avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1746 soluții astăzi
Forum Activitate mariamora

Activitate mariamora

Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns legat de un comision catre o agentie imobiliara? Matusa mea are de vandut un apartament. Nu a apelat la nicio agentie, dar un agent a sunat-o si s-a prezentat cu un client. La cateva zile dupa, clientul a spus ca este interesat, iar agentul a spus ca matusa mea va trebui sa plateasca jumatate din comision. Asta in conditiile in care nu s-a semnat niciun contract si aceasta conditie nu a fost prezentata in niciun moment... Aceasta ar fi practica in domeniu....asta este singurul motiv. Exista undeva o lege care obliga o persoana care nu a apelat la serviciile unui agent sa fie obligat il plateasca?
Vă multumesc mult pentru sfaturi!
Dar procura nu ar necesita tot prezenta celui de.al doilea moştenitor în ţara? Nu este vorba de vânzare sau ceva, ci doar de inregistrarea noilor proprietari la Administraţia FInanciară.
Buna ziua,
Nu stiu daca am nimerit bine sectiunea. Daca nu, imi pare rau. Mama mea a mostenit un apartament de la o matuşă, alături de vărul ei. Au facut succesiunea si sunt trecuti amandoi pe certificatul de mostenitor. Varul ei locuieste in alta ţară si a venit pentru succesiune, iar apoi a fost nevoit să se întoarcă. Acum, la Administraţia Financiară, unde mama s-a dus să treacă apartamentul pe rol, i-au spus că nu se poate fără vărul ei sau fără un reprezentant fiscal al lui. Există vreo soluţie să se poată rezolva fără ca el sa vină în ţară (nu poate să revină pentru că e angajat acolo).? Si ce se intamplă dacă apartamentul nu este trecut pe rol în termenul de 30 de zile prevăzut?
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc mult!
Discuție Succesiune
Buna ziua!
As avea o intrebare la care peste tot mi se raspunde altfel. Dupa moartea unei matusi, nepotul ei doreste deschiderea procedurii de succesiune. In cat timp se poate deschide? Un notar i.ar fi zis ca doar dupa sase luni poate deschide procedura. Alta varianta este ca se poate deschide oricand, iar in primele sase luni este gratuita...
Buna ziua.

In cazul unei persoane care nu a mai avut venit din 2006 ce se poate face pentru a redeveni asigurat? Este nevoie sa plateasca CAS pentru cei 5 ani sau este de ajuns plata pe ultimele sase luni? Iar in cazul in care aceasta persoana ar vrea sa intre pe asigurarea unuia dintre copiii sai ce acte trebuie sa completeze? Multumesc anticipat
Buna ziua. Am o problema similara. Am avut un credit, nu am platit ratele 4 luni pentru ca nu am fost platita....dupa care am reinceput platile in continuare, de comun acord cu unul dintre angajatii banii, caruia i.am spus ca nu am cum sa acopar brusc restanta si ca voi incerca sa platesc una sau doua rate in plus pe luna. am refuyat o reesalonare pentru ca "oferta" lor inseamna dublarea dobanzii, deci practic reluarea creditului de la zero. Dupa ce am platit rata 4 luni, dintre care in penultima am platit dublu ratei ca sa mai acopar, m.am trezit cu o scrisoare de la o astfel de firma de recuperari careia trebuie sa ii dau 1.700 de lei, valoarea creditului. Am sunat la numarul de pe foaie, dar nu functiona. Ce fac in cazul acesta? Sa incerc sa ma inteleg cu ei? Ei imi cer toata suma odata. Ce comisioane si dobanui pot adauga la aceasta suma? EI au scris ca aceleasi din contractul cu banca. Pot adauga si altele?
Buna ziua. As vrea sa va intreb daca se acorda salarii compensatorii in cazul in care contractul individual de munca este intocmit pe 7 ore de munca, pe perioada nedeterminata, si este inhceiat din cauza unor restructurari? Si o a doua intrebare este ce drepturi are un angajat, in cazul unui contract individual de munca pe 8 ore, pe o perioada determinata de 3 luni, care a fost incheiat din acelasi motiv, de restructurare, la nici o luna de la semnare? Multumesc anticipat.
Salut! In urma cu doi ani am completat un contract de refinantare la banca. Ca tot omul nu am citit atent contractul. La ceva timp dupa semnarea contractului am observat ca este printat gresit, respectiv ultimele cuvinte nu apar, ceea ce il face cam complicat de inteles. Nu am dat atentie acestui amanunt, pana acum cand, din cauza faptului ca nu mi.am primit salariu cateva luni(deh criza) nu mi.am putut plati ratele si desi am explicat acest lucru cand am fost sunata, banca ma tot ameninta cu executorul. Tin sa precizez ca nu are ce sa imi ia oricum in afara de 2 pisici. Faptul ca acel contract este completat gresit imi da vreun avantaj in cazul unui eventual proces cu banca ? ps: totalul creditului se ridica la circa 17.000 de lei.