avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate munteanu59

Activitate munteanu59

puteti sa-mi dati si un cadru legal?
Va rog sa-mi spune-ti daca am un cabinet individual de expert evaluator pot sa ma incadrez cu CIM la acest cabinet?
cabinetul individual acre statut de PFA?
Un cetatean roman ce are domiciliul in strainatate principal si secundar in romania si care are cetatenie romana doreste sa se incadreze in firma sa. (microintreprindere). Ce trebuie facut? Care este legislatia referitoare la acest lucru?

multumesc
Am o persoana care lipseste din mai 2012 nemotivat de la program.
Angajatorul nu a luat nici o masura.
Zilele trecute l-a contactat si l-a pus sa semneze o cerere de demisie.
Acum doreste sa-i faca incetarea contractuliui de munca pe baza acestei demisii.
Din mai pana acum sunt 3 luni de absente nemotivate.
Intrebarea mea este:
Poate sa-i faca incetarea contractului pe baza demisiei de care am vorbit mai sus?
Daca nu cum?

multumesc
Multumesc pentru informare.
Am rezolvat problema.
Am fost la ei am intrebat (chiar la registratura ca de era coada mare la informatii) si raspunsul a fost: completati din nou declaratia 200 faceti o copie de pe cea gresita sa o anexam linga cea noua si atit.

multumesc
Am facut in 09.03 2012 o declaratie privind veniturile realizate (formular 200).
Am gresit declaratia am inversat doua rubrici intre ele cheltuieli deductibile cu venit net.
Ce trebuie sa fac in continuare?
La incetarea unui CIM cum poti sa afli daca angajatorul a platit contributiile la asigurarile de pensi si daca nu cum poti sa-l faci sa plateasca (legal)
in ce conditii pot lucra in perioada de somaj fara a pierde dreptul de somaj (ma refer la perioade foarte mici de lucru dar in mod legal - ex. colaborare pentru citeva zile)
freeelis a scris:

Da, se poate lua CO pe perioada preavizului . Insa daca va mai raman zile de CO, atunci zilele de CO neefectuate vor fi compensate in bani la incetarea c.i.m.

dar daca propunerea de luare a CO, in perioada de preaviz, vine de la angajator pot refuza?
daca angajatorul mi-a comunicat verbal ca sunt concediat (doreste sa inceteze relatia de munca cu mine) si mi-a luat posibilitatea de a lucra cu calculatorul , a schimbat parola e-mailului si mi-a blocat telefonul dar nu mi-a dat in scris nimic deocamdata ci doar verbal mi-a zis sa nu mai vin la servici (e cuvintul lui) pot sa nu mai merg la munca sau trebuie sa ma prezint si sa cer ceva de lucru....merci