Am citit in nou cod civil ca prestatia compensatorie se poate acorda de catre instanta doar dupa o casatorie de 20 ani. Eu am o casnicie care a durat 15 ani, nu pot face absolut nimic? In sensul de a obtine despagubiri sub forma unei sume lunare? Sotul meu ma insala de 1 an si de trei luni a parasit domiciliul conjugal. De ce doar o scasatorie de peste 20 ani merita despagubire in cazul culpei exclusive? Trauma nu exista si la 15 ani sau 10 ani?
Multumesc
Buna seara, sotul meu traieste de 1 an cu o femeie maritata cu doi copii si a plecat de acasa de trei luni. Nu vrea sa divorteze pt ca ea nu divorteaza si ii este teama sa ramana in aer.
1. Eu nu mai pot si vreau divortul, dar el ma amaeninta ca desi a plecat el se poate reintoarce in domiciliul conjugal si trai aici pana cand e gata si impartirea de bunuri si ca daca nu e agresiv nu il pot evacua. Faptul ca el se culca in casa aceasta cu ea, in lipsa mea si a copiilor nostri nu poate fi motiv de evacuare? Violenta verbala cu mine si copiii nostri nu este un motiv de avacuare? Copiii stiu ca nu pot fi martori dar ele au auzit si de nenumarate ori cum ma injura si au fost la randul lor injurate si a urlat la ele, de asemeneas au auzit ca m-a amenintat ca ma omoara. Acest lucru nu il pot demonstra nicium? Daca as duce copiii la un psiholog nu as putea chema psihologul in instanta sa relateze despre copii si ce i-au spus copiii?
Inregistrarile unor discutii in care este violent verbal cu mine nu poate fi o proba despre violenta lui? Sau daca ar fi violent fizic cu mine si il inregistrez aceasta nu este o proba? Sau daca nici aceasta nu este, atunci daca il vad ca devine agresiv si o sun pe mama mea si ea ramane pe telefon auzind ca el ma loveste este suficient de buna pentru o evacuare? Daca in cazul in care aceasta este o proba , mama e buna de martor, sau ar trebui sa gasesc pe altcineva pe care sa sun si sa poata depune marturie ca a auizt ca ma lovea.
2. Sotul meu are un pfa in care are chitante taiate dar nu pe suimele reale asa incat daca l-as da in judecata pentru pensie alimentara, pe baza venitului net inregistrat la finante el ar fi obligat sa imi dea pt cei doi copii o pensie de 600 lei/luna, ceea ce nu este real intrucat in mod real el castiga 19000 lei pe luna, ca medie. Pot sa demonstrez acest lucru adunand la cheltuielile pe care el insusi le-a declarat ca le are lunar ca pfa si cheltuielile pe care le pot demonstra cu chitante ca le-a avut in afara profesiei (curent acasa, rata la banca, incalzire etc)? Dau un exemplu el spune ca a avut venit net pe luna anul trecut 1800 lui avand un venit brut de 8900 lei/luna si cletuieli de 7100 lei/luna. La asta daca eu demonstrez ca el lunar a mai platit 500 lei/luna incalzire si curent, 2500 lei/luna rata la banca, plus mancare /luna (dar la asta nu am facturi si chitante dar se presupune ca omul trebuie sa si manance), plus haine, impozit pe casa, masini, etc ajungand sa aiba de fapt cheltuieli de cel putin 11000 lei/luna atunci cu acest lucru nu pot demonstra ca el de fapt castiga mai mult decat are pe hartii ? daca se ia inconsiderare asa ceva se sesizeaza cumva din oficiu pe partea penala si se incep cercatari pt evaziune fiscala? (ca nu as dori asa ceva). Daca nu se ia in considerare nu este nimic ce as putea face sa primesc sumele care se cuvin copiilor pe baza adevaratelor venituri? Mentionez ca eu am 700 lei salar si este evident ca nu am cum sa cresc copiii din 700 lei ai mei +600 de la el, mai ales ca un ul din copii face performanta si de aceea sunt atat de disperata. In pl;us el considera ca el avand venituri asa de mari el o sa castige la partaj mai mult decat 50%. Este poisibil? Intr-adevar el aa dus banii in casa, dar faptul ca eu am gatit spalat avut grja de copii nu reprezinta un aport care intr-adevar nu il putem cuantifica in bani, dar nu ajung si eu pana la acel 50%. De altminteri el stiind ca eu si copiii depuindem de el se poarta despotic si tiranic si face afirmatia ca ale lui sunt toate.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. sunt tare disperata.
Multumesc
Multumesc de sfaturi, am sa incerc sa gasesc o cale, e greu intre doua rele sa o alegi pe una; inca odata multumesc pentru timpul acordat; as spera sa nu fie nevoie de act ci doar preventiv sa il fac.
asa este? Bun si atunci ce pot face sa ma protejez in ambele variante; intr-adevar vreau sa ma protejezde un eventual partaj, dar daca am un act intocmit cu mama in care prcizez ca toti banii din cont sunt ai mei, nu se tine cont la decesul mamei si chiar daca l-ar ataca fratele nu se poate sa demonstrez ca fiind banii mei nu are dreptul la ei? Trebuie totusi sa existe o solutie,, o varianta, nu?
Buna seara,
Sunt casatorit si vreau si am deschis un cont pe numele mamei mele la bursa de valori bucuresti si de asemenea am deschis un cont bancar tot pe numele mamei din care se varsa in contul de bursa banii necesari achizitionarii de actiuni. Sunt imputernicit cu drepturi depline atat pe contul de bursa cat si pe contul bancar, dar as vrea sa ma protejez si de fratele meu in cazul in care mama ar deceda. Ce act ar trebui sa fac cu mama (cu doi martori ma gandesc) in care sa specific ca banii bagati in cont si cei de acum si cei viitori sunt ai mei si nu are dreptul fratele la mostenire asupra lor.
Va multumesc anticipat
Trebuie ca si cabinnet de avocatura, neplatitor de TVA sa emit factura inainte de aincasa o plata? Eu pana acum nu am avut situatii de genul acesta; in cazul unor firme comerciale cu care am lucart, ne-am inteles la un onorar, mi-a fost achitat si am taiat chitanta si factura. Acum o firma cu care am inceput colaborarea imi spune ca imi va plati prin banca dar doar dupa ce ii voi emite factura . Este corect sau nu? Sunt obligat sa tai factura pentru serviciile mele inainte de a incasa efectiv ceva?
Multumesc tare mult.
Buna seara. Am o intrebare pentru cine poate sa ma ajute. In ce modalitate s-ar putea ataca un contract de leasing financiar (evident contract de adeziune) cu clauze abuzive, al BT leasing, in situatia in care utilizatorul este deja in faza de executare silita iar suma solicitata (93000 lei) depaseste cu mai mult de 5 ori soldul initial 17000 lei, calcul realizat prin insumarea de penalitati si daune interese.
Multumesc anticipat.
Buna seara,
Am o intrebare-avocatii datoreaza aceste conbtributii (somaj, pensii private, sanatate, in plus fata de impozitul pe profit? Sau sunt exceptati?
Multunmesc
In primul rand multumesc, m-am lamurit deplin cu diurna; mda ce sa zic grozava treaba; daca ma duc 2 zile in interesul firmei am dreptul sa mananc de 60 lei in total? Oare ce as putea manca 2 zile de banii astia?
Cat despre combustibil citisem si eu articolul din codul fiscal, dar ce nu inteleg este daca in cazul meu, facand deplasari de acasa la cabinet, de acolo in diferite locuri unde imi exercit meseria nu intru la pct 1 "transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii?" Cabinetul este inregistrat pe mine, sunt avocat principal si am si 1 angajat, o secretara. Nu intru in aceasta categorie? sau daca nu intru eu, nu intra secretara mea? Iar in cazul deplasarilor in afara orasului acel combustibil nu il pot deconta?
Multumesc inca odata.