avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate nicu1560

Activitate nicu1560

Buna ziua.
La o verificare de rutina al actului meu de identitate am constatat ca la evidenta populatiei figurez cu numele anterior casatoriei iar CI-ul pe numele fostului sot.
Dupa mai multe investigatii am constatat ca sotul fara stirea mea a depus actiune de divort iar instanta care nu m-a citat pentru a ma apara fara sa ma instiinteze desi locuesc si lucrez ca angajata la adresa de domiiliu nu am fost plecata din tara, nici nu am primit hotararea judecatoreasca care a fost emisa si inaintata la starea civila.Ce ma sfatuiti unde as putea reclama pentru ca am fost lipsita de principalul drept la aparare si nici nu sa- efectuat o cercetare judecatoreasca corecta.Am vazut ca martor la proces a fost fratele lui care sub juramant a depus marturie minicinoasa- atat -.lucru pe care l-am constatat studiind hotararea judecatoreasca
Multumesc.
Buna ziua.
In timpul casatoriei a fost achizitionat un apartament prin programul prima casa.Au trecut mai mult de 5 ani de la achizitionate.Sotul a parasit domiciliul dar in continuare el plateste ratele.iar eu cheltuieli de intretinere al apartamentului .Intentionez sa divortez si sa preiau eu apartamentul si ratele.
Va rog daca se poate sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat ,acte necesare pentru divort , partaj si ce sanse.as avea.
Multumesc.
Discuție Pensii Militare
Buna ziua.
As dori sa aflu, daca potrivit Legii pensiilor militare, la vechimea efectiva lucrata in sistemul de aparare se adauga sau nu si perioada efectuarii stagiului militar ( ca militar in termen) si a scolii miltare (elev)
Multumesc.
Sunt nascut la data de 15.09.1960 si am
-stagiul total de cotizare realizat 44 ani,7 luni si 25 zile,din care
- in sistemul public 7 ani 10 luni si 22 zile din care
-gr II de munca 6 ani 4 luni si 22 zile
- in sistemul de aparare si ordine publica 36 ani 9 luni si 3 zile din care
-in conditi sprciale de munca 22 ani 6 luni si 3 zile
-perioade asimilate 3 ani 1 luna si 20 zile,
-stagiul aferent conditii de munca 11 ani.
La data de 21.12.2011 a fost emisa decizie medicala Gr II de invaliditate si la data de 17.05.2012 a fost emisa decizia privind acordarea pensiei de invaliditate.
Cind si cum mi se poate acorda un alt tip de pensie (care este aceasta )si ce documente imi trebuie
Daca sunt pensionat pe caz de boala si doresc sa semnez un contract de colaborare cu o anumita firma i-mi afecteaza pensia?
Multumesc.
Detin impreuna cu sotia doua certificate de actionar avind in total un numar de 80 actiuni la o societate comerciala (un hotel)
As dori sa aflu ce obligatii si drepturi am cu privire la acestea si modul de acordare a dividentelor precum si orice alte date.
Din anul 1996(cind aufost distribuite ) am primit de doua ori dividente dar in valoare foarte mica . Ce sfaturi imi dati.
Sunt nascut la data de 15.09.1960. - Am lucrat in grupa 2 de munca 6,3 ani, - stagiul militar 1,3 ani,- Scoala de politie 2 ani - 22 ani activ -operativ- grupa 1.
Cind pot iesi la pensie de drept si anticipat(fara diminuarea cuantumului)?
Răspuns la discuția Pensie anticipata - MAI
15.09.1960
-Am lucrat 6,3 ani grupa 2 de munca
-Armata 1,3 ani,
-scoala de politie 2 ani
-22 ani activ,grupa 1
- virsta actuala 50,5 ani
cind mi se poate aproba cererea pentru pensionare anticipata?
Conform legii pensiilor aflată în vigoare se poate ieşi la pensie anticipat cu indeplinirea condiţiilor menţionate.O Hotarîre de Guvern precizează că se sitează eşirea la pensie anticipată pîna la apariţia noii Legii,chiar daca îndeplineşti condiţiile. Dacă aşi depune cerere de pensionare anticipată şi nu mi se va aproba în instanţă aş avea cîstig de cauză?