avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate szaszati

Activitate szaszati

Buna!

La societatea unde lucrez, a fost adoptat un regulament intern, care are ca parte cateva articole referitoare la acordarea si efectuarea concediul angajatilor. Articolul 81 este cum urmeaza: "Cand din motive neimputabile salariatului, acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu de maxim 7 zile se va acorda pana la data de 31 martie a anului urmator, in perioada solicitata de salariat, cu acordul prealabil al conducerii."

Mi se pare ca acest articol este in contradictie cu art. 146, alin. (3) din Codul Muncii, care spune ca "Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul".

Deci cred ca daca mai am zile libere intr-un an, acestea pot sa folosesc in anul urmator, pe toate zilele si pe tot parcursul anului, dar regulamentul intern nu ne permite acest lucru.

Poate sa ne limiteze regulamentul intern in acest fel folosirea concediului?

Multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,

nu stiu daca postez in forumul corect, dar sper sa primesc un raspuns.

Problema mea este urmatoarea: in cadrul unei procese penale, in fata instantei inculpatul a zis ca a fost lovit de mai multe ori de catre un politist in faze de cercetare penala a cazului respectiv si a si numit agentul de politie.

Noi, facand referire la cele spuse de inculpat, am dat stire in presa locala, iar agentul de politie vrea se ne da in judecata pentru ca am mentionat numele lui complet.

Mentionez ca noi am scris ceea ce a spus inculpatul in sedinta publica, ceea ce a fost si consemnat in proces verbal.

Intrebarea mea este daca avem drept sa mentionam numele acestui agent de politie, si in general in ce cazuri se poate scrie numele complet a unei persoane?

Multumesc!
Buna!

As avea o intrebare in legatura cu functionarea, mai precis desfiintarea creselor.

In orasul nostru exista o singura cresa publica, cu 30 de copii. Cresa a fost recent mutata la o cladire renovata, care este in conformitate cu toate prevederile pentru functionarea creselor, avand o capacitate pentru cca. 80 de copii. Cei din administratia locala spun ca exista o cerere destul de mica pentru cresa, si circula zvonuri ca vreau sa desfiinteze cresa (foarte probabil sunt oameni de afaceri din viata politica care vreau sa infiinteze o cresa privata, contra cost).

Intrebarea mea este daca sunt cai legale prin care administratia locala poate sa desfiinteze cresa, sau daca exista vreo metoda de a impiedica acest lucru. Mentionez ca mutarea cresei in cladirea noua, moderna a fost facut recent, deci practic nu exista nici o cauza pentru care cresa ar trebui desfiintata.

Multumesc!
Buna,

Va scriu in legatura cu o situatie neclare de drept de proprietate. Este vorba despre un teren langa Miercurea Ciuc, judetul Harghita.

Exista aici un mic "sat de weekend", un fel de statiune de odihna. In timpul comunismului, terenul a fost confiscat de la proprietarii originali si s-a construit mai multe case de weekend de catre localnicii din satele din vecinatate. Aceste au fost construite fara autorizari de constructie si carte funciara - practic toata lumea a construit casa unde a putut.

Recent a aparut proprietarii originali a terenurilor din zona, care au primit inapoi terenurile de la stat. Cei mai multi vreau sa vinda terenul la cei care au construit case, dar sunt unele cazuri in care proprietarul terenului cere un pret mult peste valoarea terenului.

Intrebarea mea este cum se poate rezolva situatia? Exista cumva o sansa ca proprietarii de teren sa fie obligati sa ceara pretul pietei pentru teren? Daca nu, cum se procedeaza din partea celor care au construit case?

In unele cazuri este vorba despre terenuri cu padure - in aceste cazuri trebuie platite si copacile separat?

Va multumesc pentru ajutor!
Mersi tare mult!
Buna ziua,

am primit azi o decizie de impunere de la Casa de Asigurari de Sanatate judeteana referitor la contributii datorate la FNUASS pe anii 2008 si 2009, inclusiv majorari/dobanzi si penalitate pe sumele din fiecare an.

Intrebarea mea este daca pot sa scap de plata macar a majorarilor si penalitatilor, referind la faptul ca nu am fost informat in timp despre obligatiile de plate, nu am primit nici o scrisoare, numai cu 2-3 ani in urma.

Multumesc!
Răspuns la discuția Inregistrare marca la OSIM
Multumesc pentru informatii!

Azi am primit o notificare din partea reprezentantului legal al celorlalte parti ca folosim in mod neautorizat elementele verbale si grafice a marcii si ne recomanda sa suspendam acest lucru. Asta ar insemna oprirea siteului complet, deoarece chiar si in adresa figureaza numele marcii.

Marca, grafica si numele au fost create de noi, si ei au inregistrat-o cu rea credinta, chiar cum ziceti. Care ar fi procedura de dovedire a acestui lucru? De ce avem nevoie de fapt?
Salut tuturor!

Va adresez cu o probelma destul disperata, macar din punctul meu de vedere. Povestea incepe in 2009, luna septembrie. Atunci am infiintat un portal de stiri, pe care lucram de atunci, iar acum se pare ca concurenta vrea sa pune punct la acest proiect.

Am fost destul de neatenti sa nu inregistram logo-ul si numele siteului la OSIM, iar concurenta a facut chiar acest lucru

[ link extern ]

si

[ link extern ]

Nu prea suntem bine educati in astfel de chestii, dar se pare ca logoul nostru a devenit al lor, precum si numele portalului, chiar daca noi am facut pe amandoi.

Exista orice fel de metoda sa recuperam marcile inregistrate?