avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate simona simona

Activitate simona simona

Buna ziua.Nu stiu unde sa caut o indrumare pertinenta decit la dvs. ,rugindu-va sa ma sfatuiti ndaca fac o gresala sa inchei o asigurare de viata la o banca si care sa o foloseasca banca la un anume fond de investitii .Ma gindesc ca pot ramine fara banii pe care de fapt doresc sa-i asigur in vederea decesului ce va sa vina. Eu nu doresc cistig decit pastrarea in siguranta a banilor. Nu stiu cum sa deslusescaceasta dilema. Ca nici la saltea nu pot tine banutii strinsi cu multe restrictii. Va multumesc.
in cazul unui proces de intoarcere executare,pierdut ,desi intimatul a urmat toate formele de aparare.Intrebarea este: ce se poate executa silit ,acesta neavind nimic pe numele lui in Romania ,el lucrind in alta tara din UE..In Regulamentul UE ,in care se poate supune executarii o Hotarire definitiva unui stat aparinind Comunitatii Europene ,am inteles ca aceasta se poate executa doar in cazul in care cel intimat nu s-ar fi prezentat sa se apere in instantele tarii respective,in nici un fel, astfel dovedind ca se face vinovat si acceptind vinovatia. Ori intimatul din aceasta situatie ,s-a prezentat prin avocat si ,si-a demonstrat in toate formele de atac,nevinovatia,numai ca cu statul roman nu te poti apara,desi ai dreptate.Va multumesc daca ma puteti lamuri.
Buna ziua! Va rog daca doriti sa ma lamuriti in problema urmatoare. Daca am cumparat un apartament,si am in posesie "contractul de vinzare cumparare",mai am nevoie si de "titlul de proprietate??Daca nu-l am pe acesta,ce se poate intimpla??Va multumesc.
sint total dezamagita,pentru faptul ca am avut un proces de recurs,intr-o actiune de intoarcere executare.in care instanta nu a cercetata toate motivatiile mele, argumentate de legislatia existenta in vigoare si acest recurs mi-a fost respins.Eu am atacat hotarirea recursului ,irevocabila cu o cerere de revizuire a aceteia ,solicitind ca sa se ia in considerare art.de lege invocate ,acestea fiind favorabile admisibilitatii recursului si compensarii debitului,deoarece initiatorul procesului de intoarcere a executarii, inca imi este dator ,titlul executor nefiind desfiintat.Desigur ca revizuirea a fost indrumata catre aceeasi instanta care a judecat recursul,si ,mi-a fost respinsa si aceasta forma de atac,si tot cu mentiunea de irevocabil.Eu acum in aceasta situatie, mai pot urma calea de atac urmatoare,aceea a recursului la revizuire???Intreb acest lucru,pentru ca sper sa fie o alta instanta care probabil va lua in calculul judecarii si argumentele legale peste care s-a sarit cu ocazia judecarii recursului Daca cineva ar dori sa ma ajute cu un raspuns ,deoarece aceasta situatie nedreapta mi-a provocat o mare dezamagire si ingrijorare.Va multumesc.
Discuție cale de atac
daca am actionat cu o revizuire a unui recurs,la care aveam dreptul datorita motivatiei ,revizuire care a fost judecata de catre aceeasi instanta care a dat sentinta de recurs,si care mi-a respins si actiunea de revizuire,considerind-o ca Contestatie in anulare,desi eu nu am cerut asa ceva intrucit nu ma incadram la astfel de cale de atac. Intrebarea mea este daca pot ataca ,decizia de respingere a acestei forme de atac schimbata de catre instanta ???? Care este forma de atac???care-i termenul de actionare a formei de atac???faptul ca instanta mi-a schimbat procedura de atac de drept - Revizuirea-,,iar motivatia care-mi dadea dreptul la aceasta actiune ,nu se regaseste in Contestatia in anulare.Ma sint total nedreptatita si lipsita de judecarea procesului in mod echitabil.Va multumesc.
Buna ziua! Daca cineva doreste sa-mi dea un sfat pertinent,va multumesc.As dori sa stiu daca pot si unde ma adresez pentru a-mi schimba domiciliul procesual,eu nelocuind in tara.Este bine , sa anunt la Judecatorie sect cae a avut pe rol judecarea procesului de intoarcere a executarii , noul meu domiciliu procesual,deoarece pina la data procesului pierdut,domiciliul meu procesual a fost la dna. avocat care m-a reprezentat .Actualmente eu nu mai relatie contractuala cu dinsa.. In acest caz imi este teama ca, creditorul cistigator al procesului( recurs,)va trimite notificarea la adresa avocatei,aceasta nu ma va anunta ,iar eu nu voi putea face contestatia la executare.pentru a ma aparaVa implor ajutati-ma cu o indrumare.
In cazul unui proces de intoarcere executare,in care solicitarea debitorului este admisa,desi acesta este in continuare dator catre mine,(titlul executoriu nefiind desfiintat)iar gresala ptr. care trebuie sa reintorc executarea silita este facuta de catre executorul judec.(acesta a luat incuviintarea ptr. exec., dela o instanta necompetenta teritorial) deci execut. fost achitat de orice vina ,urmind ca si onorariul acestuia sa-l restitui tot eu,Va rog ajutati-ma cu o indrumare.Ce mai pot face???Pot sa-l dau in judecata pe executor??Pot sa fac la CEDO fiindu-mi incalcat dreptul la un proces echitabil( cunosc multe situatii asemanatoare ,in care s-a judecat drept.Va multumesc.
Multumesc pentru raspus.
Buna ziua,daca se poate sa-mi dati un raspuns,la situatia in care am un proces in derulare ,adresa de citare este data catre un cabinet de avocatua,insa acum as dori sa-mi schimb aceasta adresa,deoarece nu mai sint reprezentata de dna av.Pot trimite o cerere catre Judecatoria unde se afla dosarul ,pentru aceasta schimbare de domiciliu ???Ma tem ca voi primi citatii in continuare la cab. av. si nu voi fi anuntata.Multumesc.
Buna ziua.
Poate am norocul ca de acesta data,cineva dintre dvs. veti avea bunavointa a-mi lamuri o problema.
Am avut un recurs la Trib.Bucuresti.Am avut contractata o d-na.avocat din orasul meu,insa in ziua procesului aceasta a ajuns la Tribunal cu 1 ora intirziere.Instanta nu a mai acordat reluarea dosarului,recursul a fost respins.In aceasta situatie,eu am platit o gramada de bani d-nei avocat.Pot eu sa-i cer banii inapoi,deoarece din cauza intirzierii dinsei si faptului ca nu a pledat in aparare,eu am pierdut acest recurs?
Va implor dati-mi un raspuns.(sint si perdanta si cu banii luati)
Va multumesc.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.1 din Regulament ( un semn de intrebare este suficient)