Administratorul refuza sa explice, prefera isteriile. Cu chiu cu vai ne-a explicat ca platim costul hartiei si cele de tiparire, explicatie mai mult decat absurda.
In alta ordine de idei din Mai anul trecut nu a mai organizat nicio sedinta a asociatiei de properietari, exista un nr minim sau maxim de sedinte ce trebuie organizate?
In ce context ii putem cere noi proprietarii sa organizeze sedinta?
Va rog lamuriti-ma ce este cu aceasta taxa si daca este posibil dpdv legal sa varieze de la o luna la alta.
Mentionez ca locuiesc la bloc, sunt debransata de la sistemul centralizat de incalzire si de trei luni ne-a fost introdusa aceasta taxa in intretinere. Initial a fost de 1,2 lei si apoi s-a majorat la 6.5 lei.
E legala si in ce masura se poate schimba de la o luna la alta?
Multumesc
Doresc sa-mi dau demisia dintr-o societate unde am functie de conducere. Cum pot pleca fara a sta in preavizul de 45 de zile prevazut in conctractul individual de munca?
Mentionez ca angajatorul nu e de acord cu demisia la zi. Ce posibilitati legale am in afara de a sta cele 45 de zile?
Multumesc
Intr-o societate de transport am un angajat de 3 ani cu forme legale pe care doresc sa-l concediez din cauza unor nereguli sesizate in activitatea lui. Mentionez ca au fost si avertismente legale insa niciunul scris.
Cum il pot concedia astfel incat sa pot angaja pe altcineva in locul lui? Multumesc
inteleg din ceea ce mi-ati scris ca stimulentul de insertie se acorda pentru orice contract de munca de 2.3.4 sau cate ore aleg sa lucrez.
La varianta 3 inteleg ca nu intru in concediu de crestere si ingrijire copil si-mi reiau contractul individual de munca cu cate ore vreau +stimulentul de insertie. Am inteles corect?
Multumesc anticipat
Buna ziua, am nascut de trei luni si doresc sa revin la serviciu dupa epuizarea celor 126 zile de concediu medical. Ce forma de contract ma sfatuiti sa aleg avand in vedere ca doresc sa lucrez doua zile pe saptamana cate 3-4 h astfel incat sa alaptez si micuta? In aceste conditii pot primi cei 500 lei sau acestia se dau numai la revenirea cu norma intreaga de munca?
Mentionez ca angajatorul e dispus sa accepta orice varianta.
Multumesc
Sunt insarcinata in 8 luni, angajata cu norma intreaga intr-o societate si asociat unic la propria firma, doresc sa mi se ia in calcul si venitul din indemnizatia de asociat unic.
Dupa legea 263/2010 contractul cu casa de pensii nu mai este obligatoriu.
As dori sa aflu ce contributii platesc in afara impozitului de 16 % ptr. indemnizatia de asociat unic. O pot lua esalonat timp de trei luni? Ce documente prezint acum agentiei de prestatii sociale avand in vedere ca desfasuratorul de la casa de pensii nu ma mai ajuta nefiind obligatoriu? Le-am pus si lor aceasta intrebare si mi-au raspuns ca sunt primul caz de acest gen si nici ei nu stiu.
Multumesc
Buna ziua, sunt si eu in situatia descrisa mai sus, asociat unic si administrator la un SRL fara sa fiu angajata la aceasta societate si intentionam sa iau dividende pentru a le folosi la completarea indemnizatiei de cresterea copilului.
Dividendele nefiind acceptate ca sursa suplimentara de venit in codul fiscal, ma gandesc sa folosesc veniturile realizate ca asociat unic.
Va rog, precizati-mi cum si in ce temei legal pot face asta?
Multumesc, precizez ca voi naste peste 2 luni.