avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate daria_ramona2006

Activitate daria_ramona2006

Buna ziua! Am o speta si am nevoie de ajutorul dumneavoastra : Anul trecut mama mea a vandut casa ei parinteasca cu fratele ei iar suma care ia revenit ei mi-a transferat-o mie in cont. Eu din banii respectivi mi-am rezolvat o problema medicala, am cumaparat o masina si am dat avans la banca pentru a lua un apartament ...banii (creditul luat din banca) sunt impreuna cu sotul meu (coplatitor el).
Mama mea isi doreste (si sotul este de acord) o "hartie " in care sotul meu sa dea o declaratie sau nu stiu cum se numeste in care spune ca nu are pretentii la masina si respectiv apartament pentru ca sunt bani proveniti din mostenire de la mama. Tin sa precizez ca noi 2 mai avem un aprtament luat tot cu credit de la banca (aprox. aceeasi suma luata la ambele ...si mai avem de plata 18 ani la ambele).
Ce document oficial se poate intocmi la un notar in acest caz? Multumesc.
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Art. 1011

Forma donaţiei

(1) Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute.

(4) Bunurile mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 lei pot face obiectul unui dar manual, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege. Darul manual se încheie valabil prin acordul de voinţe al părţilor, însoţit de tradiţiunea bunului.
banuiesc ca e vb de o suma mai mare, deci asa ar trebui, sa faceti un contract de donatie la notar, asa stati linistita si in privinta sotului, dar chiar si in privinta mamei, ca nu va cere banii inapoi.


Sunt convinsa ca va costa acel act, nu asta e problema. Nu , nu mai am frati.
Sa inteleg ca trebuie facut un contract de donatie pt suma respectiva.
Buna ziua!
Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa merg cu sotul la un notar sa dea o declaratie ca nu are pretentii asupra apartamentului care se va cumpara (sa nu fie considerat bun comun)....si nu stiu cum sa procedez si in ce consta declaratia.
Buna ziua. Lucrez la o firma de intocmire documentatie acte auto pentru primarie si inmatriculare la politie. Intrebarea este daca noi ca si societate dupa noua lege trebuie sa dam la clienti sa ne semneze pentru (protectia) confidentialitatea datelor personale. Mentionez ca noi nu ne oprim nici un document (copie) de la ei. Multumesc.
Buna ziua. Lucrez la o firma de intocmire documentatie acte auto pentru primarie si inmatriculare la politie. Intrebarea este daca noi ca si societate dupa noua lege trebuie sa dam la clienti sa ne semneze pentru (protectia) confidentialitatea datelor personale. Mentionez ca noi nu ne oprim nici un document (copie) de la ei. Multumesc.
Buna ziua. Am o intrebare. Eu sunt divortata cu o fetita si recăsătorita cu un bărbat care era vaduv cu 3 copii. Nici unul dintre noi nu a infiat copiii celuilat. Intrebarea este: Dacă unul dintre noi moare ce se poate intampla cu copiii celuilalt? (Adica daca mor eu pe fetita mea o poate lua tatăl ei sau rămâne la actualul sot? Si daca moare sotul pe copiii lui îi iau bunicii sau raman cu mine? ) Multumesc.
Răspuns la discuția REVISAL
Deci cu data de astazi se depune încetarea contractului de munca cu acordul părților chiar si dupa ultima modificare de la 01 august 2017?Multumesc.
Discuție REVISAL
Buna ziua. Am o intrebare. Am o cerere de incetare a contractului de munca cu data de ieri 12.10.2017 incepand cu data de 13.10.2017. Cand trebuia sa fac incetarea in revisal : Ieri 12.10 sau astazi 13.10? Multumesc.