avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate lia256

Activitate lia256

Am lucrat la o firma din 05.12.2011 iar ieri 11.07.2012 am depus demisie la zi incepand cu 11.07.2012, in urma faptului ca patronul m-a agersat verbal,a urlat si m-a umlit moral. Am dat numar demisiei la secretariat ,am facut copie dar patroana a pus-o pe doamna de la personal sa sune si sa ma ameninte ca daca nu fac perioada de preaviz imi inchide CMI disciplinar.
Cfr art 79(2) "Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatultui de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba"
Cfr art 79(3) "Salariatul are dreptul de a nu motIva demisia . As vrea sa stiu daca pot cere ca angajatorul sa-mi trimit restul de bani pe care mi-ii datoreaza la domiciliuin 15.07.2012si 30.07.2012 si evident contravaloare retributiei concediului de odihna de care trebuie sa beneficiez.Multumesc
Reprezentantul intreprinderii individuale are obligatia sa fie angajat?Mi-a spus un amic care are intreprindere individuala si a venit ITM in control la el ca are obligatia sa fie angajat pentru ca realizeaza venit?Exista temei legal in sensul acesta?
Răspuns la discuția CAS pentru PFA
IN JUDETUL BIHOR E ACELASI LUCRU.......SI LA FEL SI LA CASA DE PENSII......AM REUSIT SA DEPUN DOAR LA SOMAJ,,,,,,DUPA CE M-AM PLIMBAT O ZI INTREAGA
Răspuns la discuția oug 58/2010
ATENTIE, dupa ultimile discutii cu colegii mei si dupa ce am stat 2 zile numai "pe" norme, am inteles urmatoarele: Avocatii si notarii nu platesc nimic, si nici pensionarii care au deschise pfa-uri sau ii-uri. Restul... platim 16,5% la venit net. ATENTIE - fiscul a spus ca nu il privesc aceste asigurari, pt fiecare asigurare in parte (cas,somaj, sanatate) vom incheia un contract sau asa ceva si vom plati direct la ei. Fiscul nu are nici o treaba cu aceste asigurari. Deocamdata doar la somaj este o declaratie si atat, restul institutiilor nu stiu nimic.....
Va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri........am o Intreprindere Individuala din luna10 2009 cu cod caen 9003 ( Activitati din creatie artistica ).Pana acum plateam sanatatea SI CHELTUIELI-VENITURI X16%.
CUM DE LA 01.07.2010 TREBUIE SA PLATESC SI LA CASA DE PENSII SI LA SOMAJ? SI TREBUIE DEPUSE CEVA DECLARATII?
VA ROG DA-TI RASPUNS LA lialia256@YAHOO.COM multumesc frumos
M-ar interesa si legea dreptului de autor.........si ce impozite se platesc?
adica?sincer nu ma pricep la termeni specifici contabililor....ma pricep la pictura
Răspuns la discuția concediu de maternitate
data nasterii copilului +42 de zile calendaristice.........pana atunci aveti concediu medical
Va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri........am un II din luina10 2009 cu cod caen 9003 ( Activitati din creatie artistica ).Pana acum plateam sanatatea SI CHELTUIELI-VENITURI X16%.aCUM DE LA 01.07.2010 TREBUIE SA PLATESC SI LA CASA DE PENSII SI LA SOMAJ? SI TREBUIE DEPUSE CEVA DECLARATII?
VA ROG DA-TI RASPUNS LA lialia256@YAHOO.COM multumesc frumos
M-ar interesa si legea dreptului de autor.........si ce impozite se platesc?