Buna ziua! Intentionez sa-mi deschid o afacere proprie,mai exact un pfa,eu nu am serviciu ,voi fi obligata sa cotizez la pensi lunar 230 de ron chiar daca nu am venituri de peste 8300 pe an?? s-au platesc doar sanatatea 38 de ron ,plus impozitul de 16%??va rog sa ma lamuriti care sunt taxele pentru pfa,multumesc anticipat!
Buna ziua! Am o mare nelamurire in legatura cu stimulentul de insertie si noua lege aplicata de la 1 martie 2012,eu o sa nasc in iunie 2012,serviciu nu am,in concluzie nu o sa beneficiez de concediu de crestere al copilului si nici de cele 42 de zile de concediu posnatal obligatoriu,sotul meu e salariat dar nu va intra in concediu de crestere al copilului ci va merge in continuuare la munca,are dreptul la stimulentul de insertie?noua lege il obliga sa stea acasa minim o luna chiar daca eu nu lucrez?cum trebuie sa procedam pentru a primi acel stimulent?astept raspunsul dumneavoastra,cu stima!
Buna ziua! Sunt angajata din data de 1 octombrie 2011,mentionez ca primele 3 luni sunt pe perioada determinata,in iunie 2012 o sa nasc,din cate am inteles nu pot beneficia de prenatal,dar nici de cele 3 luni dupa nastere?la inceputul anului intentionez sa-mi deschid un PFA ,o sa ma ajute cu ceva infiintarea unei firme?multumesc!
Ma numesc Mihaela si as dori sa-mi raspundeti cat mai urgent la o intrebare dk se poate,este vorba despre mama mea: lucreaza la o inteprindere privata de ani de zile,sectia unde ea lucra s-a desfiintat, inteprinderea respectiva ofera 16 salarii minime (ordonanta) in caz de plecare,dar ea nu a vrut sa plece obtinand un transfer in alta sectie,ea a semnat ca este de acord cu noul loc de munca atat, dar nu a primit niciun act de decizie finala,alti colegii au primit si semnat multe documente,acum 2 zile,problema este urmatoarea :nu se poate acomoda in aceasta sectie deoarece conditiile de munca sunt prea exagerate,toxicitate mare si i se face rau,mentionez ca are mai putin de 2 saptamani in aceasta sectie,daca nu semneaza in continuuare acele acte este obligata sa ramana aici?totusi, la un nou loc de munca nu trebuie sa fi in practica sa vezi daca te conformezi,oare isi mai poate lua ordonanta?s-au macar alt loc de munca,multumesc!
Buna ziua!
As dori sa aflu dupa cate luni primesc banii de somaj?Mentionez ca la sfarsitul lunii iunie 2010 am sustinut licenta ,urmand ca la inceputul lunii iulie am depus primul dosar la AJOFM (fiind incadrata ca somer neindemnizat ) pe 20 septembrie am depus alt dosar (acum fiind incadrata ca somer indemnizat) si mi-a spus sa vin pe 25 octombrie pentru prima viza ,deci in concluzie o sa-i primesc anul asta ca trec si mama lor de 60 de zile...
Va multumesc!