avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate paumar

Activitate paumar

Am o sentinta cu acelasi text doar ca cei de la radieri imi spun ca nu pot sa.mi radieze mssina pana paratul nu isi inmatriculeaza pe numele lui masina....pai si sentinta de ce mai e atunci? Adik m.am judecat degeaba?
buna ziua, care este prima zi de infatisare intr-un proces d epartaj amanat prima data pt angajare aparator si inca de 2 ori pentruca partile sa se inteleaga ? mentionez ca la cel de al patrulea termen parata, pentru ca partile nu s-au mai inteles, a venit cu intampinare si cerere reconventionala?
in cazul meu termenul de 30 zile este de mult depasit mai exact din 29 februarie...nu am depus nici o cerere de urgentare a motivarii pana acum considerand ca nu am o justifcare plauzibila (desi trebuie sa recuperez bani in urma deciziei) dar intarzierea aceasta de luni de zile nu e un motiv justificat de a face o cerere de urgentare ..? deja suntem la sf lunii mai....
Răspuns la discuția divort prin reprezentare?
in cazul in care ambii soti plecati in afara tarii care doresc divortul prin acord dar nu pot veni din cauza serviciului, se poate imputernici acelasi avocat pentru a le depune actiunea de divort si pt a-i reprezenta?...sau exista posibiliatatea sa divorteze prin acord la un consulat roman in tara respectiva ?
Răspuns la discuția Folosire imagini publicitare
buna ziua, in cazul unor flyere care contin o poza din curtea unei gradinite cu copii pozati din spate , in care unul apare cu fata ,e vreo problema? directorul gradinitei m-a sunat si mi -a zis ca nu am avut acordul lui, dar in poza nu se vede nimic care sa arate ca e vorba despre gradinita lui, se vede doar gazon si gard din beton, copii cu spatele, ..am avut acordul parintilor sa fac poze ...ce lge reglementeaza astfel de cazuri..? multumesc
stie cineva daca pentru avocati se aplica aceste prevederi cu 31.5 % ?
potrivit noilor prevederi ref la taxa auto cei care doresc pot solicita diferenta de bani dc au platit mai mult pe vechea lege..dar ce se intampla cu cei care au solicitat restituirea taxei de poluare in instanta si care au deja pe rol aceste cereri ..sunt afectati de noua lege ?
buna ziua
1. stiti cumva cum se procedeaza pentru recuperarea indemnizatiei pt copil din sarcina gemelara nascut in perioada 2006=2009 ?
2. daca copii gemeni s-au nascut in germania si mama lucra in romania , dar nu a putut lua indemnizatie nici din germania ptk nu lucra acolo si nici din romania deoarece certificatele de nastere i-au fost eliberate dupa 2 ani in germania.mai poate acum beneficia de indemnizatie retroactiv?
acum da, se poate recupera indemnizatia ..a aparut decizia inaltei curti si este definitiva :
"Decizia nr.26 în dosarul nr. 21/2011.
Admite recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi, şi în consecinţă:
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.1 alin.1 şi art.6 alin.1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte că, până la intrarea în vigoare a Legii nr.239/2009 pentru modificarea art.2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.148/2005, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului prevăzută de art.1 alin.1 din ordonanţă se acordă pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, în cuantum de:800 lei pentru perioada 1 ianuarie 2006 – 31 decembrie 2006; 600 lei pentru perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2008; 600 lei sau, opţional, 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4000 de lei pentru perioada 1 ianuarie 2009 – 17 iunie 2009.
Obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată, în şedinţă publică, azi 14 noiembrie 2011.

buna ziua, la ora actuala se poate recupera o taxa de inmatriculare platita in 23.07.2008 in sibiu ? si cum ? pe calea contenciosului ad-tiv sau pe dr civil ?