Pentru a fi valabil contractul de inchiriere nu trebuie autentificat la notar.
Un contract de inchiriere trebuie insa inregistrat la administratia financiara. Tot de acolo solicitati si un formular de contract, pe care il incheiati in 3 exemplare.
Contractul, astfel incheiat, inregistrat la finante, va putea fi folosit pentru obtinerea vizei de flotant.
Daca nu ati inregistrat contractul, iar potentialul chirias nu a intrat inca in folosinta apartamentului, in situatia in care nu mai doriti sa il inchiriati, transmiteti-i persoanei respective, printr-o notificare scrisa (chiar si de mana), incheiata in 2 exemplare , ca denuntati contractul de inchiriere. Pe unul din exemplarele notificarii, pe care il opriti dvs, cereti-i persoanei careia ii este adresata, sa va semneze de primire.
Cu tot respectul, se spune mai sus "dupa moartea mamei la succesiunea ce s-a realizat s-au inclus toate bunurile - casa si pamantul, iar repartizarea cotelor s-a facut conform primului certificat." Eu asa inteleg...
eu inteleg ca, in urma dezbaterii succesiunii dupa mama, ati renuntat (poate fara sa stiti) in favoarea aceluiasi frate, iar acum ati realizat greseala si ati dori ca pamantul sa fie impartit la 3. Spuneti-mi, va rog, daca am inteles eu bine.
ar mai fi o varianta si anume sa incheiati (autentificati) contractul chiar la banca. Il rugati pe notar sa mearga cu dumneavoastra si cu cumparatorul, si in momentul in care vanzatorul semneaza ii faceti si dvs viramentul (presupun ca nu ii platiti cash)
Decizia Curtii Constitutionale se aplica numai pentru viitor. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii su au putere numai pentru viitor. Se cunoaste ca legea civila in Romania nu retroacticveaza. in consecinta, pentru restituirea retroactiva a sumelor platite pentru CAS nu exista temei legal. Noua modalitate de calcul al contributiilor de asigurari sociale de sanatate se va aplica in mod automat pentru toti pensionarii, nefiind necesara depunerea unor cereri.
Daca reclamantul nu are acte justificative pentru schimbul de terenuri (si probabil ca nu are, pt ca altminteri initia actiunea in nume propriu), puteti ridica, la primul termen, exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului si exceptia lipsei de interes.Daca instanta va constata ca macar una dintre exceptii este intemeiata, va respinge actiunea.
PS: scuze, nu am remarcat ca ati scris "reclamat" (in practica nu se prea foloseste termenul "reclamat", ci "parat")