avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Activitate krime777

Activitate krime777

Deoarece se elimina cota forfetara de 40% pentru veniturile din chirii as dori sa trec la regim de impozitare in sistem real, ceea ce implica si contabilitate in partida simpla. Din acest motiv caut ce cheltuieli sunt deductibile, unde sunt specificate acestea. Ce am gasit (si nu stiu cat de corect este):
- amortizare locuinta (suma de achitizie / 50 ani / 12 luni)
- cheltuieli cu comision firma inchiriere
- impozit pe proprietate
- asigurare
- investitii si reparatii apartament (facute cu factura)

Este corect ? Mai sunt si altele ? Unde sunt precizate ?
In cazul mai multor proprietati se tine acea contabilitate in partida simpla pentru fiecare in parte, nu ?

Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Spatiul este declarat comercial la primarie si impozitat conform. Deci trebuie vorbit cu chiriasul sa-si faca bransamente separate pentru utilitati sau este posibil ca furnitorii sa il taxeze in functie de contoarele pasante ?
O persoana fizica detine un imobil, imobil care in afara de spatiu de locuit are la strada si un spatiu comercial. Spatiul comercial este inchiriat unei persoane juridice. Daca persoana juridica nu isi incheie contracte de utilitati separate (curent si gaze), ci prefera sa isi monteze contoare pasante si pe baza acestora sa achite o parte din facturile persoanei fizice proprietar (in mana), este pasibila persoana fizica proprietar de vreo amenda in cazul unui control ? Va multumesc.
Răspuns la discuția Platitor de TVA sau nu ?
Imobilele inchiriate sunt achizitionate inainte de infiintarea PFA-ului, este vorba de un numar de contracte sub 5, si nu au nicio legatura cu activitatea PFA-ului (care este cod CAEN 6202 cu norma de venit).
Răspuns la discuția Platitor de TVA sau nu ?
Va multumesc!
Avem un PFA care are venituri facturate in cursul anului sub plafonul care il obliga sa devina platitor de tva de 300.000 lei. In acelasi timp, persoana fizica este proprietar al unor imobile pe care le inchiriaza ca particular, platind impozit pe chiriile incasate, impozit declarat in aceeasi declaratie unica in care sunt declarate si veniturile PFA. In cazul in care veniturile facturate pe PFA _impreuna_ cu sumele incasate din chirii depasesc plafonul de 300.000, PFA-ul devine platitor de TVA ? Sau sumele incasate din chirii nu se considera la calcul ?
Va multumesc anticipat.
Detin 2 apartamente si 3 garsionere de pe urma carora am venituri din chirii ce depasesc anual 12 salarii minime brute pe economie. In acelasi timp sunt si salariat.
Citesc ca ar trebui sa depun pana la sfarsitul lunii formularul 600 si sa platesc in afara de ceea ce plateam deja (impozit si cass) si cas de acum incolo (25% din chirie ???) ?
Fiind salariat deja si cotizand deja pentru CAS acolo, va trebui sa platesc de la 1 ianuarie 2018 si pentru chirii CAS 25% ?
Va multumesc.
Depinde ce e prevazut in antecontract. Daca e prevazut ca daca banca nu le acorda imprumutul Dvs sunteti obligat sa le returnati avansul, trebuie sa-l returnati. Daca nu este prevazut, ramaneti cu acel avans.
Răspuns la discuția Tata ramas fara copil:(
Mi se pare "interesant" cum nu considerati "suc, mezeluri, dulciuri" ca fiind o necesitate, dar in acelasi timp erati cu "tigarile in mana".
Răspuns la discuția Galben intermintent ! RUTIERA
Cred ca e discutabil in functie de cum arata semaforul caruia Dvs ii spuneti "pentru inainte si stanga". Un semafor care nu functioneaza este un semafor care nu exista, regula fiind stabilita de eventualele semne de prioritate sau de prioritatea de dreapta. Acum daca semaforul care functioneaza este clar marcat ca este DOAR pentru inainte si la stanga, inseamna (din punctul meu de vedere) ca el nu se aplica virajelor la dreapta, acestea fiind reglementate de semnele de prioritate/cedare de trecere sau (in lipsa acestora) de prioritatea de dreapta.