avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate blod

Activitate blod

Discuție fond funciar
Am reconstituit in instanta dreptul de proprietate pentru o suprafata de 8 ha. teren, in urma unei cereri depuse in baza legii fondului funciar. Ceilalti 2 mostenitori nu au depus nici o cerere in acest sens, iar acum au deschis o actiune in instanta prin care cer sa fie trecuti si ei pe Titlul de proprietate.
Este posibil acest lucru?
Mentionez ca Titlul de proprietate nu a fost emis.
Discuție Divort
Soţia vrea să dea divorţ, dar soţul refuză să-i dea certificatul de căsătorie. Cum poate proceda?
In ce conditii intabularile pot fi facute gratuit? Exista aceasta posibilitate?
Am primit, pe numele tatalui meu, o adresa din partea unei firme de recuperare a creantelor prin care i se comunica faptul ca are o datorie de 101 lei la Telekom, ce trebuie achitata in 48 de ore, in caz contrar va fi dat in judecata si apoi executat silit. Tatal meu a decedat din luna ianuarie 2014. Acest lucru se poate indrepta impotriva mea, ca mostenitor?
Discuție Succesiune
Ambii parinti au decedat si eu sunt singurul mostenitor. Mai este necesara dechiderea succesiunii ?
Răspuns la discuția asigurari sociale
Sa inteleg ca imi vor fi luati in calcul cei trei ani de vechime si nu-mi vor afecta valoarea de calcul a pensiei?
Daca intreprinderea la care am lucrat nu mi-a platit asigurarile sociale pe o perioada de trei ani, iar aceasta s-a desfiintat, ce pot face? Pot sa achit eu suma necesara pentru a-mi fi luata in calcul la pensionare si sa nu pierd vechimea celor trei ani?
Exista o hotarare, definitiva si irevocabila prin nerecurare, pentru raconstitiurea unei suprafete de padure pe numele unui singur mostenitor. Dupa aprox. 2,5 ani de la pronuntare, alti mostenitori cer in instanta reconstituirea dreptului ce considera ca li se cuvenea. Mentionez ca acestia aveau cereri depuse la primarie, dar nu au facut dovada filiatiei cu autorul nici in termenul legal solicitat de primarie, si nici mai tarziu. Acest lucru s-a facut abia in instanta. In prima faza de judecata au pierdut, iar la recurs li s-a dat castig de cauza, instanta hotarand sa li se reconstituie dreptul cerut de ei, din intregul trup de padure reconstituit in hotararea definitiva si irevocabila cu 2,5 ani in urma. Hotararea pronuntata la recurs este irevocabila. Este posibil ca dupa atata timp sa fie modificata o hotarare definitiva si irevocabila? Aceasta ultima hotarare poate fi pusa in aplicare? Ce ma sfatuiti?
in ce conditii, cum si cand se poate modifica o hotarare definitiva si irevocabila data de judecatorie ?
Am o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata in anul 2008 pentru reconstituirea unei suprafete de 5 ha padure, reconstituire facuta cu martori. In 2009 sunt dat in judecata de alti mostenitori, care cer si ei dreptul la reconstituire pentru o suprafata de 2 ha, si care pierd in prima instanta, dar la recurs li se da dreptul si lor la reconstituirea suprafatei cerute din totalul celor 5 ha pentru care eu aveam deja hotararea definitiva si irevocabila, pe motivul ca au depus si ei cerere in baza legii 247/2005 (cu toate ca nu au facut dovada filiatiei cu autorul si nici nu au depus tote actele cerute printr-o adresa de Comisia Locala de Fond Funciar, cerere care din aceste motive nu a fost luata in calcul). Este posibil acest lucru? Mentionez ca nu a fost un recurs in anulare si nici nu s-a cerut modificarea hotararii pronuntate in anul 2008, ci numai reconstituirea suprafetei de 2 ha.