avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate sim0na

Activitate sim0na


Instanta de judecata nu se poate pronunta cu privire la trecerea frontierei romane de catre sotie impreuna cu minorul,aceasta constituind un drept al sotului,care are in custodie copilul,de a -si da acordul cu privire la acest aspect.


Va multumesc inca o data pentru opinie.
Astept insa alte pareri dat fiind faptul ca nu sunt de acord cu dvs precum si datorita faptului ca practica judiciara cunoaste si alte rezolvari alte acestui tip de speta.
Este un proces simplu.Cazuri similare sunt dese

Nu stiu cat de dese sunt aceste cazuri in care unul dintre parinti are domiciliul in strainatate si solocita program de vizitare cu posibilitatea luarii copilului in strainatate.
Asa cum probabil stiti, pentru a lua copilul in strainatate parintele caruia nu i s-a incredintat copilul are nevoie de o declaratie notariala data de parintele caruia i s-a incredintat copilul pentru a putea trece frontiera cu minorul. Poate instanta obliga parintele caruia i s-a incredintat copilul in acest sens, adica o obligatie de a face , de a da o astfel de declaratie?

Cu scuzele de rigoare astept de la dvs (forumisti) un exemplu concret nu raspunsuri generale care pot fi gasite cu duiumul pe net.
Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata.
Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla.
Mama plateste pensie de intretinere dar nu are un program de vizitare stabilit iar parintii nu se inteleg in privinta acestui lucru.
Doreste sa obtina in instanta un program de vizitare cu posibilitatea luarii copilului in vacante si in strainatate deoarece intre timp si-a stabilit domiciliul legal in strainatate.
Cum ar trebui sa procedeze? Cum ar trebui formulata o astfel de cerere pentru a fi admisa? Cunoasteti cazuri asemanatoare?
In cadrul unui proces de partaj (+divort) unul dintre soti stie despre celalalt ca la data introducerii actiunii de divort avea trei conturi la trei banci diferite cu diverse sume de bani. solicita instantei partajarea depozitelor bancare constituite in timpul casatoriei dar nu are inscrisuri cu care sa probeze.
Care este cea mai simpla si mai rapida cale sa probeze in fata instantei existenta conturilor si cuantumul sumelor existente?
(Intre timp sotul care a efectuat depozitele a retras banii din banci.)
In cadrul procedurii cercetarii disciplinare prealabile a unei abateri disciplinare angajatorul (comisia de cercetare) s-a opus prezentei aparatorului ales de catre angajat motivand ca in codul muncii nu exista o astfel de prevedere.
Dupa discutii contradictorii si pentru a evita un conflict avocatul s-a retras si cercetarea disciplinara s-a desfasurat fara aparator dar in raportul de cercetare discilplinara s-a mentionat acest incident.
Ulterior decizia comisiei a fost de desfacere disciplinara a contractului de munca al angajatului cercetat.

Constituie acest fapt (refuzul comisiei de cercetare a abaterii disciplinare de a permite accesul avocatului la dezbateri) motiv de anulare in instanta a deciziei de concediere?
Intr-un proces civil de granituire s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize tehnice imobiliare pentru delimitarea a doua imobile vecine si trasarea liniei care separa imobilele.
Expertul a citat paratii (pe mine si pe fratele meu) la domicilii gresite motiv pentru care am solicitat anularea expertizei cu consecinta refacerii acesteia de catre expertul desemnat.
La a doua expertiza expertul ne-a citat dar nu am putut participa iar la instanta am constatat ca a doua expertiza este identica cu prima in sensul ca este realizata tip copy-paste.
Intrebare : pot solicita anularea celei de a doua expertize pe motivul ca este identica 100% cu prima expertiza?
Fratele meu lucreaza la o societate comerciala. La inceputul acestui an patronul sau i- a facut plangere penala pentru inselaciune. A fost cercetat cateva luni, s-a dispus si o expertiza. Zile trecute a primit o comunicare de la Parchet prin care este scos de sub urmarire penala, potrivit articolului 10 lit. b¹ si lit.d.(fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive).

Intrebarea este : poate beneficia in aceste conditii de despagubirile angajatorului si anume plata drepturilor salariale si a ltor drepturi pentru perioada cat contractul de munca a fost suspendat?
Răspuns la discuția Instalare de camere video
Buna ziua,
Sunt interesata de acest subiect deoarece si eu am la intrarea in apartament, deci pe casa scarii, montata o camera care inregistreaza, ascunsa sub forma unui senzor de miscare.
Nu sunt lamurita daca este legal sau nu. Care este legea care interzice ori reglementeaza amplasarea unor astfel de camere?
Desi sunt foarte in varsta (60 - 70 ani) parintii mei vor sa divorteze si vor sa faca si partaj. Exista mai multe bunuri si imobile dar si sume de bani.
Tatal meu are diverse depozite la cateva banci. De aceste sume de bani stie doar el dar depozitele au fost constituite in timpul casatoriei.
Cum putem face dovada ca aceste depozite exista si ca trebuiesc impartite intre soti daca bancile refuza sa ne ofere astfel de informatii?
Il poate obliga instanta sa le declare ? Cum ar trebui sa procedam pentru a aduce aceste sume de bani printre bunurile care trebuiesc impartite?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Pensie pentru limita de varsta
Multumesc.