avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate ciprianradu

Activitate ciprianradu

buna.doresc sa aflu ce pot face in urmatorul caz? vreau sa construiesc un gard in jurul casei.Actual nu este nici un gard, Vreau sa-l fac din boltari. cu proiect.,autorizatie de constructie...etc. In primul pas de la primarie cand am fost dupa certificatul de urbanism mi sa spus ca va trebui sa duc si autirizatie de la vecinii. am trei vecini 1 nu vrea sa ma lase, zice ca ai iau din priveliste.iar ceilalti 2 nu pot da de ei pt ca sunt plecati in strainatate. ce pot sa fac? cineva mi-a spus ca pot sa inlocuiesc autorizatia vecinilor cu ridicare topografica, cica nu se poate ca sa nu-ti poti face gard pe propriul teren. astept o indrumare....va multumesc
am construit o casa (parter) si nu am respectat dimensiunile din proiect. adica am facut camerele mai mari. rezultat latime 2,35m in plus si latime 1m in plus. fata de proiect .la simpla vedere nu se observa diferenta, doar daca pui ruleta. am procedat asa deoarece procentul de ocupare al terenului era doar de 30% si daca faceam cum vroiam eu il depaseam si nu primeam autorizatia de construire. Care pot fi consecintele... va multumesc
am cumparat o parcela (intravilant) a 3 mana de cind sa parcelat acel teren.sunt 8 parcele separate printrun drum privat (in registrul de urbanism) in 4 pe o parte si 4 pe alta.acest drum (150 m lungime) termina in soseaua principala si este singurul acces la parcele.pe contractele de vinzare al acestor parcele nu se specifica nimic cum ca proprietarii acestora au drept de trecere sau cota parte din acest drum.specific ca pe trei din cele 8 parcele sa construit(cu toate autorizatiile necesare) trebuie sa ma ingrijorez sau cel care a parcelat trebuie sa asigure accesul la parcele.sa cer servitute de trecere in instanta :( acesta nefiind cel de la cara am cumparat parcela astept raspuns va multumesc
d-le roxanel am si eu o intrebare:actul de donatie nu mai are nici o valoare?in momentul succesiunii nu se mai tine cont de dorintele parintilor care bag-seama stiau de ce doneaza apartamentul unuia dintre copii!
intr-un alt forum la urmatoarele intrbari am primit urmatoarele raspunsuri pe care va rog sa le analizati si sa-mi dati o parere....(este vb despre contract de intretinere)
1 daca unul dintre intretinuti decedeaza dupa 4 ani de la semnarea contractului intretinatorul care si-a indeplinit obligatiile,ramane cu 50% din imobil,in cazul in care al 2-lea intretinut vrea rezilierea contractului?
R-----DA
2 dupa decesul celor 2 intretinuti pot urmasii acestora ataca contractul?
R----nu,deoarece contractul deja a incetat,fiind considerate,de drept,ca si fiind indeplinite obligatiile de catre toate partile semnatare.
3 daca obligatia de intretinere a fost madificata(verbal)de comun acord de catre partile semnatare(cu martori),intr-o suma de bani lunara,pot urmasi rezilia contractul dupa moartea intrtinutilor pe baza ca intretinerea nu sa facut in natura?
R---nu.idem 2

va multumesc:(
sora mea isi face casa in vintu de jos si stiu ca in functie de dimensiunile parcelei si de distantele legale care trebuie lasate,PROIECTANTUL i-a spus cat de mare poate sa faca casa pentru a putea lasa distantele necesare.dar tinind cont ca in zona sibiului sau (sebes) stilul sasesc de a construi casele lipite banuiesc ca au alte conditi, decat parcelele noi.Daca proiectantul nu va poate lamuri banuiesc ca o poate face PRIMARIA si mai exact sectia URBANISM deoarece oricum aveti nevoie de aprobarea lor pt a construi.
NU VA POT SPUNE CARE SUNT DISTANTELE LEGALE dar va pot asigura ca proiectantul trebuie sa le stie deoarece in functie de dimensiunile percelei si distantele legale intre imobile va poate face proiectul
Răspuns la discuția CONTRACT DE INTRETINERE
au trecut mai mult de trei ani de la deces. al doilea S in tot acest timp a fost de acord cu prestatiile economice (modificarea fiind verbala).
N -inplinindusi indatoririle fata de primul S-decedat i-ar al doilea S avind la dispozitie 3 ani pr. rezilierea contractului
Răspuns la discuția CONTRACT DE INTRETINERE
dar in cazul in care nici al 2-lea S nu cere rezilierea contractului, o pot face dupa moartea sa urmasii lui? si de cat timp dispun pentru a cere rezilierea contractului?


nu exista nici o clauza prin care sa se modifice intretinerea in renta viagera (doar verdal)la care au fost prezenti si cei 2 mostenitorii(unul fiind tata lui N)
N-nepot intrtinator
SS-sot si sotie intretinuti

SS-proprietari ai unui imobil 50% fiecare
se semneaza contract de intretinere cu N, Dupa 4 ani de la semnarea contractului unul din S decedeaza. N- suporta cheltuielile inmormantarii,dupa care pleaca din tara,(ingrijirea nu se mai face in natura).dar N trimite bani lunar
Au Trecut alti 4 ani de la decesul unuia din S in care al doilea S a primit 4000 euro.
DASA S VREA REZILIEREA CONTRACTULUI PT.NEINDEPLINIREA OBLIGATIEI DE INTRETINATOR(in natura) TINAND CONT CA AU TRECUT 4 ANI DE LA DECES N -ARE DREPT ASUPRA PARTII DECEDATULUI (50%)????
REZILIEREA CONTRACTULUI IMPLICIND DOAR PARTEA CELUI VIU (cealalta 50%)?????