Buna ziua! As dori sa ajut pe cineva care nu gaseste de mult timp raspuns la intrebarea ei.
Citez intrebarea doamnei:
" Buna ziua...am auzit la protv mai de mult despre o lege prin care daca unul din parinti moare de cancer minorul poate beneficia de ceva banuti de la stat....un ajutor ceva/Tin s aprecizez ca fetita mea are 4 ani, sotul meu a murit de tanar de leucemie si nu a apucat sa munceasca cu forme legale...pot beneficia de ceva in acest caz?"
Buna ziua! Dvs.aveti dreptul la o despagubire dupa normele europene, pe care sigur o veti pierde (!) daca ajungeti la o intelegere cu soferul sau chiar daca incercati sa obtineti de la asigurator despagubire (ceea ce in mod sigur va fi mai mica decat dreptul Dvs.). Foarte multi oameni, victime sau rude ale victimelor din accidente de masina nu stiu ca au dreptul la despagubire in suma mult mai mare (poate fi chiar de 10 ori mai mare) decat pot obtine de la asigurator sau de la soferul vinovat.
[2.6. din Regulament: In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac numai prin intermediul mesageriei private.]
Sotul meu are intreprindere individuala cu norma de venit in IT si suntem din Oradea. Saptamana trecuta am fost instiintati de la Finante printr-o scrisoare ca se elimina ITul din categoria normei de venit si trebuie sa treaca si sotul meu la sistem real.....
Sotul meu are intreprindere individuala in IT, si pana acum a fost cu norma de venit. Saptamana trecuta am primit o instiintare de la Finante ca obligatoriu trebuie sa treaca la sistem real......Mentionez ca sunt din Oradea.