avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate lia sfercea

Activitate lia sfercea

Răspuns la discuția suspendare pensie anticipata
va multumesc pt raspuns , legea am citit-o si eu dar eu zic ca nu ma incadrez in nici un punct veniturile nefiind realizate din activitati profesionale sau manageriat etc. dar ca sa fiu sigura ca am inteles bine am pus aceasta intrebare si o pun din nou poate imi raspunde cineva concret DA sau NU.
Daca dau in chirie un apartament o sa mi se suspende plata pensiei anticipate? Chiria find de 500 lei/ luna.
Răspuns la discuția plata contributie de sanatate
multumesc pt raspuns, eu vroiam sa stiu daca pt perioada in care nu am lucrat o sa ma puna sa platesc cass, pt ca sa pot activa cardul de sanatate deoarece la medicul de familie apar neasigurata
Din aprilie 2014 pana in septembrie 2015 nu am realizat nici un venit. In septembrie 2015 am intrat la pensie si doresc sa stiu cat am de plata la sanatate pentru a-mi putea activa cardul de sanatate. Stiu pe cineva care a fost exact in aceeasi situatie si a fost scutit de plata contributiei pe un an, Doresc sa stiu exact legea, art. paragraf care prevede acest lucru (adica scutirea de la plata) sa-l pot utiliza ca argument la casa de sanatate. Cu multumiri
Răspuns la discuția Mostenire dupa mama
multumesc pentru raspuns
in urma decesului mamei am ramas 4 frati buni dupa mama, patrimoniul ei este 1/2 dintr-un apartament. ce cote revin fiecaruia dintre frati? cealalta jumatate de apartament este mostenita de unul dintre frati in urma decesului tatalui in 2007 pentru care a fost facuta deja succesiune inca din 2007. pana a nu muri mama in cartea funciara erau trecuti 1/2 mama si 1/2 fratele, murind mama acum 1/2 a mamei trebuie impartita la 4 frati?
La un SRL se alege UN NOU ADMINISTRATOR din cadrul salariaților . Salariatul ce urmează a fi numit ADMINISTRATOR deținea în cadrul firmei un CIM CU FUNCȚIE DE MANAGER.
Ce se întâmplă cu CIM-ul salariatului ce deținea funcția de manager în momentul în care preia atribuțiile de administrator?
-se încetează CIMul
-se suspendă CIM ul pe perioada mandatului
Salariatul nu se regăsește în documentele de înființare a firmei.


Dar în cazul în care administratorul se află printre asociații unei firme(deci nu este asociat unic) poate să își facă un CIM cu o funcție de manager???(dacă da ...cine va semna ca și angajator???)
Am drept de proprietate 1/2 dintr-un apartament, inscris in cartea funciara. Cealalta jumatate a fost vanduta (succesiv) in decurs de 4 luni (a avut deja 2 proprietari). Dorec sa stiu cum sa procedez ca pe jumatatea mea de propritate sa-mi inscriu ceva la rubrica sarcini ca sa pot bloca extrasul de carte funciar si sa-mi pot apara dreptul de proprietate de eventuale nereguli. Nu doresc sa ajungem sa vindem apartamentul prin executori judecatoresti, as dori sa vindem prin comun acord si la pretul real, dar se pare ca se fac diverse manevre neortodoxe.
un testament care a fost facuta in 2010 iunie, se poate ataca? daca da care este termenul de prescriptie ? testamentul a fost facut de matusa catre nepot. multumesc anticipat
Răspuns la discuția vanzare 1/2 imobil
nu este contract de intretinere este contract de vanzare