Buna ziua, fratele meu este bolnav(schizofrenie), este incadrat in gradul 2 de handicap, a fost diagnosticat la varsta de 7 ani, el a facut 8 clase , dupa parintii l-au dus la scoala ajutatoare profesionala din Slobozia( noi fiind din Calarasi).De curand doamna de la asistenta sociala i-a zis mamei mele sa ii faca dosar pentru pensionare deoarece el nu poate muncii, stiind pe cineva in aceiasi situatie pensionat deja.( mentionez el nu a fost internat in spital niciodata, medicamente i-a dat o singura data dar fost mult mai rau).Inclusiv medicul d ela psihiatrie i-a zis ca a procedat corect cand a intrerupt tratamentul daca a vazut ca se inrautateste starea .Mama a mers cu el la psihiatrie, a primit documentatia necesara pentru dosar , la comisie , formata dintr-un medic i-a zis ca ii mai trebuie completata inca o hartie , ii cere evidenta de la medicul de familie(aceasta spunandui ca nu are cum sa ii de-a actele ), si alte analize.Ma puteti ajuta unde ne putem interesa de ce acte este nevoie , nu as vrea sa mearga iar la comisie sa stea o zi intreaga si sa ii zica ca ii lipseste iar ceva , cu toate ca dosarul era "complet". El este pensionat definitiv, nu se va face bine niciodata , care este procedura.El este ingrijit de parinti, mama este bolnava cu inima , vrea sa il ajute sa poata supravietuii ,daca ei patesc ceva, cu 250 lei pensia lui lunara nu are cum .Va multumesc anticipat pentru ajutor, sper ca m-am facut inteleasa
Buna ziua, pentru pensia privata eu stiam ca angajatorul trebuie sa plateasca , azi mi-a zis contabila ca din anul 2010 angajatorul nu mai este obligat sa plateasca , in concluzie trebuie sa ne platim singuri. este adevarat?
va multumesc
Buna ziua ,putem angaja o persoana pe postul agent turism doar cu liceu si diploma de bacalaureat?
va multumesc
o zi buna!
Buna ziua, daca am carte de munca program 8 ore, ma pot angaja legal la un al doilea job 4 ore? care este numarul maxim de ore pe care le poate lucra un angajat legal?
Va multumesc
Multumesc mult pentru lamuriri
Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana implineste copilul 2 ani?alegand intoarcerea la servici mai repede sotul este obligat sa isi ia concediu o luna?din cate am citit firma nu te poate concedia timp de 6 luni dar daca firma se desfinteaza ce se intampla, pierzi toate veniturile ?
Va intreb deoarece angajatorul a insistat sa ma intorc dar inaite de a face acest pas vreau sa stiu toate posibilitatile
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Suntem obligati sa platim fondul de rulment , daca nu suntem de acord cu investitiile administratorului, el vrea sa zugraveasca , iar liftul se strica lunar si multe altele
multumesc
Buna ziua, am un bebelus de 5 luni , de la ce varsta trebuie trecut la intretinere?
multumesc
o zi buna!
Buna ziua,politia locala m-a vizitat azi in urma unei sesizari facute de un vecin ca am adus modificari in apartament....nu i-am primit in casa pe motiv ca e deranj si au zis ca revin maine si ca sa pregatesc actele imobilului.. si o copie dupa buletin..am spart un perete de debara pt a marii baia si nu stiu cum sa procedez ...sa ii primesc maine in casa sau nu..?nu mi-au aratat ca ar avea o hartie in acest sens pt control...azi m-am consumat tare mult din cauza situatiei prezentate...am tensiunea la maxim...astept raspuns din partea dvs si sfaturi...ms