As dori sa stiu ce drepturi am ca angajat cu jumatate de norma(4 ore pe zi)si daca pot beneficia de vreun credit in eventualitatea ca voi dori acest lucru.Multumesc anticipat
Sora mea e angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o societate si pe motivul neprimirii salariului din decembrie 2011 doreste sa demisioneze.Managerul firmei respective a cerut ca incetarea activitatii sa aibe loc de comun acord,sa nu se specifice in cererea de demisie neplata salariilor(2 angajate sunt in aceeasi situatie).Din anumite surse,ea a auzit ca administratorul vrea sa dizolve societatea,acesta nefiind niciodata disponibil pt rezolvarea acestei situatii create.Sora mea vrea sa-si recupereze banii pe perioada din urma lucrata.Ce se poate face avand in vedere ca desi a fost asigurata verbal ca-si va primi salariul din urma,nu crede ca acest lucru se va realiza.Ce optiuni are daca are lucrate fix 9 luni acolo?
Am un contract de credit din august 2007.Dupa o anumita perioada nu am mai platit ratele in intregime.Am ramas cu restante si dosarul a fost inaintat unei firme de recuperare datorii care mi-a trimis o instiintare cum ca in data de 30 nov,anul curent dosarul meu este depus la Judecatorie in vederea incuviintarii executarii silite.Creditul era pe o perioada de 3 ani,in speta,ar fi trebuit finalizata plata in 2010.Ce se poate face pt a nu ramane fara bunurile din casa,daca se mai poate ajunge la un acord pe cale amiabila sau daca si cand se prescrie datoria.Multumesc
In prezent sunt in concediu ingrijire copil pana la 2 ani,copilul meu avand 1 an si jumatate.Peste sase luni ar trebui sa reincep munca.In decursul acestui timp,societatea la care am activat s-a inchis ,iar seful meu a redeschis imediat o intreprindere individuala cu acelasi profil,in speta comert.In cazul in care seful nu va dori reintoarcerea mea pe vechiul post(acum are un lucrator in locul meu)as avea vreo sansa la somaj?Iar daca da,de ce criterii se va tine seama in conditiile in care eu nu am decat 8 ani de cotizatie la bugetul de stat ,inclusiv cei 2 ani de crestere copil si de ce perioada de timp voi putea beneficia de somaj?
As dori sa stiu daca as putea infiinta un pfa in Romania avand ca domeniu de activitate finisaje interioare si exterioare,dar pentru lucrari in Franta.
In iulie 2011 ar trebui sa incep serviciul,atunci copilul meu va face 2 ani.Intrebarea mea este ce voi face atunci,avand in vedere ca societatea la care am activat si-a schimbat statutul din srl in intreprindere individuala in tot acest timp.Din cate am vorbit cu administratorul societatii am inteles ca nu voi mai avea contract de munca acolo.Pot beneficia de somaj si care sunt procedurile pe care sa le urmez in aceste conditii?Multumesc anticipat.