avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate ricadinas

Activitate ricadinas

Toti cei care au avut anexe gospodaresti in contract nu mai au drepul la nimic. unii avea latrine altii garaje si altii clasdiri de depozitau lemnele.
Am avut si noi asa ceve la un moment si am alergat pe la prefectura , consiliul judetean, primarii etc si ne-am luat ADIO.
Anele gospodaresti nu ne fac proprietari asupra nimic. Nici macar asupra lor si mai ales nu ne fac asupra pamantului pe care sunt construite.
Dupa vanzare unui singur apartament dezvoltatorul devine un simplu proprietar care are maxim ateatea voturi cati toti ceilalti la un loc. Adica nu mai poate etaja nimic indiferent ca are acte de proprietate pentru terasa sau nu..
Daca terasa nu apartine unui apartament de ce ar fi separat in acte terasa? Asa de prost e ?
Chiar credea ca mai poate etaja ceva dupa ce vinde primul apartament?

Daca are acte de proprietate pe terasa (lucru stupid ) atunci achita singur reparatia tevilor de scurgere a apei mai ales ca probabil este in perioada de garantie de 5 ani legala unde achita oricum tot contructorul.

Daca nu are acte de proprietate pe terasa e proprietatea comuna si achitati toti.Depuneti actele pentru formarea asociatiei de proprietari.
Cum nu mai sunt importante semnaturile locatarilor?
Daca este spatiul asociatei de proprietari trimiteti somatie de eliberare a spatiului cu executor si anuntati politia daca refuza sa il elibereze.
Cu ce drept il ocupa?
Asociatia de proprietar il notifica apoi daca nu se elibereaza faceti plagere la politie si apoi il veti elibera cu executor.
Da evident ca de cand cu GDPR sunt oamenii care au dosar penal si condamnati ca au semnat in locul altora in formularul ala pentru Oficiul National al Registrului Comertului.
De aia la noi se face formularul doar de viitorul chirias in fata presedintului cand unul din vecini e de acord sa semneze.

Dar mai nou oamenii sunt patiti si nu mai dau nici un acord . Se duc chiriasi si isi cauta frumos alt sediu si uite asa am ajuns sa avem la parter doar activitati non -lucrarative fara public si activitati de vanzare care nu mai necesita acorduri .Adica au devenit birouri de lucru, fara ocuparea parcarilor fara vanzari, fara dute-vino.

Au fost situatii cand au facut semnaturile pe drum spre presedinte care cand a sunat sa intrebe proprietarii evident ca u spus ca nu au semnat si nu le da nici un acord.
Am avut si situatii cand un chirias a dat in judecata proprietarii vecini si evident ca s-a respins din start la judecatorie ca e dreptul proprietarului sa face ce vrea. Nici macar nu a intrat pe rol.
E dreptul oricarui proprietar sa refuze orice acord si uite asa se reprfileaza si fac doar sedii de firma (birouri) care nu implica zeci de vizitatori zilnic , umplerea parcarilor de clienti.
Daca se pot face individualizarea cheltuielilor si veniturilor precum si identificarea vinovatilor in cazul unor stricaciuni este bine sa se faca;

Adica daca proprietarii unei scari din cadul unei asociatii cu mai multe scari doresc zugravirea scarii este bine sa achite doar ei . Avem scari care zugravesc anual de paste si schimba culoarea la 2 ani pentru binedispunere spun ei si altii care vopsesc la 10 ani sau mai mult.
Daca unii proprietari ai unei scari din cadrul unei asociatii decid montarea unor benere publicitare e bine ca cei care sufera prin opturarea vederii pricinuita de banerul publicitar imens sa beneficieze de sumele respetive intrucat si-au dat acordul si sufera direct.
La fel si in cadrul amplasarii antenelor . Cei de la scara respectiva au anumit probleme la infiltratii , sufera cand se intervine la antene din cazuza zgomotului si evident au acceptat ancorarea lor si automat au acceptat diferite gauri in fata acoperis etc.

Daca se strica o teava a canalizarii prin infundarea ei atat timp cat se pot identifica vinovatii e bine sa achite reparatia doar aceeia care pot fi potentiali vinovati (de exemplu de la locul infundarii in sus) nu sa achite toata asociatia..

Avem unii care infunda regulat la 2 luni teava si oamenii recunosc ca arunca diverse pe teava. Noroc ca sunt la ultimul etaj si se infunda imediat intre ei si vecinul de sub ei.
Are dreptate doamna si domnul Grecu. Ati umplut pagina cua rticole irelevante.
E proprietate comuna teava si ar implica costurile tuturor doapr pentru inlocuirea tevii.
Modernizarea care implica montarea de electrovalve si senzori pe casa scarii implica acordul a doua treimi care au decis deja ca nu vor face asta.
Degeaba insistati cu articole peste articole ca va lipseste simptul practic.
Teava de gaz comuna este de multe ori prin bucatariile oamenilor si pot fi 4 coloane de obiceii pe o scara de bloc adica in cazul asta 3 proprietari sa fie racordati la 3 tevi diferite nu toti pe aceeasi coloana.
Deci nici macar nu ar fi profitabil sa se inlocuiasca 3 trasee in loc de unul cu contoare separate.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E foarte clar specificat in legea 196/2018.
[ link extern ]
Daca va duceti la
CAPITOLUL V
Organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari

si cititi primele doua articole aflati exact:
Durata mandatelor nu poate fi mai mare de ... ani și pot fi reînnoite.

Doamna Manuela au dreptate oamenii sa raspunda asa sau sa nu ii mai raspunda deloc. Daca umple forumul cu 100 intrebari simple inseamna ca nu citeste nimic.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum raspunde presedintele la intrebari legate de lista de plata ???
Lista cuprinde penalizari (cel mai greu de verificat daca nu ai verificat luna de luna, si alte repartizari.
Va intreaba un locatar sa zicem de lista de plata si dv ii raspundeti ce ??? ca nu e treaba dv ca presedinte sa verificati ??
Pai evitati raspunsul prin ocolire sau raspunde administratorul sau cenzorul in locul dv?
Pai asa ajungeti sa fti furat prin indiferente ca luati de bun ce zic aia.
Cand mergeti la judecatorie la vreun proces in calitate de presedite trebuie sa explici judecatorului care nu trebuie sa stie matematica ordinea si modul de calcul al penalizarilor.

Inseamna ca la momentul asta pot exista si sigur exista neconformitati in lista de care nu stiti.
De ce ??? Pentru ca administratorul cu studii medii nu a stiut poate si nici nu va sti vreodata sa calculeze penalizarile daca nu il invata si verifica cineva.
Vi s-a raspuns aici .
www.avocatnet.ro/forum/discu...
1 Evident ca tot proprietarii platesc impozitul ca asociatia e angajatorul..
2 Asa si trebuie pentru a se evita furtul banilor de administrator , casier etc. In felul asta nu exista riscul sa modifice date de chitante pentru a scapa pe unii de penalizari, sa lase chitante goale pentru altii etc.
Exista extrasul bancar si acolo nu poate fi modificat sau furat ceva ca exista doar un imputernicict.
3 Proabil ca nu are acelasi program in care deschidti dv tichetele.
.
4 Presedintele ale derepatate.
legea 196
Obligațiile proprietarilor din condominii
ART.30
(1) Proprietarii din condominii au obligația să notifice președintelui orice schimbare intervenită în structura și numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau nașteri, persoanele luate în spațiu, precum și locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinței.


Răspuns la discuția Folosirea curtii comune
La primarie. Primaria localitatii e proprietatea domeniului public.
Cereti sa va faca parcari si locuri de joaca nu garajele unora si alte anexe,
Daca nu raspunde primaria va plangeti la prefectura de situatie si de primarie.
Cam asa sunt in multe locuri din ILFOV si au inceput sa darame anexele din spatele blocurilor.