Buma seara,
Raspunsurile dvs. ne sunt de un real folos, drept pentru care va multumesc. In notificare am scris doar ca nu sunt de acord sa semnez un act pe care nu am apucat sa-l studiez, de aceea va intreb daca ar trebui sa notific iar banca in legatura cu dobanda.? Trebuia raportata la euriborul din iunie inainte de a se aplica oug 50?
multumesc mult
daca am un credit ipotecar luat impreuna cu sotia si acuma suntem in divort, cum se procedeaza?
Am lasat la banca o notificare prin care ii anuntam ca nu sunt de acord sa semnez si, deoarece nu inteleg termenii din contract ,am mers la OPC sa intreb daca ma pot ei lamuri in privinta asta si o d-na mi-a zis ca ei nu au personal specializat in astfel de probleme, ca domeniul bancilor e vast si nu ma poate ajuta. Stau si ma intreb: atunci cum pot controla si amenda bancile daca ei habar nu au?Sau sunt mana in mana cu ele si nu mai voiau o reclamatie in plus? Se poate chiar sa nu stie ?
Daca un credit este cu dobanda varialibala, inaintea aplicarii OUG 50, nu trebuia raportata dobanda creditului la Euriborul din iunie si apoi sa aplice OUG?Dupa cum mi-au prezentat la banca in actul aditional dobanda ramane acum aceeasi, dar va creste cand va urca euriborul. Le-am lasat notificare ca nu sunt de acord sa semnez pana ma lamuresc. In cat timp trebuie sa le dau un raspuns daca am primit notificarea in 18?
daca am o rata in perioada de reesalonare, dar platesc o parte din ea si comisioanele aferente este adevarat ca nu poate fi raprtata dobanda la libor decat cand termin perioada de reesalonare? de la raiffeisen asa mi-a spus cand i-am cerut.
daca depuneti notificare( ceea ce va sfatuiesc sa faceti), rugati-o sa va faca o copie SI APOI sa va puna pe copie stampila bancii si numarul de inregistrare.si sa o semneze. eu nu am fost atenta sambata si mi-a stampilat originalul, apoi a xeroxat si mi-a dat copia si nu stiu daca e valabil. Nu m-am asteptat ca o institutie care zici ca se respecta sa apeleze la astfel de tertipuri, dar asa fac. Inseamna ca au destule de pierdut.
si eu am credit la bcr. uitati-va daca in aliniatul unde scrie despre valoarea creditului la momentul semnarii actului aditional va apare soldul corect. Mie imi aparea o suma mult mai mare decat in graficul de rambursare. mi s-a spus ca e greseala, dar nu au corectat-o si am mai aflat o persoana la care aparea la fel. eu am depus notificare prin care ceream alinierea creditului la euribor inaintea aplicarii ordonantei, eliminarea comisionului de risc. sfatul meu este sa nu semnati.Eu in cursul zilei de maine incerc sa ajung la ANPC sa vad ce zic si ei. Si eu doresc sa ma alatur grupului care da in judecata bcr, dar nu stiu cum sa procedez, cum sa-i contactez.
Sambata am mers la BCR sa clarific unele aspecte ale actului aditional, dar la sucursala nu era niciun consultant pentru credite( ce convenabil, nu?). Domnisoara care era acolo mi-a inmanat un formular-tip de completat sugestii si reclamatii. Dupa ce l-am completat, l-a inregistrat, dar mi-a dat doar o copie xerox dupa original stampilat, fara a stampila din nou copia. E valabila daca merg la ANPC?
In 2007 am luat un credit BCR cu rata fixa si dobanda variabila. Din martie pana in august, am reesalonat si am platit doar 5 euro comision de administrare si 28 euro comision de risc. Inainte de a se aplica prevederile OUG 50, nu ar trebui sa fie intai raportat soldul creditului la noua valoare euribor? Cand ,cum si cui trebuie sa ma adresez?