avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate galaoan

Activitate galaoan

Răspuns la discuția Drept civil- proprietate
Dar cu ce documente, doar de la primarie, caci nu exista titlul de proprietate in zona respectiva?

Mihail Croitoru a scris:

Exista posibilitatea includerii bunului in masa succesorala. Puteti sa mergeti la alt notar nu e obligatoriu sa fie acelasi.

Răspuns la discuția Drept civil- proprietate
Dar cu ce documente, doar de la primarie, caci nu exista titlul de proprietate in zona respectiva?
Buna ziua. Figurez in actele de la primarie ca avand un teren proprietate( pentru care platesc impozit din 2017), dupa decesul tatalui meu. In certificatul de mostenitor acest teren( padure) nu a fost inclus, cu toate ca tatal meu il avea in proprietate. Eu nu am fost atenta la acest aspect. Acum asi dori sa-l trec in actul de mostenire si asi dori sa stiu cum pot proceda. Mentionez ca , cabinetul notarial unde am dezbatut mostenirea tatalui meu nu mai exista, notarul fiind decedat. Care este solutia? Multumesc
Buna seara.Va prezint urmatoarea speta. Am un teren proprietate mostenit prin certificat de mostenitor. Terenul este cadastrat si intabulat. Respectivul teren este 1/2 in intravilan si 1/2 in extravilan. Doresc sa vand acest teren unuia din vecini ( care are si drept de preempţiune. Cum trebuie procedat? Am inteles ca exista o procedura speciala pentru terenul din extravilan. Rog sfatul unui specialist.
Buna ziua. Anul trecut, o persoana a inchiriat o masina de la o firma de inchirieri. In una din seri, a facut un acident, fara victime. Masina parcata pe care a agatat-o nu era parcata regulamentar. Ambele masini au suferit daune materiale. Masina pe care a agatat-o era o masina noua cumparata in leasing. S-a dat proprietarului masinii avariate asigurarea de la firma de inchirieri. Acum firma de asigurare a masinii in leasing, a chemat in instanta asiguratorul masinii inchiriate si persoana care a facut accidentul ca intervenient. A fost primul terme la instanta, dar intervenientul nu a putut participa, citatia ajungand prea tarziu.Ce se poate intampla? Multumesc
Răspuns la discuția Incalcare drept proprietate
D-na notar mi-a cerut sa fac cadastrul, deoarece tatal meu nu avea acte de proprietate pe numele lui, ci doar actele de vanzare cumparare a unor terenuri de catre bunicul, alte terenuri fiind mostenite tot de la bunicul, dar toate trecute in registrul agricol de la primarie si pentru care s-a platit in fiecare an impozit. Din cele 8 terenuri aflate in proprietate si inregistrate la primarie, doar terenul pentru care cer precizari apare cu suprapunere, cu toate ca noi il stapanim de o viata.
Pana cand nu se reglementeaza situatia lui, nu mi se face intabularea si trecerea in mostenire a acestui teren. Pentru celelalte da.
Buna seara. Va prezint urmatoarea situatie:
Tatal meu a decedat in septembrie 2017. Am pornit procedura de dezbatere a mostenirii, am masurat cu ing de cadastru toate terenurile urmand sa le intabuleze pentru a continua dezbaterea mostenirii. Pentru unul din terenuri s-a primit urmatoarea nota:" Suprapunere cu terenul cadastral nr... pe o suprafata de 6095 mp, proprietar....., documentatie cadastrala nr....." Urmarind proprietatea indicata de Biroul de Cadastru si Publicitate imobiliara, am constatat ca de fapt terenul de langa proprietatea indicata la nord, a fost vandut in anul 2000 de vecinul meu din sud impreuna cu terenul meu unei persoane X, fara sa stim, iar mai tarziu revanduta unei persoane Y. S-a ajuns astfel ca proprietarul X( ulterior proprietarul Y) au ajuns megiesi cu persoana cu care ma invecinam eu la nord ( ruda cu tatal meu- era o mostenire mai mare care a fost impartita intre rude). Deci terenul meu de 0, 64 ari a fost vandut fara stirea tatalui meu. Culmea este ca eu am actul de vanzare cumparare prin care bunicii mei deveneau proprietarii acelui teren in 1923, certificatul de mostenitor pentru tatal meu( din 1970) care include acest teren si platim impozitul pana la ora actuala pe acea suprafata, iar pana in luna mai 2016 acest teren a fost inscris si la APIA, primind pentru el suventie( pasune). In 2016 am renuntat la platile de la APIA deoarece nu mai avea cine sa coseasca terenul si nu aveam cui vinde fanul si am facut declaratie pentru a renunta la subventie. Asi dori sfatul unui avocat sau notar in privinta aceea ce pot face pentru a intra din nou in proprietatea terenului respectiv. Multumesc
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Multumesc.
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Multumesc. Cand am fost la notar, ne-am inscris la masa succesorala si eu si sora.Sora mi-a lasat mie procura ca sa dezbat mostenirea si in numele ei, deoarece impartim exact pe din doua. Dorim sa facem donatia cu clauza pentru sora mea. Nu stiu cum e bine si care sunt costurile (onorariu de avocat+ taxe).Eu stiam ca daca dezbatem in 6 luni de la deces taxele vor fi mai mici.
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Multumesc.