avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate david - adrian1

Activitate david - adrian1

motivele invocate sunt desfiintarea postului ca urmare a restrangerii activitatii.
au depus la dosar un proces verbal incare se spune ca postul va fi desfiintat pentru ca firma nu are profitul pe care il asteptau ei, si o organigrama din care reiese ca postul nu mai exista.
atat.
dar nu au facut dovada ca aceste acte au fost in registrul de evidenta a hotararilor AGA ( registru obligatoriu pentru orice firma)
si as vrea sa cer respingerea acetui proces verbal ca nefiind...nu stiu, statutar, ce este fals, din moment ce nu au dovedit ca este inregistrat undeva..........
si atunci automat daca nu exista decizie de desfiinatre a postului, atiunci desfiinatrea postului nu este efectiva.
dar cum pot solicita respingerea probelor?
care este procedura?
Buna ziua
pot solicita respingerea unor probe intr-un litigiu de munca?
am fost concediat conf art 65 Codul muncii - pe motiv de desfiintare a postului , ca urmare a restrangerii activitatii.
firma a depus la dosar o decizie ( proces verbal) prin care hotarau desfiintarea postului. dar nu au depus nici o dovada ca acest act a fost inregistrat in registru de evidenta a Hotararilor AGA, registrui obligatoriu la orice firma.
mai mult conf art 131alin 4 din legea 31/1990 firmele sunt obligate sa publice hotaraile AGA in monitorul oficial pentru a fi opozabile tertilor
as putea cere respingerea acestui proces verbal?
si pe ce motiv?
( ca este fals, ca nu este statutar)
va multumesc
OK. MULTUMESC.
dar daca pierd recursul , atunci ce cai de atac mai am, ce pot face mai departe ?
( contestatie in anulare, revizuire, recurs, la ICCJ sau ce as putea face)
si voi ajunge in vreuna din situatiile de mai sus , daca mai pot adauga si alte motive pe langa cele existente in cererea de recurs
va multumesc
va rog sa ma ajutai sa inteleg
am fost conceadiat in noiembrie 2010,conform art 65 codul muncii. am depus actiunea in decembrie 2010.
am invocat acest motiv ......ca deziai de concediere nu contine lista locurilor de munca disponibile.
la data de 19.mai.2011 instanta mi-a respins contestatia motivand cu aceasta Hotarare a ICCJ in interesul legii, cum ca daca esti concediat cu art 65 nu este obligatorie mentiuninea listei locurilor de munca disponibile.
dar aceasta hotarare a fost luata la data de 09 mai 2011, dar a fost publicata in Monitorul oficial cu nr 444/24 iunie 2011.
ori legea spune ca hotararea se aplica din momentul publicarii in monitorul oficial.
si mai am o intrebare.
contestatia trebuia judecata prin prisma legilor existente la momentul depunerii contestatiei la tribunal, sau se poate judecata si dupa legile care apar pe parcursul judecarii?
si am facut recurs....de asemenea .se judeca dupa legile existente la momentul depunerii contestatiei sau se aplica si hotararile aparuteintre timp ?
va multumesc
ICCJ a hotarat in aprilie 2011, in urma recursului in interesul legii, ca daca esti concediat in conf cu ART 65 codul muncii nu este obligatorie menionarea in decizia de concediere a locurilor de munca disponibile in unitate.
de acum incolo instantele vor fi obligate sa judece la fel?
sau pot hotara si altfel, asa cum faceau inainte( mai mult sau mai putin) ca desi Art 64 codul muncii este limitativ decizia de concediere trebuie sa contina si lista locurilor de munca disponibile in unitate?
atunci nu imi ramane decat sa folosesc plangerea penala ca argument in procesul civil, sa dovedesc reaua credinta a angajotorului in desfasurarea contractului de munca si a concedierii.
asa ar fi ok?
atunci pot sa depun alta plangere penala pentru evaziune fiscala, deoarece nu mia-u platit salariul garantat contractului colectiv de munca la nivel national, tinand cont ca , contractul de munca este fals si am depus o plangere penala in acest sens?
okiu doki. multumesc. am inteles. deci porblema asta am rezolvat-o
da dar tot codul muncii spune ca in momentul in care decizia de concediere va fi anultata, partile vor fi repuse in situatia anterioara emiterii deciziei, si plata salariilor restante. deci daca logica me aeste buna atunci, neexistand nici un contract de munca , nu poate exista nici decizie de concediere, si daca aceasta decizie va fi anulata atunci conform codului muncii ( nu stiu exact articolul, dumneavoastra il stiti cu siguranta), eu ar trebui sa fiu repus in functie......
imi pare foarte rau . m-ati pierdut. pot sa mai adaug un motiv sau nu?
la prima infatisare la recurs .instanta a dispus suplimentarea probatoriului
deci ce trebuie sa fac acum?