avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate luckyfoxy

Activitate luckyfoxy

Răspuns la discuția termen de plata a dividendelor
robertsega32 a scris:

si daca nu este mentionat termenul in hotararea AGA?


si daca un srl a depus bilantul la registrul comertului fara hotararea AGA prin care sa se aprobe situatiile de la sfarsitul exercitiului fiscal, care este soarta profitului nerepartizat? care este termenul de plata a dividendelor?
Cred ca vom merge pe anulare pentru motivul neplatii pretului si gresita indrumare de la notar. Multumesc mult.
Buna ziua. Am umatoarea speta: o mama, proprietara a unui apartament, si-a exprimat dorinta de a face o donatie pentru fiica sa. La notar i s-a explicat ca un act de vanzare are forta probanta mai mare decat donatia, care poate fi oricand revocata (ceva de genul "vanzarea bate donatia"). Femeia, credula, a mers pe mana notarului si a acceptat sa vanda imobilul, s-a stabilit un pret minim, care nu s-a mai platit, mergandu-se pe ideea ca mama n-o sa ia bani de la copilul sau.
Problema este ca la data perfectarii contractlui, fiica era casatorita, deci apartamentul intra in categoria bunurilor comune cu sotul. Acesta, vazandu-se poprietar fara sa dea un ban, si-a schimbat comportamentul, a inceput sa fie violent si in cele din urma femeia a plecat de acasa ca sa nu mai fie batuta si injurata. Intrebarea mea este daca pot sa merg in instanta cu o cerere in simulatie, desi nu am niciun un act secret, in acest caz simulata fiind doar intentia femeii de a-i transfera fiicei si ginerelui dreptul de proprietate, in realitate ea dorind doar sa-i faca acest cadou fiicei sale. De altfel in contract este stipulat in concret ca "vanzatoarea vinde fiicei sale" imobilul.
Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua. Am urmatoarea speta: Autorul este cetatean roman, fugit in Germania in 1984. In 2001 a formulat cereri pe legea 10 pentru restituirea unor case si terenuri confiscate de comunisti. Acele imobile au fost mostenite de catre el de la o matusa de a sa si de la bunic.
In 2006 a semnat un testament (testamentul a fost scris de mana de catre prima sotie si DOAR semnat de catre testator), prin care imparte averea intre fiica sa naturala si fiul dintr-o casatorie anterioara al sotiei sale (pe care el nu l-a adoptat niciodata), in esenta numindu-l pe acesta si executor testamentar (l-a imputernicit sa se ocupe de restituirea tuturor proprietatilor si obtinerea de despagubiri acolo unde restituirea nu e posibila, precum si sa imparta banii rezultati cu cealalta mostenitoare).
In timpul vietii si dupa decesul autorului, "fiul" sau (repet, nu a fost niciodata adoptat), a vandut mare parte din proprietatile restituite, existand banuiala ca s-au facut niste mismasuri.
Intrebarea este urmatoarea: a doua sa sotie, cu care s-a casatorit in Germania si in timpul casatoriei cu care au inceput demersurile pentru revendicarea proprietatilor si i s-a marit patrimoniul, poate pretinde la cota ce i se cuvine in calitate de supravietuitoare in concurs cu descendentii testamentari? A doau intrebare: Daca se anuleaza testamentul pentru vicii de forma (olograf, scris de prima sotie si doar semnat de testator), ce se intampla cu toate actele de instrainare intocmite de catre executorul testamentar?
Am scris mult, im cer scuze, dar speta e incurcata si am folosit paragrafele pentru a o face cat mai inteleasa. Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Am aflat si eu intre timp ca trebuie sa mearga la OSC din localitatea unde e nascuta. Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Am urmatoarea situatie si multumesc celor care vor avea amabilitatea sa ma indrume.
Cetatean roman cu domiciliul stabilit in Germania, s-a casatorit acolo cu un cetatean german, la 4 ani au divortat tot in Germania. Hotararea tribunalului german a fost recunoscuta in Romania de catre tribunalul pe raza caruia s-a nascut femeia cu sentinta pronuntata chiar in 2012 (de demers s-a ocupat o sora de-a ei, mandatar cu procura intocmita la consulatul din Munchen). Dar in continuare i s-a cerut transcrierea hotararii din Germania recunoscuta in Romania la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti (avand in vedere ca este cetatean roman cu domicilul in strainatate). Din cate stiu eu, transcrierile pentru romanii din strainatate se fac la Starea Civila a sectorului 1, nu la judecatorie, insa la OSC este practic imposibil sa obtii informatii.
Intrebarea este urmatoarea: in ce consta aceasta procedura, la care institutie sa ma adresez? Daca este vorba de inscrierea hotararii in sententierul judecatoriei sectorului 1, va rog sa ma ajutati cu un temei juridic, am studiat legea 105/1992 si metodologia 1/1997, dar nu am gasit referinte la aceasta procedura, poate mi-a scapat.
Va multumesc.
Ce e de facut in situatia in care nu exista mostenitori? Sau daca acestia exista doar in fapt, dar nu au dezbatut succesiunea (inteleg ca de ceva timp asta e o situatie frecventa, oamenii pur si simplu nu isi permit sa achite taxele notariale) si deci nu au certificat de mostenitor?
Buna ziua. Am o speta oarecum asemanatoare celei din 7 aprilie 2010 la acelasi capitol. In 1997 s-a cumparat un apartament. S-a convenit atunci plata in doua transe a pretului; prima s-a platit chiar in momentul autentificarii contractului in fata notarului, lucru care a fost stipulat in contract. A doua transa s-a platit cateva saptamani mai tarziu, dar nu s-a incheiat niciun proces-verbal, nici macar o chitanta de mana, astfel ca nu avem nicio dovada ca s-au platit banii si nici proces-verbal de predare-prmire a locuintei nu s-a intocmit. Acum, ocpi refuza sa indeplineasca actele de cadastru (in vederea vanzarii apartamentului) din cauza acestui privilegiu al vanzatorului initial. Oamenii spun ca nu stiu de unde sa mai ia pe vanzator, era in varsta atunci, acum probabil a si decedat. Care ar fi cea mai rapida solutie?
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu este vorba de ceea ce urmarim noi; in cazul schizofreniei cuvantul cheie este disimulare, credeti-ma ca sunt diabolici si capabili de cel mai incredibil teatru. Tratamentul da rezultate atunci cand este administrat sistematic, ceea ce este o mare problema deoarece nu recunoaste ca e bolnava (precizez, are acelasi diagnostic pus de catre 3 psihiatri diferiti, are numeroase internari la "Obregia" si aceeasi concluzie stabiltia prin prima expertiza, confirmata de Comisia Superioara a IML). Dar chiar si asa, are foarte dese perioade de "cadere", cand se impune internarea si schimbarea schemei de tratament. Problema este alta, am banuiala ca avocatul este cel care depune eforturi mult mai mari decat ar fi interesata clienta sa de proces (apropo, desi este numit un curator pe toata durata procesului, avocatul nu s-a deranjat sa ceara si acordul acestuia pentru a-si indeplini mandatul). Avocatul a solicitat repetarea expertizei, a adus niste rapoarte de ancheta psiho-sociala semnate de un medic psiholog (!), pe care era negru pe alb scris in preambul ca in nici un caz nu vor fi folosite ca probe in instante de judecata, ci doar ca recomandari pentru comisii de specialitate in vederea incadrarii intr-o grupa de invaliditate (deci pentru a primi pensie ii convine sa fie schizofrenica), dar se pare ca curtea (iertati-mi cacofonia) nu a vrut decat sa se spele pe maini. Acum, dupa 2 termene la tribunal, nu se prezinta sub cele mai nastrusnice motive la IML si nu mai stiu ce sa fac ca sa urnim carul de pe loc.
Buna ziua. Cum se poate sanctiona (de fapt ma intereseaza care ar fi temeiul legal) partea care solicita efectuarea expertizei medico-legale psihiatrie, dar nu se duce, desi la doua termene i s-a pus in vedere de catre instanta sa se prezinte personal la IML?
Speta: actiune pentru punere sub interdictie, fond si apel castigate de catre reclamant (paratei i se administreaza tratament si datorita acestuia este aparent lucida, astfel ca a reusit sa angajeze avocat care da dovada de zel mai mult chiar decat clienta sa); la recurs C.A.B. a dispus reefectuarea expertizei cu trimiterea dosarului la instanta de apel, motivat de faptul ca s-a scurs un an (!) de la cea precedenta, efectuata in fond. Acum, in apel, instanta a dispus la 2 termene ca partea sa se prezinte personal la IML in vederea efectuarii expertizei, dar aceasta, cu toate ca a achitat onorariul stabilit de IML, nu se prezinta, motivand ca "nu a fost chemata la expertiza". Se poate sa fie decazuta din aceasta proba? Daca da, va rog sa-mi aratati care ar fi temeiul legal, intrucat inteleg ca art. 170 CPC nu se aplica, ea achitand onorariul de expertiza.
Multumesc.