sunt insarcinata in ultimul semestru de sarcina, mentionez ca nu sunt angajata , nu am asigurare medicala dar nici nu am beneficiat de nimic gratuit din partea medicului de familie toate analizele facandu-le cu plata .
La inceputul sarcinii d-na doctor de familie mi-a recomandat sa merg la casa de asigurari pentru a fi luata in evidenta si pentru a-mi face asigurare pentru gravide , ginecologul mi-a spus ca nu este nevoie de aceasta asigurare pentru ca fiind gravida beneficiez de gratuitati . Mentionez ca sotul este angajat cu acte in regula .Vreau sa stiu daca in momentul de fata pot merge la medicul de familie pentru a cere trimitere pentru analizele care se fac gratuit in timpul sarcinii ?
Buna ziua ,
sunt insarcinata dar nu sunt angajata si as dori sa intre sotul in concediu crestere copil dar sa se intoarca la munca si sa primim doar cei 500 ron .
Ce trebuie sa fac pentru acest lucru , am inteles ca trebuie sa fiu luata in evidenta la casa de asigurari de sanatate , ce acte imi trebuie acolo si ce acte ii trebuie sotului pentru a intra in ccc ?
Va multumesc !
in urma cu 5 ani mi-am facut trei carduri de credit la care nu am mai reusit sa-mi platesc ratele de vreo 3 ani. Nu am avut nimic pana acum pe numele meu, insa acum vreau sa cumpar o societate comerciala, o afacere care merge. Daca eu nu am girat cu nimic, poate sa vina banca dupa ce iau societatea sa ma execute silit sau ce se poate intampla in acest caz ?
O societate cu doi administratori . Unul dintre ei doreste sa-si vanda partea . Ce presupune acest lucru , mentionez ca odata cu vanzarea partii se schimba si asociatul . As vrea sa stiu daca asta presupune si schimbarea tuturor autorizatiilor de functionare pentru Soc respectiva ? Daca da , ce cale ar trebui urmata pentru ca noul aministrator sa poata fi in legalitate dar sa nu schimbam toate autorizatiile de functionare .
Buna ziua , de 2 zile am aflat ca sunt acuzat ca am abuzat sexual acum 3-4 luni o fosta angajata si ca daca nu cedez unui santaj pus la cale de anumite persoane ( este vorba despre asociatul meu si pentru a ma scoate afara din afacere recurge la aceasta acuzatie ) . In ce temei poate face ea acesasta plangere impotriva mea , exista vreo proba pe care o putem face dupa atata timp ca eu sa demonstrez ca nu sunt vinovat . Ei sustin ca vor aduce martori fostele ei colege , cum ca eu o agresam . Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda pentru a rezolva aceasta problema . Va multumesc !
Buna ziua , acum cateva luni am infiintat cu inca o persoana o soc com , toate bune si frumoase pana acum, cand , asociatul meu s-a gandit sa preia cu forta toata afacerea sub pretext ca toata investitia a fost suportata de parintii lui , nefiind specificat in nici un act acest lucru , bazandu-se doar pe spusele acestora . Din acel moment au ocupat cu forta punctul de lucru , a bagat personalului tot felul de prostii in cap , a luat toate actele firmei ( mentionezca sediul societatii este la mine acasa , iar actele le tineam la punctul de lucru ) a monopolizat efectiv punctul de lucru cu toata familia , iar eu nu am acces la absolut nimic . Nu stiu cum trebuie sa procedez legal pentru a avea acces la acte si pentru a primi ceea ce mi se cuvine de 4 zile din veniturile acestei firme . Se bazeaza pe faptul ca m-a lasat fara bani si ca nu-mi permit sa-l dau in judecata ( stiind ca saptamana trecuta am rambursat un imprumut ) iar la ultima discutie avuta cu el in incercarea de a ajunge la o intelegere , am fost amenintat ca am abuzat sexual acum cateva luni una din fostele angajate si ca aceasta va depune plangere impotriva mea daca nu cedez de buna voie partea mea din societate . Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona legal pentru a rezolva aceasta problema . Va multumesc !
Buna ziua ,
in data de 25.08.2010 s-au incheiat cei 2 ani de ccc , in 26.08.2010 am figurat ca angajata la fostul loc de munca , iar din 27.08.2010 in preaviz 20 de zile pe motiv ca s-a restructurat postul meu si nu-mi pot oferi alteceva conform pregatirii mele . Am mers la ITM am luat necesarul de acte pentru somaj si am dus anexa 14 la locul de munca pentru completare si mi s-a spus ca dureaza cam o luna sa o completeze si sa imi dea si cartea de munca , ca trebuie sa umble in arhiva si tot asa . Pe data de 14.10.2010. ar trebui sa depun actele pentru somaj (am inteles ca am doar o luna la dispozitie ) si vad ca cei de la locul de munca nu au nici un gand sa-mi dea actele necesare . As vrea sa stiu , daca nu obtin actele in timp util , ce pot face ?
Ce obligatii au ei ca angajator si ce drepturi am eu ca fost angajat ?
Va multumesc
in cazul in care accept postul oferit de ei au voie sa-mi schimbe incadrarea si salariul in cartea de munca ( de la contabil la casier si sal fiind cu jumatate mai mic )