avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate balasa

Activitate balasa

Răspuns la discuția contestaţie pv de contravenţie
Dvs. vreţi să spuneţi că instanta poate judeca in lipsa originalului?! Ce valoare mai au copiile în lipsa înscrisului original. Cum se poate face dovada că acesta mai există?
Răspuns la discuția contestaţie pv de contravenţie
Mulţumesc pentru răspuns. Problema este că în acest caz instanta a greşit deoarece cu ocazia întâmpinării efectuate de pârât la contestaţia mea m-am trezit si cu originalul ȋn acte.
Ce se întâmplă dacă în cazul unei contestaţii a unui proces verbal de contravenţie prin care s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere, originalul pv (formularul albastru) dar şi una din copii (formularul roz) ajung din eroare la contravenient. Poate fi un caz de nulitate judecata fără originalul procesului verbal în original?
In cazul unui proprietar care are datorii la Asociatia de proprietari si are imobilul inchiriat, se poate institui poprire pe sumele pe care locatarul le plateste locatorului in baza contractului de inchiriere?
În urma unui accident auto din culpă comun în care am fost implicat, am primit o comunicare în calitate de intervenient, prin care mi se aduce la cunostintă faptul că sub sancțiunea decăderii din dreptul de a mai depune probe și de a invoca excepții, am obligația de a depune întâmpinare. Menționez că accidentul a fost constatat pe cale amiabilă stabilindu-se culpa comună,celălalt conducător auto reparând mașina pe asigurarea RCA a mea iar eu am reparat-o pe cont propriu. Ce trebuie să fac?
Discuție Despagubiri
exista legislatie care sa despagubeasca urmasii celor disparuti in al doi-lea razboi mondial?
Este obligatorie medierea in cazul unui divort pe cale administrativa, fara minori, in cazul in care ambele parti sunt de acord cu desfacerea casatoriei?
In condiţiile în care am închiriat un spaţiu comercial pe baza unui contract de închiriere,am obligaţia de a plăti cheltuieli legate de iluminat scară,femeie de seviciu, chiar dacă nu am acces în scara imobilului, deoarece accesul în spaţiul comercial se efectuează prin faţa blocului iar scara este prevăzută cu interfon ?
De asemenea,am obligaţia de a plăti o aşazisă taxă de redevenţă către asociaţia de proprietari?
Răspuns la discuția Timbrul de Mediu
plata masinii dvs. o va efectua cumparatorul atunci cand ve-ti vinde autoturismul.Pana atunci nu ve-ti plati nici o taxa.
Cu stima
buna ziua,
un consilier local sau judetean are dreptul sa fie administrator intr-o societate comerciala sau este incompatibil?