avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate gbaii

Activitate gbaii

Răspuns la discuția Acord de vânzare-cumpărare
Mulțumesc frumos!
Bună ziua.
Referitor la ultima mea întrebare www.avocatnet.ro/forum/discu... .

Pe scurt povestea este următoarea: am văzut o bucată de pământ, mi-a plăcut, am decis s-o cumpăr. D-na cu care am povestit - cea care părea a fi proprietara, mi-a spus că proprietara este de fapt mama dânsei, iar când m-am întâlnit cu dânsa la notar pentru a-i da avansul, mă așteptam să vină și proprietara - mama - dar ea nu era acolo. La notar am scris un document (dictat de notar) prin care eu dădeam un avans, iar fiica proprietarei îl primea, urmând ca până-n septembrie doamna să aibe actele de proprietate și împuternicire din partea mamei pt a încheia actul final. Documentul pe care l-am scris trebuia semnat de proprietar - care nu era acolo, dar pt proprietar a semnat fiica, iar martor a fost notarul. Documentul stipula că în cazul în care până-n septembrie d-na nu are actele, îmi va înapoia dublul sumei pe care i-am dat-o.

M-am dus cu documentul la țară pt a discuta cu proprietara, și să îl semneze, moment în care am aflat că de fapt d-na este cu demență senilă. Am scris pe forumul avocatnet.ro (link mai sus) și am aflat (mulțumesc!) că actul de vânzare - cumpărare nu se poate încheia decât dacă fiica obține tutela mamei sale.

Problema acum este că eu nu cred că fiica va obține tutela mamei într-o perioadă rezonabilă (2-3 luni) și nici nu vreau să pierd terenul, dar nici banii.

Așa că doresc să aflu dacă documentul pe care l-am semnat la notar (și în baza căruia i-am dat fiicei avansul) poate fi folosit pt a da fiica în judecată în cazul în care nu-mi pot obține banii înapoi (sau terenul).

Orice informație va fi apreciată.

Mulțumesc frumos.
Cu stimă,
Gabriel
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.
Dacă aș obține acordul scris (la notar) al tuturor moștenitorilor (copiii bătrânei) cum că sunt de acord cu vânzarea, mai am același risc?
Bună ziua.
Doresc să achiziționez un teren.
Proprietara este o bătrână de 80+ ani cu senilitate care nu-și recunoaște câteodată nici proprii copii.
Discuțiile au fost purtate cu o fiică a vânzătoarei, fiica ce ne-a spus că va obține o împuternicire de la mama ei și ea va fi cea care va vinde terenul.
Doresc să știu ce probleme pot apărea o dată cu cumpărarea terenului în condițiile în care doamna mai are și alți copii (care acum fiica spune că sunt de acord cu vânzarea). Există riscul ca actul de vânzare-cumpărare să fie anulat în instanță după moartea bătrânei? Ce s-ar întâmpla cu suma plătită?
Vă mulțumesc.
Bună ziua,
Ședințele asociației de proprietari aferente locuinței noastre sunt întrerupte, iar decizii nu pot fi luate de un perpetuu Gigi Contra. Din când în când acesta aduce injurii nemotivate președintelui asociației.
Poate președintele să solicite acestuia ca toate comentariile pe care le are să le trimită în scris și să i se răspundă în scris?
Mulțumesc.
Bună. Ne-am mutat din casa de la țară de un an. Am notificat consiliul local că nu mai locuim la adresă, rugându-i să nu ne mai taxeze gunoiul. Ei au răspuns spunând că în consiliul local s-a decis că trebuie să plătim gunoiul măcar pentru o persoană, lunar. Avem vreo șansă de a lupta împotriva acestei decizii?
Vă mulțumesc.
Cu stimă,
Gabriel
Bună ziua.

Mi-ar putea spune cineva, vă rog, care este Hotărârea Curții Constituționale din 2010(?), conform căreia pensia e un drept patrimonial?
Am impresia că pe vremea guvernului Boc s-a spus că pensiile se micșorează cu 15%, iar conform hotărârii CC, nu s-a putut.

Vă mulțumesc anticipat.
Cu stimă,
Gabriel
Răspuns la discuția Fostele norme ale CAP-urilor
Mulțumesc frumos!
Cu stimă,
Gabriel
Răspuns la discuția Fostele norme ale CAP-urilor
Vă mulțumesc. Încă o întrebare, dacă-mi permiteți, vă rog. Înainte de 1976 nu exista o lege asemănătoare? Tatăl a primit aceste drepturi începând din 1968.
Cu stimă,
Gabriel