avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate theosia

Activitate theosia

in 2016 , cumnata mea a dat o declaratie pe propria raspundere , in care se declara de acord sa fie scoasa din contractul de inchiriere al unui imobil , apartinand primariei. Aceasta declaratie era ceruta de catre primarie , deoarece parintii ei care erau titulari de contract doreau sa cumpere acea locuinta. Intre timp ambii parinti au decedat , cererea de cumparare nu s-a mai facut , iar cumnata mea nu poate prelua contractul locuintei , desi locuieste acolo din 1984 , deoarece nu mai figureaza in contractul anterior de inchiriere.
intrebare: se poate revoca declaratia notariala , deoarece scopul pentru care a fost eliberata nu s-a produs? si care ar fi metoda legala prin care cumnata mea , poate prelua acest contract , avnd in vedere ca atat ea cat si familia ei locuiesc la acea adresa si nu au alta locuinta.

Va multumesc anticipat
Buna ziua

Pentru ridicarea unei hotarari judecatoresti din 2014 , care a ramas definitiva si irevocabila ,este necesara imputernicirea unui avocat , sau pot delega pe cineva prin imputernicire ?
mentionez ca nu locuiesc in tara , am comunicarea Tribunaluilui , si hotararea imi este necesara pentru obtinerea unui titlu de calatorie.
Deasemeni , persoana imputernicita trebuie sa prezinte la Tribunal si comunicarea privind hotararea respectiva?

Va multumesc anticipat

in 2014 , un vecin si-a lasat fiica si ginerele in casa si s-a mutat la tara. Acesta nu a platit datorille acumulate la apa canal , iar dupa ce societatea a sistat furnizarea apei , s-a prezentat la birourile acestora si desi nu era trecut in contractul casei si nici macar nu avea mutatie la acea adresa a incheiat un alt contrat de furnizare a apei , pe numele lui, pentru care binenteles ca nu a achitat nimic , adunandu-se suma de 40 mil ( lei vechi). Societatea apa canal a intrerupt din nou furnizarea de apa , iar dupa ce s-a intors acasa vecinul meu s-a trezit ca din pensia mica , acum are de plata suma datorata plus penalizarile. Este legal ca ginerele sa poata incheia conttract de furnizare a unei utilitati atata timp cat acesta sau sotia , nu sunt trecuti in contractul de inchiriere al casei?
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI.
Buna ziua.
Fiind despartita in fapt in anul 2006 am dat nastere unui copil care pe certificatul de nastere poarta numele fostului sot. In 2014 s-a terminat procesul de divort , si tatal biologic a obtinut hotarare judecatoreasca pentru recunoasterea minorului. Ce acte sunt necesare pentru schimbarea numelui minorului , si daca este necesara prezenta tatalui la starea civila sau ma pot prezenta numai eu cu hotararile judecatoresti si cu o imputernicire din partea tatului ,avand in vedere ca locuim in strainatate si avand in vedere ca lucram si copilul nu are pasaport , nu putem pleca amandoi in tara.
va multumesc anticipat
Răspuns la discuția terenul de sub casa
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția terenul de sub casa
As dori sa va intreb daca se poate aplica superficia in acest Caz? Si CE ar trebui facut ?
Avocatul a propus depunerea unei cautiuni de 10000 euro pentru stoparea licitatiei? Cumparatorul de buna credinta al imobilului nu are nici in drept?
Buna ziua. As vrea sa pun si EU o intrebare. O cunostinta a cumparat o hala de la o societate privata . La momentul cumpararii s-a incheiat in contract de inchiriere pe teren , deoarece in jurul halei sunt approx 1000 mp. Administratorul SOC. din cauza unor evaziuni fiscale a avut cateva dosare penale si a fugit din Tara decedand in urma unui infarct. Acum Anaf si enel la care avea datorii immense ,au scos la licitatie terenul. Intrebare. Ce se intampla cu hala cumparata? Nu are drepatul prin lege la terenul de sub hala?Ca si cumparator de buna credinta? I s-a adus la cunostinta can licitatia are located pe data de 174 si ca va pierde constructia.Am nevoie de sfatul DVS.
Va multumesc

Răspuns la discuția Recunoastere minor
Copilul are 7 ani.
Va multumesc
buna ziua
as dori sa intreb ce actiune legala trebuie facuta pentru recunoasterea unui minor de catrea tatal natural.

sumar: am fost despartita in fapt de sot 7 ani , timp in care a refuzat sa se prezinte la procesul de divort. In aceasta perioada am dat nastere unui copil care poarta numele sotului. Am finalizat procesul de divort in sfarsit si as dori sa stiu ce actiune trebuie intreprinsa in continuare pentru recunoasterea copilului de catre tatal biologic.
va multumesc antcipat