Simona_Elisa1984
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Nu inteleg, insa, partea cu construirea gardului pe proprietatea victimei. Daca v-ati referit la ideea ca ea sa renunte la o parte din proprietatea ei, a-si restrange proprietatea si a nu mai ridica gardul unde ar trebui, la hotarul dintre proprietati...nu cred ca este o idee buna.
Apoi, referitor la ideea ca individul nu este obligat sa suporte jumatate din costurile aferente unui noi gard...M repet: nici la acel gard nu a contribuit cu nimic. Deci cum sa suporte victima costurile integrale a doua garduri?
Ce inseamna "construit cu acte"? Cine construieste garduri prin acea parte a tarii nu da nicio chitanta. Gardul (cel existent) a fost montat dupa ce au fost efectuate masuratori, a fost montat unde trebuie, mama victimei nu a incalcat proprietatea individului (sau a oricarui alt vecin). Individul oricum ameninta prin sat si acum, dupa ce a fost amendat, ca va da in judecata victima. Si nu de o eventuala chemare in instanta pe o bazaconie se teme prietena mea (deoarece stie ca sunt in legalitate), ci vrea gard de beton pentru intimitate si protectie fata de acel bolnav.
Camere au fost instalate deja. Dar nu o incalzeste cu nimic faptul ca vor exista filmari cum ala taie iar plasa sau mai rau, ii sare gardul.
Buna seara,
Ce se poate face daca, in urma transmiterii unei petitii din cauza comportamentului deviant si hartuitor al unui vecin (care s-a lasat inclusiv cu taierea, de catre respectivul, a plasei de intimitate montate pe gardul comun - pentru ca obsedatul a fost deranjat ca nu isi mai putea continua supravegherea zilnica a vecinei, justificandu-si gestul cum ca sufera de claustrofobie - in gradina, sub cerul liber!) catre un post de politie locala si a primirii raspunsului, petentul nu este de acord cu masurile luate de catre institutia respectiva, considerandu-le prea blande (un avertisment)?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua, tuturor!
Am nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Lucrez la o societate comerciala din data de 13.05.2016.Din motive personale, in data de 22.07.2016 mi-am dat demisia, mentionand ca doresc sa respect termenul de preaviz stipulat in C.I.M., de 20 zile lucratoare, cu cerere scrisa, datata, semnata.De la firma pentru care lucrez mi-a fost dat un alt formular tipizat pentru demisie, in care mi-a fost completata, ca data de incetare a activitatii, data de 22 august 2016.Am datat si semnat si acel formular, insa nu inainte de a intreba superiorul de ce preavizul incepe cu data de 1 august 2016.Mi s-a raspuns ca asa se calculeaza in firma (daca are vreo relevanta, mentionez ca firma este originara din Italia).Asta ar fi prima mea intrebare: este legal ca o firma sa calculeze perioada de preaviz nu din ziua lucratoare urmatoare zilei in care s-a depus demisia, ci din prima zi a lunii urmatoare?Iar a doua problema...As avea dreptul, pana in 22 august (data la care a calculat angajatorul ca ar trebui sa imi incetez activitatea) la 6 zile de concediu.Daca modul in care ei au calculat perioada de preaviz nu este corect si legal, iar eu as inceta sa mai merg la lucru din data in care consider eu ca este corect (calculand 20 zile lucratoare incepand din data de 25 iulie), cat de legal ar fi ca ei sa nu imi plateasca zilele de concediu cuvenite si neluate?Intreb acest lucru pentru ca sunt ferm convinsa ca nu mi le-ar plati.Specific faptul ca, in C.I.M. este scris doar faptul ca, in cazul demisiei perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare, fara a fi stipulata undeva data de la care se incepe calcularea perioadei de preaviz.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.O zi frumoasa!
Buna ziua.Va multumesc pentru raspuns.
Nu stiu cui as putea eu sa ii solicit incheierea unui act aditional, dar, din cat am ajuns eu sa o cunosc pana acum pe proprietara imobilului, optiunea aceasta cred ca nu este una posibila in colaborarea mea cu ea.Proprietara se foloseste de faptul ca detine lucruri personale in acea camera pentru a veni in imobil ori de cate ori doreste si probabil ca, in discutia pe care trebuie sa o am cu ea cat de curand (in care intentionez sa imi exprim dorinta de a se multumi cu o singura vizita pe luna si de a putea fi vizitata de oricine doresc), se va folosi de acel pretext pentru a continua situatia cu vizitele frecvente.Azi m-a sunat din nou, pentru a-mi solicita suma aferenta chiriei pentru luna iunie (desi perioada de plata a chiriei, pe care am stabilit-o de comun acord, este intre 25 mai si 5 iunie), dar i-am comunicat o va primi in perioada stabilita initial.
Ramane sa vad daca va accepta ideea unei singure vizite pe luna in imobil, iar daca nu o va accepta va trebui sa ma mut din nou :(.O zi buna tuturor!
Buna ziua.
Incepand cu data de 1 mai 2012 am inchiriat un apartament cu doua camere (dintre care o camera este ocupata de lucruri ale proprietarei si usa camerei este inchisa cu cheia - iar din acest motiv platesc chirie ca pentru o garsoniera).Cand m-am intalnit prima oara cu proprietara, am intrebat-o de cate ori pe luna va avea pretentia sa viziteze imobilul si mi-a raspuns ca pentru ea si o data pe luna este mult, deoarece oricum (in acel moment) locuia in Valcea si nici nu este genul de persoana care sa deranjeze toata ziua chiriasii.Ei bine, din data de 1 mai pana in data de 18 mai a venit in imobil de 4 ori (inclusiv o data la ora 8.10 a.m., fara sa ma anunte in prealabil), ca sa isi aduca si sa isi ia lucruri din camera la care eu nu am acces, si m-a sunat, ca sa ma intrebe daca totul este in regula in apartament, de vreo 15 ori.De fiecare data in care a venit in imobil a stat cate doua-trei ore, uitand sa mai plece, facandu-si de lucru in camera in care are lucrurile personale si dandu-mi peste cap toate planurile pentru zilele in care a venit.Mai mult, in discutiile telefonice mi-a interzis sa primesc vreo vecina in casa (spunandu-mi ca daca va auzi ca s-a intamplat asa ceva voi avea probleme cu ea, cu proprietara) si mi-a spus sa-mi primesc in casa doar membrii familiei.Contractul de inchiriere pe care l-am semnat cu ea a fost intocmit printr-o agentie imobiliara, care a intermediat inchirierea.Am citit contractul inainte sa il semnez si, probabil fiind obisnuita, de la cntractele de inchiriere semnate in trecut, cu alti proprietari, in care era stipulat ca proprietarul are voie sa verifice starea imobilului o data pe luna, cu notificare prealabila, nu am fost atenta si nu am vazut ca in acest contract este stipulat ca "chiriasul are obligatia sa asigure locatorului posibilitatea vizitarii imobilului ori de cate ori este nevoie, cu conditia ca, in prealabil, sa fie instiintat".Mie aceasta situatie, in care proprietarul poate (si chiar o face) sa vina de cate ori doreste, in imobil, doar pentru ca are lucruri personale in una din camere, nu imi convine.Eu sunt la cheremul ei: daca ea doreste sa vina maine, vine.Daca maine nu isi ia (sau asa spune ea) tot ce are nevoie din acea camera, poimaine vine iar.Iar eu nu sunt sustinuta nici de contract :(.In aceasta situatie, as dori sa va intreb: Este normal ca un proprietar sa vina in imobil in trei saptamani de 4 ori si sa ma sune atat de des?Ce pot face ca aceasta stare de fapt sa inceteze?Proprietara, de la sfarsitul lunii mai, se va muta inapoi in Hunedoara, la mama ei, care locuieste la doua blocuri distanta de blocul in care locuiesc.Daca ea, cand era la Valcea, a venit de 4 ori in 3 saptamani in imobil, cand va locui atat de aproape de mine, de cate ori va veni?Intr-un fel ne-am inteles verbal, inainte de semnarea contractului de inchiriere, si complet altfel este acum.Si este normal sa imi impuna proprietarul pe cine sa primesc in vizita si pe cine nu?
Ajutati-ma, va rog :(.Multumesc.
Buna seara.Va multumesc pentru raspunsuri.
Din pacate, nu cred ca am pus intrebarea, referitoare la cei 200 lei (reprezentand contravaloarea actuala a unei perechi de pantofi similara cu cea pe care ar fi trebuit sa mi-o vanda initial), in mod corect.Ceea ce as vrea eu sa stiu, mai exact, este:
- daca nu doresc sa mai continui cu demersurile legale impotriva persoanei care m-a inselat, pot solicita recuperarea a 200 lei, si nu a 120 lei, cat a fost paguba?
- eu as putea fi acuzata (chiar si de d-ra respectiva, dupa ce mi-ar plati suma de 200 lei, nu cea de 120 lei) de faptul ca am santajat-o, in momentul in care i-am comunicat ca as prefera ca, in locul celor 120 ron, sa imi plateasca actuala contravaloare a acelei perechi de pantofi (o suma mai mare - 200 lei), in afara unui proces?
Va adresez aceste intrebari deoarece m-a avertizat un amic, care are cunostinte legale, ca as putea sa ma trezesc, dupa ce i-am comunicat d-rei ca as dori contravaloarea actuala a acelor pantofi, care este mai mare decat suma cu care m-a pagubit acum aproape 2 ani, ca sunt acuzata de santaj, ceea ce bineinteles ca nu imi doresc.
Va multumesc, inca o data.Noapte buna!
Buna seara tuturor.Am nevoie de un sfat in legatura cu o inselaciune, in care eu am fost cea inselata cu o suma de bani.
In noiembrie 2010 am convenit, cu un utilizator al site-ului trendzone.ro, sa imi vanda o pereche de pantofi, la pretul de 120 ron, cu taxele postale incluse.Cand am primit coletul, insa, am descoperit ca in colet nu se afla o pereche de pantofi, ci o borseta "Coca-Cola" (pentru care eu tocmai platisem un mandat ramburs in valoare de 120 ron).Imediat i-am scris un mesaj, pe site-ul respectiv, d-rei care mi-a trimis coletul, in care o avertizam ca daca in decursul unei ore nu face dovada ca mi-a trimis pantofii sau banii, voi depune plangere pentru inselaciune impotriva ei la politie.Bineinteles ca nu mi-a mai raspuns, iar in acea noapte si-a dezactivat contul.In mai anul trecut am fost chemata la audieri, unde mi s-a spus ca am dovezi, ca e clar ca am fost inselata, insa ca este putin probabil sa imi recuperez paguba vreodata, din cauza sumei mici si a faptului ca d-ra respectiva locuieste in Bucuresti si e greu de gasit.Ei bine, ieri am fost sunata de la politie de un alt agent decat cel care m-a audiat, care mi-a comunicat ca d-ra respectiva a fost gasita si ca ma va contacta pentru a-mi trimite cei 120 ron.M-a sunat, i-am comunicat codul meu IBAN, etc, dar...1.Nu stiu ce sa fac in legatura cu ea, daca sa merg mai departe cu procedurile legale impotriva ei, la un proces civil, sau nu (mentionez ca are aproape 20 ani).2.Eu i-am comunicat ca as prefera ca, in locul acelei sume de bani, sa imi trimita pantofii respectivi.Mi-a comunicat, desigur, ca nu i-a avut vreodata.In acest caz, i-am spus ca as vrea contravaloarea unei astfel de perechi de pantofi, pentru a-mi cumpara altii.Ea a acceptat fara nicio problema, cu conditia sa imi retrag plangerea, insa cand i-am comunicat agentului de la politie propunerea mea a spus ca, prin intermediul politiei, fara proces, mai mult decat cei 120 ron nu pot primi si ca, daca am pretentii mai mari, sa continui, catre un proces.Daca ea imi trimite suma de 200 ron, pretul aproximativ actual al unei perechi de pantofi ca cea pe care trebuia sa mi-o trimita initial, eu comit vreo ilegalitate?
Astept raspuns, va rog.Multumesc.
Buna ziua.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.Le-am citit cu foarte mare atentie si voi tine cont de ele in discutiile cu proprietara apartamentului si in momentului semnarii contractului de inchiriere.
Numai bine va doresc.O zi frumoasa!
Buna ziua.
Raspund si eu la acest subiect deoarece sunt stapana unui catel.Da, este adevarat ca sunt neplacute, din toate punctele de vedere, fecalele cainilor, de pe alei, spatii verzi, trotuare, etc si ca nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa faca slalom printre ele, sa calce in ele (credeti-ma, am patit-o de atatea ori, incat deja m-am obisnuit...cat de poti obisnui cu asa ceva), samd.Si da, sunt de acord ca toti proprietarii de caini trebuie sa fie obligati sa stranga excrementele propriilor caini.Dar haideti sa va spun ce am patit eu.Am locuit 6 ani in Cluj-Napoca.Acolo nu pot sa spun ca nu exista si nesimtiti care isi plimbau cainii si nu curatau excrementele, insa nu erau foarte multi.Bineinteles, si eu curatam (si o fac in continuare) dupa catelul meu.Ei bine, cand am revenit, anul trecut, in orasul natal (Hunedoara, jud. Hunedoara), m-am confruntat, cand am curatat primele dati, in spatiile publice, excrementele catelului meu, cu o punguta si un faras, cu o situatie incredibila: oamenii care m-au vazut au inceput sa rada de mine #-o!Si am patit-o de foarte multe ori!Eu ce ar trebui sa fac in cazul acesta?Sa incetez sa mai fiu civilizata?Ma considera o ciudata/nebuna (chiar mi-a spus o vecina ca a auzit astfel de discutii la adresa mea) doar pentru ca strang fecalele catelului.Deci tind sa cred ca a fi civilizat nu este o chestie foarte potrivita pentru Romania.Si o alta chestiune, pe care am observat-o in Hunedoara...Exista foarte multi rromi care vin cu carutele la ghenele de gunoi din oras si, cat timp ei cauta prin ghene (si imprastie gunoiul in toate directiile, langa ghene, pe spatiile verzi, etc...dar asta se pare ca nu deranjeaza pe nimeni), isi lasa caii sa pasca pe spatiile verzi de pe langa blocuri, sub balcoanele locatarilor, iar fecalele pe care le lasa in urma, pe langa blocuri, cred ca stim cu totii cum arata.Si in aceasta situatie ma intreb: noi, proprietarii de caini, asa cum spunea si o alta persoana, oricum ne-am comporta, civilizat sau necivilizat, ca strangem dupa cainii nostri sau nu, am devenit toti tinte pentru cei care nu suporta cainii sau care nu ne suporta pe noi, si ne trezim reclamati la politie chiar si doar pentru ca trecem pe o alee dintre blocuri, iar cei care isi lasa caii pe spatiul verde din jurul blocurilor si, evident, nu strang dupa caii aceia, nu merita a fi reclamati?Sau fecalele de la cai nu ii deranjeaza pe cetatenii prea-civilizati, care fac reclamatii, uneori chiar nejustificate, impotriva proprietarilor de caini?
Asta este tara in care traim si consider ca mai este foarte mult timp pana cand vom ajunge chiar si numai sa intelegem care este sensul si scopul comportamentului civilizat.Deocamdata, observ ca romanilor chiar le face placere sa se tavaleasca in "mocirla" ignorantei si a nesimitirii.Multa bafta tuturor!
Buna ziua.Am nevoie de cateva sfaturi, in legatura cu inchirierea unui apartament.
Am locuit intr-o garsoniera inchiriata de la inceputul lunii noiembrie 2011 pana in prezent.Din cauza rautatilor pe care mi le facea o vecina (am povestit despre acest lucru la un alt subiect - imi asculta la usa, imi lua facturile, in speranta ca nu imi voi plati utilitatile fara ele, imi desfacea corespondenta, ma calomnia in fata vecinilor, etc), am decis ca este mai bine sa parasesc acest imobil si sa ma mut in altul.Am gasit un apartament cu doua camere, prin intermediul unei agentii imobiliare, pentru care ieri am achitat contravaloarea chiriei pentru prima luna, o garantie in cuantumul unei chirii si comisionul agentiei.Proprietara noului imobil locuieste in Valcea (am vizitat imobilul cu mama dansei), soseste in Hunedoara doar maine, zi in care ne vom intalni, pentru a discuta, pentru a-mi preda cheile si imobilul, iar luni dimineata vom merge la agentia imobiliara sa semnam contractul de inchiriere.Inainte de a ma intalni cu d-na si a semna contractul, doresc sa va intreb:
1.Referitor la reparatiile care pot fi necesare, de-a lungul timpului, in imobil...Ce trebuie sa scrie in acel contract ca sunt obligata sa repar eu (sau sa platesc pentru a fi reparat) si care sunt reparatiile pe care ar trebui sa le suporte proprietara?Spre ex: daca mi se defecteaza bateria de la chiuveta, mi se arde un bec, mi se defecteaza o priza...suport eu reparatiile, nu?Dar daca mi se defecteaza masina de spalat sau frigiderul...cine suporta reparatiile?Cum trebuie sa fie stipulata in contractul de inchiriere aceasta problema, pentru ca eu sa nu fiu obligata sa suport toate reparatiile care pot fi necesare in acel imobil?
2.Cine trebuie sa scrie in acel contract ca suporta cheltuielile de reparatii (la cele care tin de scara blocului ma refer: zugravit scara bloc, schimbare tevi de apa bloc, etc) si fondul de rulment?
3.Dincolo de acel contract...daca d-na nu doreste sau nu isi exprima dorinta de a incheia un proces de predare-primire a ceea ce exista in apartament, eu ar trebui sa solicit incheierea unui astfel de act?In cazul in care pentru mine ar fi preferabil sa inchei un astfel de act, maine, cand ma voi intalni cu d-na, ar trebui sa o rog sa imi arate fiecare obiect si aparat, in ce stare este si/sau cat de bine functioneaza, sa notez pe o hartie starea fiecaruia, iar in momentul semnarii contractului de inchiriere, sa transcriem toate informatiile despre obiectele din imobil intr-un proces de predare-primire, nu?
4.In conditiile in care am inteles ca in acest moment modalitatea de emitere a facturilor la gaze este cea prin estimarea consumului, as fi absurda daca i-as solicita proprietarei sa mearga si sa solicite modificarea, in sensul autocitirii contorului?In imobilul din care ma mut, pentru ca facturile la gaze se emiteau pe baza estimarii, in luna ianuarie am primit o factura de 200 lei, pentru o garsoniera si o singura persoana.Mi-au venit ulterior doua facturi cu sold negativ, cum ca platisem prea mult in ianuarie, insa...eu a trebuit sa platesc in mod nejustificat, deodata, 200 lei.
5.D-na nu doreste inregistrarea contractului la Finante, ci doar incheierea lui prin agentia imobiliara...Eu, doar cu contractul de inchiriere neinregistrat la finante, in cazul in care m-as trezi cu politia la usa, as avea probleme (fara viza de flotant)?Mentionez, pentru cazul in care are vreo relevanta acest lucru, faptul ca adresa din cartea de identitate este o adresa din acelasi oras, Hunedoara.
Va multumesc anticipat.O zi buna tuturor!