avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate laviniaruth

Activitate laviniaruth

Discuție Mostenire
O persoana fara familie sot, copii, frati, parinti, .... ii face testament unei nepoate de frate care o ingrijeste pana la deces si suporta toate cheltuielile.. Testamentul poate fi atacat de catre ceilalti nepoti de la ceilalti frati dupa deces? Au drept rezervatar?
Dupa o persoana pensionara decedata unde se depune cererea de acordare a ajutorului de deces: in localitatea de domiciliu a decedatului, in localitatea resedinta de judet apartinatoare comunei resedintei decedatului, in localitatea unde a decedat sau in localitatea unde are domiciliul solicitantul ajutorului de deces. ????
Bunica traieste dar este corect sa imi doneze sau vanda ceva ce mi-a mai donat inca o data si ce presupune alti bani la intocmirea actelor???? Nu se poate sa fie trecut direct pe numele meu pe baza declaratiei data si a actelor de donatie din anul 1985???
In anul 1985 am primit prin donatie de la bunica o casa si gradina aferenta (2000 mp). La incheierea actelor cf. legii din vremea respectiva terenul mi-a fost luat la stat. In anul 1987 am fost expropiata casa fiind demolata. Dupa anul 2001 am depus cerere pt despagubire. Am primit c/valoare doar pt casa, instanta stabilind ca terenul nu mi-a apartinut, desi bunica a dat declaratie ca ea odata cu casa mi-a donat si terenul. A deschis actiune pe numele ei pt. obtinerea terenului pe care dupa lungi procese l-a obtinut partial(nu toata suprafata)., prin Ordinul Prefectului pe numele ei.

Care este forma legala si ieftina de a intra iarasi in proprietatea acestui teren??? O a doua donatie, contract vanzare-cumparare sau se poate intabula in CF pe numele meu doar cu declaratia data de bunica???[/
cine are drept la mostenire după o decedata care nu a avut familie, copii. Are doar un frate de tata si 3 nepoti de la doi frati buni(unul are 2 baieti si unul are un baiat). Care sunt procentele?
Discuție Actiuni FP
detin impreuna cu fratii mei un nr. de actiuni la Fondul proprietatea castigate dupa demolarea locuintei parintilor nostri prin L 10 si Legea 247. Cum sa procedez la iesirea din indiviziune sa le impartim egal la fiecare sa poata face fiecare ce doreste cu ele. La notariat se plateste taxe procent din valoarea lor???Cat ar costa taxele?
Am o imputernicire pentru a vinde un teren al unchiului meu care este in viata. Dupa decesul lui mai este valabila?Daca este mentionat ca sunt imputernicita sa vand cu ce pret consider, dupa decesul lui mostenitorii pot cere cota parte?
Răspuns la discuția Plata diferenta apa calda
Multumesc pt raspuns. La pct 1 exista vreo Lege,Ordin care sa-l prezint administratorului pentru a nu ma mai obliga sa platesc ce nu folosesc?
Buna ziua. Am instalata centrala proprie de apartament pt caldura si apa calda menajera.
1. Sunt obligata la plata diferentei de apa calda intrucat eu nu consum numai apa rece?
2. Platesc diferenta la apa rece.
3. Cum se calculeaza diferentele pe nr. de persoane din apartament sau pe apartamente (toate cu 2 camere)?