avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate busu_mn

Activitate busu_mn

nu am facut succesiunea pe averea lasata de taica-meu si la tara am lasat pe cineva sa plateasca impozitele , el fiind beneficiarul produselor si subventiilor de pe 6 ha .
M-am trezit acum ca impozitele nu au fost platite de 6 ani si cei de la primarie afland adresa mea (pentru ca m-am interesat de soarta impozitelor) au trecut la executarea mea silita cu valoarea impozitelor.
Va intreb daca au dreptul sa ma execute silit atat timp cat nu am facut succesiunea si mai sunt si altii care au dreptul la avere
Răspuns la discuția contract de participatiune
trebuie sa fac dezmembrare sau trec in contract cata suprafata folosesc din total
am un coleg care are pamantul si eu vreau sa fac o constructie pe el si dupa ei sa atragem firme deschidem si noi atelier auto si impartim profitul pe din doua. Pana aici totul este bine , urmeaza treaba cu m sa facem actele si sub ce forma sa ne asociem sa nu ne fie frica de acum vreo 30 ani ca ne putem insela intre noi. Apare in primul rand frica, ca cel cu pamantul poate oricand sa zica gata si ce fac eu dupa ce am construit si bagat o gramada de bani. Se poate sa concesionez pamantul de la el pe 30 ani si pe el sa-l iau asociat in firma cu 49%, sau sa iau terenul in comodat pe aceeasi perioada si cu el la fel in firma. problena este sa nu aiba portite ca si proprietar al pamantului sa spuna pas dupa o vreme si sa trebuiasca sa evacuez terenul
am o firma si de la infiintare (2ani) am dat declaratiile tot 0 pentru ca ea nu a functionat. Am tinuto cu speranta ca ma lipesc si eu undeva dar nu am reusit. Vreau sa stiu daca acum voi plati si eu impozit fofetar pe ea daca nu am activitate si daca da ce trebuie facut sa nu mai platesc
Va multumesc
suntem un club sportiv cu multiple activitati sportive dar fara scop lucrativ. Situatia fiind din ce in ce mai grea ne-am adresat primariei care ne-a oferit o sala de sport pe care sa o reabilitam si apoi sa obtinem prin intermediul ei (inchirieri, nunti, discoteci) fondurile necesare contuinuarii activitatii sportive. Nu cunoastem modul prin care putem incasa acesti bani care vor fi folositi doar la plata salariatilor siactivitatilor specifice clubului. Trebuie facuta alta societate sau cum putem functiona, va reamintesc ca suntem non profit.
Va multumesc
Vreau sa deschid un post de radio pe internet in reteaua locala si nu gasesc niciunde legislatia cu privire la functionarea lui. Nu stiu care este regimul pieselor muzicale care vor fi emise obligatiile in ceea ce priveste publicitatea si cam tot ce se poate transmite pe un post de radio.
Va multumesc pentru ajutor
Răspuns la discuția Taxa Radio TV
Am un caz asemanator in care firma nu lucra ci este doar inscrisa si nu stiu daca trebuie platit
Discuție vechime grupa 1
am fost angajat timp de 22 de ani in o societate incadrat in grupa 1 suprafata. In ianuarie 2006 am fost concediati conform ordonantei 8/2003 primind plati compensatorii si somaj timp de 2 ani. Ma intereseaza daca perioada de somaj se considera vechime in grupa 1, pentru ca la subteran cei care au depasit 17 ani li se considera somajul acesta vechime in grupa 1. Ordonanta 8 nu face trimitere clara doar la subteran ceea ce maface sa cred ca si noi cei care am avut grupa 1 dar nu am lucrat in subteran avem aceleasi drepturi.
Va multumesc
Răspuns la discuția Pedeapsa la locul de munca
Faptul ca am fost reabilitat nu ajuta cu nimic in aceasta problema ?B-)
In 1996 am fost condamnat la 1an si jumatate pedeapsa la locul de munca. Dupa efectuarea a 9 luni din pedeapsa am fost iertat de restul si la termenul legal am cerut reabilitarea care mi-a fost aprobata.
Problema este acum cand am nevoie de vechimea pentru pensionare. Eu la locul de munca unde am efectuat pedeapsa era grupa 1 de munca dar contractul mi-a fost suspendat pe perioada pedepsei si acum nu-mi apare ca vechime in munca.
Exista o modalitate prin care acea perioada sa o primesc la vechime si daca se poate sa fie si pe grupa 1
Va multumesc