avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate fldan

Activitate fldan

Răspuns la discuția Proces daune morale fara martori
De vreme ce persoana respectiva prin acele inscrisuri aduce atingere demnitatii de ce nu s-ar putea obtine daune ?
Speta:
X (un mare procesoman) depune impotriva lui Y plangeri repetate si mincionase la Politie, primarie, etc.
Aceste plangeri contin cuvinte jignitoare la adresa lui Y: nesimtit, idiot, cretin, etc
Intrebari la speta:
1. Merge introdusa actiune in pretentii intemeiata pe art. 998-999 c.civ prin care sa-i ceara daune morale ?
2. Poate Y sa castige procesul FARA MARTORI - folosindu-se NUMAI de acele inscrisuri (plangerile respective) ?
3. Daca X isi aduce martori in aparare nu vad cum ar putea sa se apere cu ei, ce sa spuna ca nu a scris si nu a depus el plangerile ?
Cererea de apel pentru un proces de divort se poate semna de catre avocat in numele clientului, introduce si sustine prin imputernicirea avocatiala sau trebuie procura speciala ?
Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de judecata ca nu cunoaste adresa sotiei sale care a plecat in Italia sa lucreze ca asistent medical ?
Reclamantul a declarat fals instantei ca nu cunoaste adresa din Italia in scopul de a obtine divortul si incredintarea celor 2 copii minori ceea ce a si obtinut dar in mod fraudulos.
Parata nu a putut sa declare apel deoarece nu a aflat de existenta hotararii de divort iar hotararea a ramas definitiva si irevocabila prin neapelare.
Răspuns la discuția sunt amenintata
In tara dupa CNP o pot gasi indiferent in ce oras s-ar muta.
Singura solutie ar fi sa locuiasca fara forme legale intr-un alt loc, dar nici asta nu e o rezolvare.
Intr-o scara de bloc un individ are complici pe restul vecinilor mai putin 1 vecin impotriva caruia acest individ savarseste fapte atat de natura penala cat si contraventionala.
Ceilalti vecini sunt complici ai acestuia deoarece ii ascund cu "sfintenie" toate faptele acestuia iar Politia nu are cum sa-l pedepseasca pentru ca "nu sunt probe" si "nu ai cum sa obligi omu' sa spuna adevarul".
Cand vine Politia, pe orice vecin ar intreba toti raspund in cor: "n-am vazut, n-am auzit".
Cum vedeti rezolvarea acestei probleme ?
Intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil este prevazuta clauza prin care promitentul vanzator se obliga la plata dublul avansului primit daca din culpa sa nu se incheie in forma autentica contractul.
Cum calificati clauza penala (art. 1066 Cod civ.) sau clauza de arvuna (art. 1298 Cod.civ.) ? Argumente.
Ce actiune trebuie introdusa pentru a obliga paratul sa plateasca pensia de intretinere la care a fost obligat sa o plateasca printr-o hotarare ramasa definitiva cu 2 ani in urma.
Nu a platiti nimic timp de 2 ani si nu as vrea sa merg pe varianta plangere penala pt abandon de familie (neplata cu rea credinta timp de 2 luni consecutiv a pensiei de intretinere....)
S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. Uzufructuarul decedeaza. De la data decesului cumparatorul care detinea nuda proprietate intra si in stapanirea de fapt a imobilului.
Cu toate acestea proprietarului i se cere de fiecare data in diferite situatii in care se foloseste de contractul de v-c sa faca dovada cu certificatul de deces ca uzufructuarul a decedat.
Ce actiune in justitie trebuie introdusa astfel incat sa nu i se mai ceara de fiecare data si certificatul de deces ?
Am o intrebare de 1000 de puncte pentru cei care cu atata vehementa sunt de partea presedintelui de bloc:
Care dintre voi a cerut acordul vecinilor pentru cabinetul de avocat ?