avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate exit vs exit

Activitate exit vs exit

Renuntarea la mostenire nu se poate face "in favoarea cuiva".

Absolut fals. Mai cititi codul civil

Raspunsul dvs are meritul de a urmari cu rigurozitate terminologia C. civil, dar nu rezolva problema celui care intreaba. De fapt, acceptarea succesiunii in favoarea altuia, care intr-adevar nu inseamna renuntare la succesiune, in limbaj uzual este numita renuntare in favoarea altuia.

Răspuns la discuția schimbare administrator
1. Hotararea AGA revocare administrator actual, numire nou administrator. ( inclusiv contor de cuvinte)
2. Actualizare act constitutiv cu datele de identificare ale noului administrator
3. Declaratie notariala privind indeplinirea conditiilor legale pt. detinerea calitatii de administrator si specimen de semnatura ale noului administrator + depunere specimene semnatura banci etc.
4. Depunere inscrisuri anterior mentionate la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tb unde are sediul societatea

Sper sa nu fi omis ceva.
Răspuns la discuția fals in cartea de munca
k.;)
Răspuns la discuția firma de cosmetice
1. In cazul obligatiilor care au ca obiect o suma de bani, punerea in intarziere a debitorului se face prin cererea de chemare in judecata. Ca atare, notificarea pe care v-a dat-o avocatul este o tampenie pe care puteti sa o ignorati din principiu.
2. In al doilea rand, pentru perceperea unor penalitari moratorii ( de intarziere) este necesara preexistenta unui contract care sa stipuleze o clauza penala. ( cu alte cuvinte, penalitatile tb. prevazute in prealabil, intr-un contract incheiat intre parti)
3. Daca acest contract nu exista, atunci se aplica disp. dreptului comun, care prevad ca in cazul obligatiilor care au ca obiect o suma de bani, creditorul poate obtine pe langa debitul principal numai dobanda legala.
4. Nicio instanta nu va admite penalitati, in cazul in care acestea nu sunt prevazute in mod expres.
5. In cazul in care penalitatile erau prevazute in mod expres, atunci nu era nevoie sa primiti o factura pentru ele, intrucat acestea sunt daune provocate prin neexecutarea obligatiei principale - iar factura fiscala atesta executarea unei prestatii.

Cam atat
Răspuns la discuția fals in cartea de munca
1. Cred ca ar tb. sa solicitati in scris rectificarea carnetului de munca, iar in cazul in care acest lucru este refuzat, formulati o cerere de chemare in judecata.
2. Sfatul meu este sa nu va complicati situatia si mai mult, apeland din nou la artificiile angajatorului cu mariri de salariu si alte tampenii.
3. Concediul fara plata nu constituie vechime in munca, cu exceptia situatiei prev. de disp.art.153 C. muncii ( concediu pt. f. profesionala - nu este cazul)
Revizuirea este o cale de atac procesuala extraordinara ( folosita in procesul civil) si vizeaza hotararile judecatoresti, nu titlurile de proprietate emise in baza acestora.

Termenul de prescriptie este de 1 luna, si incepe sa curga de la data comunicarii, in cazul hot. definitive, si de la pronuntare, pentru cele nesupuse comunicarii.

In opinia mea, cazul dvs . nu se circumscrie ipotezei.
1. O solutie ar fi fost revizuirea intemeiata pe disp.art.322 pct. 7 C.proc.civ., pentru contrarietate de hotarari, urmand ca in cazul in care este admisa, sa fie anulata ultima hotarare pronuntata cu incalcarea autoritatii de lucru judecat, dar din pacate nu cred ca mai sunteti in termenul de exercitare, prin raportare la disp.art. 324 C. proc.civ.( o luna de la comunicare sau de la pronuntarea ultimei hotarari).
2. Cu toate acestea, imi este f. greu sa cred ca cea de a doua hot. s-a pronuntat cu incalc.aut.de lucru jud. - este posibil sa fie o alta situatie juridica, de aceea ar tb. sa cons.un avocat.
3. Contrarietatea de hot. presupune ca litigiul s-a judecat intre aceleasi parti, in aceeasi calitate si avand acelasi obiect. ( nu pare a fi cazul dvs)
Răspuns la discuția fals in cartea de munca
DECRET nr.92 din 16 aprilie 1976
privind carnetul de muncă

Art. 8. - (1) Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum si refuzul de a inscrie in carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificarile unor inscrieri, se comunica celui in cauza, in scris si motivat, in termen de 15 zile de la data luarii masurii.

(2) Impotriva masurii luate potrivit alin. (1), precum si in cazul neeliberarii carnetului la incetarea activitatii, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plingere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea care a luat masura respectiva, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

(3) Plingerile se vor solutiona de catre judecatorie, cu precadere, cu citarea partilor, instanta constituindu-se conform art. 2 din Legea nr. 58/1968, cu modificarile ulterioare.

(4) Hotaririle pronuntate de judecatorii in solutionarea plingerilor sint definitive.

Răspuns la discuția de ce clauze sa ma feresc?
De acord.
Răspuns la discuția de ce clauze sa ma feresc?
Observatia este corecta. Sunt de acord in principiu, eu probabil am un notar f.bun.

Sfatul meu viza o solutie cu cheltuieli cat mai reduse, avand in vedere imprejurarea ca in general, cei care intreaba pe forum cauta consultanta gratuita. Daca ar fi fost altfel, s-ar fi dus direct la avocat si nu ar mai fi postat mesajul in cauza.

Dar in principiu, este adevarat ca un avocat ( dar nu orice avocat) poate oferi solutii mai bune.