avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate Silaghy

Activitate Silaghy

Preluare in patrimoniul public al comunei a bunurilor ramase in patrimoniul persoanelor juridice dupa radiere din RC
Dupa 1 an , ceva succese sau noutati ??
sper sa ramana la stadiul de proiect ,
Răspuns la discuția radiere auto de la impozit
(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.
Răspuns la discuția radiere auto de la impozit
daca il are
Codul fiscal

Reguli generale
ART. 261
(1) Orice persoaná care are in proprietate un mijloc de transport care trebuie inmatriculat in Romania datoreaza un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu exceptia cazurilor in care in prezentul capitol se prevede altfel.

Codul rutier

Art.12. - (1) Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu exceptia celor trase sau împinse cu mâna si a bicicletelor, trebuie sa fie înmatriculate ori înregistrate, dupa caz, si sa poarte placute cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni si continut prevazute de standardele în vigoare.

Prin corelare
vehiculul care circula pe drumurile publice trebuie inmatriculat si datoreaza impozit pe mijloace de transport ;
prin orice radiere din circulatie vehiculul respectiv nu mai poate circula pe drumurile publice si nici nu datoreaza impozit .
Corect ??
Răspuns la discuția SCUTIRI DE TAXE LOCALE
Punctul de vedere al Ministerului de Finante .

[ link extern ]
Răspuns la discuția impozit pe mijloace de transport
ati depus cerere de radiere fiscala ??
eu cred ca nu ..
atunci...???
Răspuns la discuția radiere auto de la impozit
Dvs aveati obligatia sa solicitati scoaterea din evidente a mijlocului de transport ( ati solicitat doar viza pentru instrainare- ceea ce nu inseamna ca obligatoriu autoturismul a fost vandut ) .
Radierea se face cu 1 a lunii urmatoare solicitarii .
Multumesc pentru explicatii ... ce posibilitate mai am sa recuperez suma ce a fost diminuata ( pe motiv ca toate drepturile ce sunt ridicate incepand cu luna iulie se diminueaza ) ...???