vanzarii (chitante de mana).

As mai putea recupera in vreun fel prejudiciu? Cum?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns la discuția Recuperare teren
Ruda care si-a insusit terenul a ocupat o functie influenta (primar) si de aici si jongleria acestuia cu vanzarea.
Buna ziua,

Ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu preturile apei reci si calde?
Pentru Bucuresti, sectorul 3, pretul a crescut incepand din luna ianuarie, conform administratorului nostru, pana-n luna-n curs... Mi se pare un pic neconcludent si nereal si datorita faptului ca administratorul nu a afisat si o copie a facturilor.

Buna seara,

Sotul meu a constatat din intamplare urmatoarea problema la locul de munca:

Persoana care se ocupa cu cartile de munca a omis sa-i duca carnetul de munca la Casa de Pensii pentru scanarea lui conform noii legi.

Cum pot rezolva problema aceasta, tinand cont ca responsabilul companiei i-a pus carnetul de munca in brate si i-a spus sa-si rezolve singur problema.
Cu ce documente trebuie sa merg la Casa de Pensii pentru a reglementa situatia si unde anume trebuie mers?