O societate com are o activitate principala.
in secundar, desfasoara o alta activitate cu al carei COD CAEN figureaza la Registrul Comertului.....pentru aceasta a doua activitate este nevoie de alte demersuri la Registrul Comertului ?
Citeste bine legea 8/1996 a dreptului de autor si ai sa vezi ca excesul de zel de care vorbesti este o exagerare din partea ta.:O Banii in punga nu ii poti avea in cantitatea dorita de tine.....taxele la stat sunt prioritare! Reticenta in cazul platii taxelor prevazute in legea mai sus mentionata este nejustificata......cine citeste bine legea intelege ca este o obligatie....legea e lege, nu?!:)
O sa ma documentez mai mult si am sa iti scriu detaliat!;)
Daca intr-un contract de leasing pentru un automobil se stipuleaza ca utilizatorul nu poate sa dea in folosinta masina unei terte persoane nici cu titlu oneros nici cu titlu gratuit, nici sa o inchirieze,nici sa o foloseasca ca taxi, pt scoala de soferi, ambulanta.....eu ca si utilizator am dreptul de a incheia contracte de prestari servicii cu o terta firma?! Mentionez ca nu o folosesc in regim de taxi.....cum as putea sa ofolosesc in interesul altei firme fara a incalca articolul stipulat in contract! In unele contracte este necesar acordul societatii de leasing....
Multumesc frumos!
Partile sunt : societatea mea are calitatea de executant(subantreprenor), si cealalta parte contractanta este antreprenor.
Plata se efectueaza astfel:antreprenorul e obligat la plata catre executant in 5 zile de la remiterea facturii de catre acesta. Se efectueaza plati partiale de regula la intervale lunare, plata facturii finale se va face dupa verificarea si acceptarea situatiei de plata definitive de catre beneficiar. Daca verificarea se prelungeste din diferite motive, dar in special ca urmare a unor eventuale litigii, contravaloarea lucrarilor care nu sunt in litigiu va fi platitata imediat.
Cam asta ar fi....
As vrea sa aflu daca se poate introduce o clauza in contractul de antrepriza prin care subantreprenorul sa poata fi proprietarul lucrarii, indiferent de stadiul in care este, daca intervin intre parti litigii greu de solutionat pe cale amiabila.
Poate parea putin cam fortat, dar am auzit ca ar exista o lege in sensul acesta....sau macar daca am libertatea de a introduce o asemenea clauza!#-o
Daca un salariat este in concediu medical se poate suspenda contractul de munca al acestuia cf art. 50, lit b( pentru incapacitate temporara de munca?!)
Este vb de orice concediu medical sau exista niste limite?!
Va multumesc!
Daca un salariat este in concediu medical se poate suspenda contractul de munca al acestuia cf art. 50, lit b( pentru incapacitate temporara de munca?!)
Este vb de orice concediu medical sau exista niste limite?!
Va multumesc!
In anul 2005, dupa 5 luni unui angajat i-a incetat contractul de munca cu acordul partilor.Acesta a actionat in judecata societatea pt a i se acorda drepturile salariale pe ultimele 2 saptamani lucrate si compensarea in bani a C.O. neefectuat pe anul 2005.
Instanta i-a dat castig de cauza, societatea ii va plati sumele datorate.
Intrebarea este urmatoarea: pentru drepturile salariale stiu, dar pt drepturile care se i cuvin pt cele 5 zile de CO nefectuat si neprins in lichidare cum se procedeaza? Aceste drepturi sunt niste drepturi cu impunere finala sau nu? Adica, mai trebuie sa viram la Sanatate, Somaj, Pensii ceva tinand cont ca el nu mai e angajat al firmei sau nu?
Solutia?!:))
Angajatorul a evitat orice dezvoltare a subiectului, nu a dorit complicatii si l-a lasat sa plece fara preaviz...#-o
Nu dezvolt subiectul!
Multumesc pentru interes!;)
Situatia este urmatoarea:
Societatea la care imi desfasor activitatea este situata la marginea localitatii! La nici 2 km. distanta este groapa de gunoi a localitatii, fara a detine aprobarea Inspectoratului de Protectie a Mediului!
Langa sediul nostru exista si proprietati private( case, spatii verzi).
Din cate am inteles spatiul pe care exista groapa de gunoi ar putea fi folosit doar pt extindere constructii sau amenajare spatii verzi!
Intr-o asemenea situatia ma poate consilia cineva cam care ar fi procedura...cum ar trebui sa demarez o actiune impotriva Primariei. Presupun ca ar trebui sa ma adresez Protectiei Mediului...cred ca reprezentanti ai proprietatilor vecine au si intreprins ceva in sensul acesta.
Mi se poate recomanda o lege....ceva cu care sa incep?
E o situatie noua pt mine si nu prea stiu unde e inceputul si unde e sfarsitul interventiei mele:">
V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu cateva sfaturi!:(:)