avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate BEN46

Activitate BEN46

Răspuns la discuția Calcul costuri reparatii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costurile cu reparațiile in Asociația de proprietari se repartizează conform suprafeței
spațiului deservit conform Legii 196/2018 .
Părerea mea este că odată ce sunteți noul proprietar aveți dreptul să vă alegeți orice furnizor doriți in cazul exploatării avantajoase a locuinței dv. . Practic odată ce a-ți anunțat furnizorii de schimbarea proprietarului , vechile contracte se suspendă . De remarcat că facturile vin cu o lună sau două in urmă , pâna la data vânzării , acele facturi trebuie plătite până la schimbarea proprietarului .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiindcă tot suntem U.E. a impus ca tranzațiile de peste 10.000 euro să se facă prin transfer bancar . După cate știu este interzis plata in ches sau eșalont a sumelor ce depășesc suma stabilită din C.V. . Ce mă nedumerește este că s-a întâmplat chiar in țara care ne impune reguli .
Problema este că salariul a fost majorat de către C.E. din ianuarie atat la administrator cat și abonamentul de la firma de instalatori care v-or apărea pe liste la sfirșitul lunii . In calitate de cenzor al Asociației nu sunt obligat să semnez dacă nu au fost îndeplinite condițiile art.53 lit.g din Legea 196/2018 . De remarcat că in luna septembrie a fost redus abonamentul la instalatori care se ocupă și de partea electrică de la 900 lei la 600 lei . Deci practic bugetul la salarii nu depășește pe cel vechi . In cazul acesta mai era nevoie de hotărârea A.G. ?
Majorare salar administrator fără a convoca A.G.
Dacă adm. nu face nimic , sesizați președintele de Asociație , el reprezintă Asociația . Dacă nu ia măsuri , mergeți in Instanță și cereți daune materiale și morale .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți in primul rând la plată cheltuieli chiar dacă nu stă nimeni asta înseamnă , plata adm. , a cenzorului , a președintelui , a femei de servici , plata reparațiilor comune . Asociația poate acorda și sporuri de ședință sau premieri .
In modul civilizat proprietarul ar trebui să anunțe Asociația pentru remedierea defectului . Probabil că proprietarul s-a complăcut in situația asta iar acum că se trece la verificări sare in sus . Asociația are dreptul trimestrial la citirea contoarelor pentru a verifica cele declarate .
A verificat cineva gurile de scurgere de apă pe terasă ?
Este posibil ca din cauza mușchilor care se fac la gaura de scurgere să fie obturată scurgerea iar la o ploaie torențială să nu mai facă față și apa se scurge pe fațada blocului .
Când a-ți devenit Asociație de proprietari toate contractele cu furnizorii se incheie pe Asociația de proprietari . In cazul in care Asociația amână încheierea noilor contracte aceste v-0r fi îndeplinite de dezvoltator , care in caz de neplată a facturilor poate să aplice o penalizare mai mare decât Asociaților de proprietari .Este posibil ca și furnizorii să aplice penalizări mai mari intru-cât este vorba de o firmă de construcții care pană la momentul predării plătește penalizările pe S.C.