avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate Bilica

Activitate Bilica

Răspuns la discuția Modificari Codul muncii
Buna ziua,
A aflat cineva care ar fi aceste modificari >

Multumesc !
Multumesc pentru raspuns. In notificare nu da nici un temei de drept. Spune doar ca suntem in evidenta firmei in lichidare cu un debit in valoarea respectiva.
Nu gasesc un temei legal in legea insolventei.
Daca cineva cunoaste un astfel de articol, prin care in situatia falimentului, garantiile constituite sunt desfiintate si banii se intorc la executant, va rog sa-mi ziceti.
Gandind altfel, daca se pronunta falimentul final, inainte de trecerea celor 5 ani, ce se intampla cu banii? cui ii restitui?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o situatie. O firma care ne-a executat niste lucrari este sub incidenta Legii 85 din 2006 avand numit un lichidator.
In baza unui contract de acum 3 ani, exista o garantie de byna executie in valoare de 5% din pretul contractului care a fostretinuta de catre noi. Conform contractului aceasta suma(5% din pret) se elibereaza dupa 5 ani de la data PV final.
Lichidatorul mi-a trimis o notificare sa restitui aceasta garantie de buna executie desi au trecut doar 3 ani din cei 5 prevazuti in contract.
Intrebarea mea este daca vreo prevedere legala ma obliga sa platesc si aceasta suma, retinuta ca garantie de buna executie.
Asa ar fi logic pentru ca peste doi ani cand ar fi indreptatit sa primeasca compania in lichidare poate sa nu mai existe, dar care ar fi justificarea legala.
Multumesc !
Răspuns la discuția munca \"ON CALL\"
Va multumesc !
Răspuns la discuția munca \"ON CALL\"
Buna ziua,
Deocamdata e in stadiul de intentie. E vorba de ingineri de sistem care deservesc niste servere aflate in afara Europei. Ei isi desfasoara munca in mod normal numai online insa la sediul societatii si in ture. La un anumit interval de timp, cind ar fi in mod normal in timpul liber, in weekenduri, se vrea sa fie de serviciu "On Call". "On Call" inseamna cind ei trebuie sa fie pregatiti sa rezolve o situatie online. Situatia poate apare sau nu in intervalul de timp in care sunt "On call" Obligatiile lor ar fi sa fie cu laptopul la ei si sa aiba acces internet imediat pentru ca sa poata interveni. Pot fi acasa sau in alt loc, dar sa aiba laptopul si conexiune buna Internet. E un sistem ce se practica intens in Canada si SUA. Bineinteles ca pentru asta primesc niste beneficii salariale.
Insa trebuie avut grija de mai multe conditii astfel incit sa fie in stare sa rezolve eventuala problema aparuta.
Legislatia muncii nu acopera situatia prestarii acestui fel de servicii. Ma intrebam doar daca nu a mai intilnit vreun coleg de forum acest stil de munca la noi.
Multumesc
Buna ziua,

Pentru serviciul On Call al angajatilor nu am gasit prevederi in legislatie.
Credeti ca un Act aditional la CIM in care sa prevedem timpul in care trebuie sa fie On Call, obligativitatea de a avea la indemina acces la Internet(se poate executa depanarea on line) si Notebook-ul cu el pe timpul orelor de On Call, ce beneficii salariale primesc pentru asta, ar fi suficient?
Multumesc,
Bilica
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti dupa data cind candidatul a primit Oferta de Angajare, angajatorul se mai poate razgindi si sa nu il mai angajeze? ma refer in perioada dintre inminarea Ofertei de Angajare si momentul semnarii CIM.
De exemplu angajatorul nu cunoaste cazierul judiciar al candidatului decit cind el aduce documentele pentru angajare. Si in cazier vede o condamnare si considera ca nu e potrivit sa fie angajat daca a fost condamnat.
Multumesc !
Buna ziua,
In cazul Art 60, pct 2 din CCM 2007-2010 se face referire la "motive neimputabile salariatului" in cazul cind se pot efectua zile de CO in anul urmator. Banuiesc ca nu exista nicaieri o enumerare si va rog sa-mi dati citeva exemple.
Incazul unui control ITM cum dovedesc existenta acestor motive neimputabile salariatului?
Va multumesc !
Discuție clauza contract
Buna ziua,
La un contract de prestari servicii internet, pot notifica incetarea unei clauze, care prevede o singura prestatie din toate, bazindu-ma pe o clauza de denuntare unilaterala a intregului contract?
Daca prin clauza de care aminteam pot rezilia contractul in intregime, nu vad de ce nu as putea sa fac sa denunt doar una dintre prestatiile prevazute in contract.
Va rog sa ma sfatuiti.
Multumesc !=D>
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in legatura cu munca la domiciliu. Daca o firma, unde se lucreaza in schimburi, doreste sa efectueze schimbul de noapte, la domiciliile fiecarui angajat(natura muncii permite), ce formalitati trebuie indeplinite?
Clauza de mobilitate, cf Art 25 Codul Muncii?
Alta clauza la CIM, unde sa se prevada expres amanuntele?
Se aplica prevederile Art 123 literele a) si b)?
Trebuie instiintat ITM?
Care ar fi forma legala?
va multumesc