avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate rivombrosa

Activitate rivombrosa

Bună ziua!
În ceea ce privește contribuția la fondul de pensii, pilonul 2, am constatat ca nu a fost virata în ultimele 6 luni, cunoscând faptul că angajatorul mi-a făcut retinerea pe fluturașul de salariu, dar nu am virat către Casa de Pensii, ce pârghie legala am , sa constrang angajatorul sa vireze suma restanta ? Menționez ca angajatorul este unitate bugetara( spital).
Vă mulțumesc.
Discuție impozite
In cazul in care Primaria dintr-o anumita localitate mediatizeaza posibilitatea achitarii taxelor si impozitelor prin intermediul unui card emis de o anumita banca...daca contribuabilul opteaza pentru achitarea acestora prin aceasta metoda , comisioanele ocazionate de utilizarea cardului si implicit efectuarea platilor este normal sa fie platit de contribuabil sau trebuie suportat din bugetul local al localitatii?Exista cadrul legal de a impune din partea consiliului local suportarea comisioanelor de care oameni/contribuabili? va multumesc
V-as ruga daca este posibil sa-mi raspundeti la o intrebare, si anume:
- in urma lucrarilor de reabilitare termica costurile pe fiecare tip de lucrare(acoperis, pereti exteriori si subsol), au fost stabilite pornindu-se de la un studiu de fezabilitate cu preturi unitare pe fiecare tip de lucrare.
- modul in care au fost stabilite sumele pentru fiecare apartament si sumele finale au fost eronat stabilite si nehustificate
- am platit o parte din bani, suma p[e care eu am detrminat-o in baza documentelor prezentate de asociatie...iar pentru diferenta m-au actionat in instanta
- dat fiind faptul ca nu au justificat acele sume, nu au prezentat facturi sau devize de lucrari din care sa rezulte sumele pretinse, instanta mi-a dat castig de cauza , eu avand calitatea de parat, sentinta fiind in acest moment irevocabila
Daca voi depune o plangere la Politia Economica pentru a se ancheta modul de impartire al sumelor si solicit verificarea documentelor , iar in urma acestor verificari se concluzioneaza " neinceperea urmarii penale a membrilor din asociatie care s-au ocupat cu calculul si solicitarea sumelor de la locatari", aceasta rezolutie nu se afla in contradictoriu cu sentinta irevocabila?
S-ar putea indrepta din nou asociatia impotriva mea pe acest considerent?
Multumesc.
Discuție TARIFE
Va rog frumos daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: daca la o institutie de utilitati publice am un aviz cu majorarea de tarif cu data de 13.01.2011, am voie sa il aplic in luna februarie 2011(in conditiile in care eu in luna februarie 2011 emit facturi pentru consumul aferent lunii ianuarie 2011) sau trebuie sa-l aplic in luna martie 2011 abia ...pentru ca atunci am pe facturi consumul lunii februarie?
Va multumesc
As dori sa va rog, sa ma informati , evident daca se poate,.. daca in situatia, in care intr-o familie, care are 2 copii(adulti si ei), parintii fiind in viata, exista posibilitatea ca tot ceea ce detin ca proprietati(case, terenuri) sa fie "date"(termenul corect donate, cedate..vandute..) unui singur copil, cu celalalt aflandu-se in conflicte. Ce inseamna legal acest lucru?ce implica? Sau asa numita dezmostenire in ce conditii legale se poate concretiza? Ce s-ar putea face pentru a impiedica astfel de fapte?
Vamultumesc.
Răspuns la discuția LEGE IMPORTANTA
Multumesc.
Discuție LEGE IMPORTANTA
Care este actul normativ(lege, OG,HG), care iti confera posibilitatea sau mai bine zis dreptul de a citi un contract inainte de a fi semnat de client, in speta?
Multumesc
Răspuns la discuția PROCES - termoizolare
Da, sigur ca da...am dovada comunicarii prin posta a aceslei cereri/sesizari sau cum s-o mai numesc...n-am primit raspuns in termenul legal, ca atare voiam sa fac ceva in sensul asta, intrucat, presedintele asociatiei invica ca as mai avea de platit, dar niciunui locatar nu a afisat sau prezentat modul de calcul si cota cat revine fiecarui apartament. Multumesc .
Pot sa va spun ca in urma executarii de reabilitare a blocului in care locuiesc, asociatia de proprietari (constituita juridic, special pentru realizarea acestei lucrari cf OG18/2009) a stabilit niste sume, aferente fiecarui apartament fara a prezenta facturile eliberate de firmele care au executat lucrarile pentru a se constata de unde rezulta acele sume care trebuie platite de locatari si cum au fost determinate. Datorita faptului ca nu ne-au adus la cunostinta baza de calcul, facturile sau devizele de lucrari as dori sa stiu catre cine trebuie sa ma indrept si unde ar trebui sa depun o plangere sau sa solicit un control? Mentionez ca am depus in scris cereri catre asociatie pentru a mi se aduce la cunostinta aceste documente si nu am primit raspuns. Daca se poate as vrea sa stiu ce trebuie sa fac intrucat eu am platit doar o suma de bani...din solicitarile lor as mai avea inca o parte , pe care nu mi-au justificat-o.
Multumesc