buna ziua,
am primit o amenda de la politia locala pentru consum de bere pe domeniul public si scandal (comentarii in fata organului politiei locale aflat la fata locului), in valoare de 400 ron, de la politia locala sector 3, amenda fiind trimisa prin posta in localitatea unde am domiciliul in buletin. Problema este ca lucrurile nu s-au intamplat chiar asa, eu eram cu niste prieteni intr-un parc cu niste cutii de bere in mana, a venit politia locala care ne-a cerut sa ne legitimam, eu fiind corect am scos eu primul cartea de identitate, iar ei au inceput imediat sa completeze procesul verbal pentru consum de bauturi alcoolice, in tot acest timp noi fiind doar cu cutiile de bere in mana neconsumand efectiv in fata lor. Colegii mei au facut comentarii in legatura cu acest abuz si ei au intocmit amenda pe numele meu. Procesul verbal nu este semnat de catre mine si este fara martori. Care sunt pasii pentru a contesta acest proces verbal si care sunt sansele de reusita?
Va multumesc!
odata ce s-a inceput executarea silita prin poprire pe salariu si este in derulare, nu se va prescrie, ci se va ridica poprirea cand se vor acoperi debitele datorate.
Cred ca va referiti la veniturile salariale, nu? Chiriile sau alte genuri de venituri stiu ca se popresc integral.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca primele incasate de angajati (cum ar fi primele de Craciun, de exemplu) merg integral la poprire sau doar 1/3. As dori un raspuns competent, multumesc mult!
da, exista si aceasta posibilitate numai in cazul in care firma de recuperari emite o adresa de poprire executorie, cu titlu executoriu (contractul de credit, de exemplu) catre banca unde aveti cardul. Banca unde aveti cardul devine astfel tert poprit si este obligata sa execute ordinele organului de executare (firma de recuperari) privind disponibilitatile dvs din cont. Daca aceste fonduri provin din salarii se va popri doar o treime din suma, conform Codului Fiscal.
Erorile de ATM se regleaza atunci cand se face descarcarea/alimentarea cu numerar a bancomatului, pe baza notei contabile. De obicei, bancomatele se alimenteaza cam o data la o saptamana, asa ca tineti-va de ei, sunati-i prin call center sa va returneze suma blocata inapoi in contul de lei. In ceea ce priveste transferul din contul de euro in cel de lei, depuneti o solicitare sa va returneze diferenta de curs valutar deoarece erorile de ATM sunt problema lor. Cred ca se va rezolva. Astept sa ma tineti la curent! O zi buna!
nu face un angajat zelos asta, ci sistemul, la sfarsitul zilei. De obicei, exista diferente intre datele de procesare a tranzactiilor si cele de postare pe cont. Daca ati ramas cu contul de lei pe minus (asta insemnand descoperire neautorizata) pentru reglarea minusului se foloseste orice suma disponibila in alte conturi, care este transferabila fara acordul clientului (conform conditiilor generale de deschidere de cont pe care le semneaza clientul). Ati primit prin bancomat fizic suma care este pe minus?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Ma intereseaza daca stiti cumva daca s-a aprobat ordinul 15/2010 cu privire la contributii pentru fondul de sanatate, asemanator cu pilonul II de pensii. Va rog sa-mi spuneti ce stiti despre acest lucru.
Multumesc.
cum adica "card bancar pe numele meu"? nu se poate deschide cont sau card fara semnatura dvs la banca!