Buna ziua,
as dori sa stiu daca o tranzactie, intre mine si unchiul meu ( succesiune dupa bunicii), inca nelegalizata se poate ataca si daca da, prin ce metoda si dupa ce perioada?
Buna ziua,
tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit casa parinteasca de la tara, unde ulterior tatal meu s-a mutat,sa poata locui linistit l-a despagubit pe unchiul meu cu o suma de bani pentru care a facut imprumut la banca si unchiul meu si-a cumparat o alta casa in acelasi sat.Specifc ca intre ei nu a fost decat o intelegere verbala.Tatal meu a decedat si dorind sa facem succesiunea l-am rugat pe unchiul meu sa-si cedeze partea lui deoarece tata la despagubit si asa ar fi corect iar el ne ameninta ca nu-si mai cedeaza partea.Cum puteem noi dovedi ca tata la despagubit si sa-l fortam sa renunte la partea lui?
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie daca pot face sesizare la ITM in calitate de sotie,pentru a recupera salariul sotului meu din Decembrie si Ianuarie,mentionez ca sotul meu a plecat de la aceasta firma in februarie si in aprilie a parasit tara cu contract de munca,vreau sa stiu si daca ITM este singura autoritate unde pot face reclamatie sau mai pot face reclamatii si in alta parte.
Tatal meu impreuna cu fratele lui(singurul lui frate)au facut succesiunea dupa ce a decedat bunica,dar dupa bunicul meu nu au mai facut succesiune intelegandu-se pe cale amiabila ,tatal meu la despagubit cu o suma de bani pe unchiul meu pentru partea acestuia din casa+terenul aferent acesteia dar fara sa faca un act intre ei,intelegerea a fost doar verbala.Tatal meu a decedat in urma cu 5 saptamani,intrebarea mea este care ar fi pasi de urmat ? Presupun ca trebuie facuta succesiunea dupa bunicul meu apoi dupa tatal meu iar unchiul meu ar trebui sa ne cedeze noua partea lui,dar care sunt pasi legali de urmat?
Daca depun plangere penala pentru inselaciune ce sanse sunt sa plateasca ?Chiar daca nu imi mai recuperez eu banii,nu vreau sa mai pacaleasca si alte persoane,trebuie sa o opreasca cineva,aceasta persoana se hraneste si traieste din suferinta si pe banii altora.Este o excroaca patentata.
Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani si am incheiat cu aceasta un contract de imprumut.Ce se mai poate face in afara executarii silite daca aceasta persoana nu are bunurii pe numele ei si nu are nici contract de munca?Exista o metoda prin care sa o pot actiona in judecata sa-mi pot recupera bani.Nu sunt singura persoana in aceasta situatie mai sunt si altii cu care ea a incheiat contracte de imprumut si nu le-a restituit niciun ban.Aceasta persoana trebuie sa plateasca intr-un fel sau altul,trebuie sa existe o lege si pentru acesti excrocii ''legali''.
Buna ziua,
Daca un angajator nu vrea sa-ti elibereze carnetul de munca dupa 3 ani de la plecarea angajatului din firma,pretinzind o suma de bani ,motivand faptul ca el a platit contributiile la stat inca 1 an de la plecarea angajatului,cum poate angajatul sa-si recupereze carnetul de munca in acest moment?Ce masuri poate lua in privinta angajatorului care cred ca face un abuz,nu la rugat nimeni sa plateasca inca un an ,conform legii nu trebuia sa inchida cartea si atat?Angajatul isi poate ridica carnetul de munca de la ITM, incepand cu data de 01.01.2011?
Va multumesc.